07 jul 2016 18:08

07 jul 2016 18:09

Skövdelag vidare till A-slutspel

HANDBOLL: Dags för slutspel i Partille cup

De sista gruppspelsmatcherna i Partille cup spelades i Göteborg på torsdagen. Samtliga av IFK Skövdes fyra lag har kvalificerat sig till turneringens A-slutspel. Det sama gäller för Skövde HF:s sex deltagande lag.

Sedan turneringens start i tisdags har det spelats gruppspelsmatcher under Partille cup. Nu är det dags för A- och B-slutspel.

I P13 blev det på tordagen en 19–12-seger för IFK Skövde 1 mot H43 Lund. Segern innebär att laget vinner sin grupp och är klara för A-slutspel som på fredagen inleds med en match mot Zagreb 1 från Kroatien.

Även IFK Skövde 2 i P13 är vidare till A-slutspelet. Detta efter en tredjeplats i gruppen. Torsdagens match slutade 16–10 mot det norska laget Nit/Hak HK. I den första slutspelamatchen ska IFK Skövde 2 möta RP IF 1.

IFK Sköve i P15 är också vidare till A-slutspelet efter en tredjeplats i gruppen. På torsdagen blev det dock en 5–13-förlust mot norska SHI/Hjorring Håndbold. Nu väntar tyska TSG Münster i den första slutspelsmatchen.

I P16-klassen vann IFK Skövde sin grupp efter fem raka segrar. Torsdagens match slutade 22–12 mot TJ Dukla Praha från Tjeckien.

Alla SHF-lag vidare

Skövde HF har två lag med i F13-klassen. SHF 1 spelade på torsdagen 11–11 mot Önnereds HK 2, samt 10–5 mot Lugi HF 2 och slutar därmed tvåa i sin grupp. Fredags A-slutspel inleds mot norska Fjellhammer IL 1.

Även lag 2 får spela A-slutspel efter en tredjeplats i gruppen trots en 11–13-förlust mot norska Ullern IF 1 på torsdagen. Torslanda HK 1 blir motståndet i den första slutspelsmatchen.

Många norska lag

För SHF-tjejerna i F14 blev det dubbla segrar på torsdagen med 9–5 mot franska MSV HC och 14–13 mot norska Eidsvold IF 1. Därmed vann Skövde HF gruppen och inleder A-slutspelet mot OV Helsingborg 2.

14–12 mot norska Lörenskog HK och 11–11 mot norska Aksla IL. Så blev resultaten för SHF 2 i F14 som tagit sig till A-slutspel efter en tredjeplats i sin grupp. Slutspelet inleds med en match mot Eslövs IK.

Skövde HF i F15 spelade 20–8 mot norska Kolbotn IL och 12–10 mot norska Fjellhammer IL på torsdagen. SHF förblir därmed obesegerade i gruppspelet och vinner sin grupp. Norska Ullern IF 2 blir den första utmaningen i A-slutspelet.

Avslutas på lördag

I F16 vann Skövde HF sin grupp efter torsdagens dubbla segrar. 13–9 mot Lugi HF 1 följdes upp med 15–8 mot norska Ramdesund IL. I sin första match i A-slutspelet möter Skövde HF tyska Burtscheider Turnerbund Aachen.

Slutspelen inleds på fredagen och turneringen avslutas på lördag.

Sedan turneringens start i tisdags har det spelats gruppspelsmatcher under Partille cup. Nu är det dags för A- och B-slutspel.

I P13 blev det på tordagen en 19–12-seger för IFK Skövde 1 mot H43 Lund. Segern innebär att laget vinner sin grupp och är klara för A-slutspel som på fredagen inleds med en match mot Zagreb 1 från Kroatien.

Även IFK Skövde 2 i P13 är vidare till A-slutspelet. Detta efter en tredjeplats i gruppen. Torsdagens match slutade 16–10 mot det norska laget Nit/Hak HK. I den första slutspelamatchen ska IFK Skövde 2 möta RP IF 1.

IFK Sköve i P15 är också vidare till A-slutspelet efter en tredjeplats i gruppen. På torsdagen blev det dock en 5–13-förlust mot norska SHI/Hjorring Håndbold. Nu väntar tyska TSG Münster i den första slutspelsmatchen.

I P16-klassen vann IFK Skövde sin grupp efter fem raka segrar. Torsdagens match slutade 22–12 mot TJ Dukla Praha från Tjeckien.

Alla SHF-lag vidare

Skövde HF har två lag med i F13-klassen. SHF 1 spelade på torsdagen 11–11 mot Önnereds HK 2, samt 10–5 mot Lugi HF 2 och slutar därmed tvåa i sin grupp. Fredags A-slutspel inleds mot norska Fjellhammer IL 1.

Även lag 2 får spela A-slutspel efter en tredjeplats i gruppen trots en 11–13-förlust mot norska Ullern IF 1 på torsdagen. Torslanda HK 1 blir motståndet i den första slutspelsmatchen.

Många norska lag

För SHF-tjejerna i F14 blev det dubbla segrar på torsdagen med 9–5 mot franska MSV HC och 14–13 mot norska Eidsvold IF 1. Därmed vann Skövde HF gruppen och inleder A-slutspelet mot OV Helsingborg 2.

14–12 mot norska Lörenskog HK och 11–11 mot norska Aksla IL. Så blev resultaten för SHF 2 i F14 som tagit sig till A-slutspel efter en tredjeplats i sin grupp. Slutspelet inleds med en match mot Eslövs IK.

Skövde HF i F15 spelade 20–8 mot norska Kolbotn IL och 12–10 mot norska Fjellhammer IL på torsdagen. SHF förblir därmed obesegerade i gruppspelet och vinner sin grupp. Norska Ullern IF 2 blir den första utmaningen i A-slutspelet.

Avslutas på lördag

I F16 vann Skövde HF sin grupp efter torsdagens dubbla segrar. 13–9 mot Lugi HF 1 följdes upp med 15–8 mot norska Ramdesund IL. I sin första match i A-slutspelet möter Skövde HF tyska Burtscheider Turnerbund Aachen.

Slutspelen inleds på fredagen och turneringen avslutas på lördag.