11 jul 2016 16:17

11 jul 2016 16:17

HK Country värvar målvakt

HANDBOLL: Simon Wetter är klar för Stöpenlaget

HK Country har gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong.
Det handlar om Simon Wetter, 19 år, och som närmast kommer ifrån spel med Brännans HF från Härnösand i division 1.

– Han sökte nya utmaningar och kontaktade oss. Han har varit nere och provtränat med oss och gjorde ett bra intryck. Det är en ung, placeringssäker och talangfull målvakt. Han vill utvecklas och vet om våra möjligheter som vi kan erbjuda, säger Tommy Leo som är sportchef i HK Country.

Simon Wetter är född 1997 och har Strands IF från Hudiksvall som moderklubb. Han gick handbollsgymnasiet i Västerås och spelade med Västeråsirsta HF där han mest spelade handboll i deras U-lag, enligt Tommy Leo. Den senaste säsongen spelade han division 1-handboll med Brännans HF.

– Det här var ett välkommet tillskott. Vi har löst en del av målvaktsfrågan nu men är på jakt efter en till. Truppen börjar ta sig. Vi har räknat in 16 spelare i truppen men vi behöver väl ett par namn till i alla fall. Framförallt behöver vi knyta till oss några fler niometersspelare, fortsätter Leo.

HK Country åkte ur allsvenskan som nykomling förra säsongen och spelar i division 1 norra till hösten där matcher mot just Brännans HF bland annat väntar.

Country drar i gång den kollektiva försäsongsträningen igen den 1 augusti och målsättningen är att försöka ta sig tillbaka till allsvenskan.

– Han sökte nya utmaningar och kontaktade oss. Han har varit nere och provtränat med oss och gjorde ett bra intryck. Det är en ung, placeringssäker och talangfull målvakt. Han vill utvecklas och vet om våra möjligheter som vi kan erbjuda, säger Tommy Leo som är sportchef i HK Country.

Simon Wetter är född 1997 och har Strands IF från Hudiksvall som moderklubb. Han gick handbollsgymnasiet i Västerås och spelade med Västeråsirsta HF där han mest spelade handboll i deras U-lag, enligt Tommy Leo. Den senaste säsongen spelade han division 1-handboll med Brännans HF.

– Det här var ett välkommet tillskott. Vi har löst en del av målvaktsfrågan nu men är på jakt efter en till. Truppen börjar ta sig. Vi har räknat in 16 spelare i truppen men vi behöver väl ett par namn till i alla fall. Framförallt behöver vi knyta till oss några fler niometersspelare, fortsätter Leo.

HK Country åkte ur allsvenskan som nykomling förra säsongen och spelar i division 1 norra till hösten där matcher mot just Brännans HF bland annat väntar.

Country drar i gång den kollektiva försäsongsträningen igen den 1 augusti och målsättningen är att försöka ta sig tillbaka till allsvenskan.