11 jul 2016 14:09

11 jul 2016 16:22

Sjögren: "Det var ett väldigt bra alternativ"

ISHOCKEY: Carl-Johan Sjögren återvänder till Skövde IK

Forwarden Carl-Johan Sjögren, 25 år, återvänder till Skövde IK efter två säsonger i IK Pantern.
– Det ska bli jätteroligt. Det känns som om klubben har gjort en liten nystart och det ska bli väldigt spännande, säger han till SLA inför återkomsten.

Carl-Johan Sjögren kom till Skövde IK inför säsongen 2012/2013 och spelade två säsonger i SIK innan karriären gick vidare i Malmö och IK Pantern. Där firade han stora framgångar när han var med och spelade upp klubben i Hockeyallsvenskan och sedan säkrade nytt kontrakt som nykomling.

– Det har varit en superrolig tid i Pantern. Jag hade förmånen att få ha ”Lillis” (Stefan Lundh) som tränare där och han är en duktig tränare på att ta fram laget och få det att fungera. Det har varit väldigt utvecklande på många sätt, säger Carl-Johan Sjögren till SLA.

– Att gå upp i Hockeyallsvenskan var väldigt roligt. Det var väl ingen som hade räknat med det i och med att de kvalade för att hålla sig kvar säsongen innan men vi fick ihop laget bra med alla delar och det räckte hela vägen. Det var en superskoj resa att få vara med om. Förra säsongen hade vi till och med kanske kunnat knipa den där sista slutspelsplatsen. Vi var bara några poäng ifrån men vi får vara jättenöjda med att vi klarade oss kvar, fortsätter han.

Ny erfarenhet

Sjögren tar med sig ny erfarenhet och nytt kunnande till Skövde IK.

– Jag har utvecklats mycket i mitt spel. I det defensiva spelet har jag utvecklats mycket och i det defensiva hade jag en stor roll under första året men även nu i hockeyallsvenskan. Det tar jag med mig och det vill jag utveckla ännu mer. Det har bara varit en positiv tid i Pantern.

Varför blev det Skövde IK?

– Det fanns en del intressenter men jag kände att det var en trygghet med Skövde eftersom jag har spelat där tidigare och känner klubben. Sedan tycker jag att de har något intressant på gång. Det kändes rätt med allt, både hockeyn men också det sociala med allt runt omkring. Det var ett väldigt bra alternativ.

Under sin förra sejour i SIK gjorde Sjögren totalt 76 poäng (36 mål och 40 assist) på 80 tävlingsmatcher.

”Intressant lag”

Han ser framemot att vända tillbaka norrut efter tiden i Skåne.

– Skövde har ett intressant lag men man ska inte sticka ut hakan och gå ut och säga att vi ska dit men självklart är det mål och etapper som man får ta för att komma hela vägen. Vad jag har hört är gruppen väldigt framåt och driver på framåt i träningen så jag tror det kan bli väldigt bra.

Det är många nya ansikten för Sjögren som tidigare bara spelat med Albin Andersson, Anton Karlsson, Oskar Back och Robin Klasson när han nu återkommer till Billingehov.

– Det ska bli kul. ”Hovet” är ju en arena där det brukar vara väldigt bra drag så det hoppas jag kan fortsätta och att det kan få ett litet lyft.

Sjögren har skrivit på ett tvåårskontrakt med SIK.

Carl-Johan Sjögren kom till Skövde IK inför säsongen 2012/2013 och spelade två säsonger i SIK innan karriären gick vidare i Malmö och IK Pantern. Där firade han stora framgångar när han var med och spelade upp klubben i Hockeyallsvenskan och sedan säkrade nytt kontrakt som nykomling.

– Det har varit en superrolig tid i Pantern. Jag hade förmånen att få ha ”Lillis” (Stefan Lundh) som tränare där och han är en duktig tränare på att ta fram laget och få det att fungera. Det har varit väldigt utvecklande på många sätt, säger Carl-Johan Sjögren till SLA.

– Att gå upp i Hockeyallsvenskan var väldigt roligt. Det var väl ingen som hade räknat med det i och med att de kvalade för att hålla sig kvar säsongen innan men vi fick ihop laget bra med alla delar och det räckte hela vägen. Det var en superskoj resa att få vara med om. Förra säsongen hade vi till och med kanske kunnat knipa den där sista slutspelsplatsen. Vi var bara några poäng ifrån men vi får vara jättenöjda med att vi klarade oss kvar, fortsätter han.

Ny erfarenhet

Sjögren tar med sig ny erfarenhet och nytt kunnande till Skövde IK.

– Jag har utvecklats mycket i mitt spel. I det defensiva spelet har jag utvecklats mycket och i det defensiva hade jag en stor roll under första året men även nu i hockeyallsvenskan. Det tar jag med mig och det vill jag utveckla ännu mer. Det har bara varit en positiv tid i Pantern.

Varför blev det Skövde IK?

– Det fanns en del intressenter men jag kände att det var en trygghet med Skövde eftersom jag har spelat där tidigare och känner klubben. Sedan tycker jag att de har något intressant på gång. Det kändes rätt med allt, både hockeyn men också det sociala med allt runt omkring. Det var ett väldigt bra alternativ.

Under sin förra sejour i SIK gjorde Sjögren totalt 76 poäng (36 mål och 40 assist) på 80 tävlingsmatcher.

”Intressant lag”

Han ser framemot att vända tillbaka norrut efter tiden i Skåne.

– Skövde har ett intressant lag men man ska inte sticka ut hakan och gå ut och säga att vi ska dit men självklart är det mål och etapper som man får ta för att komma hela vägen. Vad jag har hört är gruppen väldigt framåt och driver på framåt i träningen så jag tror det kan bli väldigt bra.

Det är många nya ansikten för Sjögren som tidigare bara spelat med Albin Andersson, Anton Karlsson, Oskar Back och Robin Klasson när han nu återkommer till Billingehov.

– Det ska bli kul. ”Hovet” är ju en arena där det brukar vara väldigt bra drag så det hoppas jag kan fortsätta och att det kan få ett litet lyft.

Sjögren har skrivit på ett tvåårskontrakt med SIK.