06 jul 2016 15:04

06 jul 2016 15:04

Sverige tog tredje raka segern

HANDBOLL: U20-VM

Sveriges U20-landslag tog tredje raka segern i VM i Ryssland efter att ha besegrat Japan med 26–18 (11–10) under onsdagen. Den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson gjorde två av målen när Sverige i praktiken säkrade en plats i åttondelsfinal.

Sveriges U20-landslag har fått en perfekt start på mästerskapet i Moskva, Ryssland. Efter premiärsegern mot Chile (41–19) och den efterföljande segern mot Nederländerna (34–28) tog de svenska damerna sin tredje VM-seger på onsdagsförmiddagen när Japan besegrades. Det var jämnt i den första halvleken som Sverige ledde med 11–10 men i den andra gick blåbult ifrån och segersiffrorna landade till slut på komfortabla 26–18.

– De (Japan) är luriga. De har temposkiftningar som vi inte är vana vid, de har bollvägar som vi inte är vana vid, och löpningar som vi inte heller är vana vid. Och vi fick ju inte spela fysiskt mot dem, och då har vi ju problem, säger förbundskapten Ola Månsson i ett pressmeddelande från Svenska handbollförbundet.

– Vi lyckades ju i försvaret stoppa deras kantspel idag. Vårt spel i dag var likt oss. Vi var bättre i försvaret än i anfallet. Och så har det ju sett ut innan också. Nu känner vi igen oss själva. Nu skall vi också försöka få ihop detta inför nästa vecka när vi nu är klara för åttondelsfinalerna. Fem lag kan ju inte komma upp i sex poäng, fortsätter Ola Månsson.

Sverige har just nu sex poäng och ställs mot Kina på torsdagen. Sedan avslutar blågult gruppspelet mot värdnationen Ryssland på lördag.

Den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson som fortfarande tillhör IK Sävehof men ansluter till SHF senare i sommar svarade för två mål i segermatchen mot Japan.

Sveriges U20-landslag har fått en perfekt start på mästerskapet i Moskva, Ryssland. Efter premiärsegern mot Chile (41–19) och den efterföljande segern mot Nederländerna (34–28) tog de svenska damerna sin tredje VM-seger på onsdagsförmiddagen när Japan besegrades. Det var jämnt i den första halvleken som Sverige ledde med 11–10 men i den andra gick blåbult ifrån och segersiffrorna landade till slut på komfortabla 26–18.

– De (Japan) är luriga. De har temposkiftningar som vi inte är vana vid, de har bollvägar som vi inte är vana vid, och löpningar som vi inte heller är vana vid. Och vi fick ju inte spela fysiskt mot dem, och då har vi ju problem, säger förbundskapten Ola Månsson i ett pressmeddelande från Svenska handbollförbundet.

– Vi lyckades ju i försvaret stoppa deras kantspel idag. Vårt spel i dag var likt oss. Vi var bättre i försvaret än i anfallet. Och så har det ju sett ut innan också. Nu känner vi igen oss själva. Nu skall vi också försöka få ihop detta inför nästa vecka när vi nu är klara för åttondelsfinalerna. Fem lag kan ju inte komma upp i sex poäng, fortsätter Ola Månsson.

Sverige har just nu sex poäng och ställs mot Kina på torsdagen. Sedan avslutar blågult gruppspelet mot värdnationen Ryssland på lördag.

Den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson som fortfarande tillhör IK Sävehof men ansluter till SHF senare i sommar svarade för två mål i segermatchen mot Japan.