11 jul 2016 17:25

11 jul 2016 17:25

Sverige vidare i U20-VM

HANDBOLL: Storseger mot Spanien

Den senaste förlusten mot Ryssland i gruppspelet hade det svenska U20-landslagen uppenbarligen skakat av sig när Spanien besegrades med 29–13 i åttondelsfinalen.

14–5 i paus blev hela 29–13 till Sveriges fördel i måndagens åttondelsfinal mot Spanien. Det svenska U20-landslaget, där den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson ingår, är därmed klara för kvartsfinal i mästerskapet som spelas i Moskva, Ryssland.

– Det var en bra match på alla sätt och vis, säger förbundskaptenen Ola Månsson till Svenska handbollsförbundet efter segern.

Han fortsätter:

- Det var ju trots allt sjätte matchen på nio dagar, och vi gör det bra. I dag tycker jag att vi delar ut många guldstjärnor, och vi delar också ut en stor guldstjärna till de svenska klubbarna som har sådana taktiskt drillade spelare, och fysiskt starka. Det är roligt.

Redan på tisdagen är det dags för kvartsfinal. Där möter svenskorna Danmark, som i sin kvartsfinal besegrade Frankrike med 35–18.

– Det kommer ju att bli svårt. Vi har ju slagit dem, men det är tre år sedan nu, säger Månsson.

14–5 i paus blev hela 29–13 till Sveriges fördel i måndagens åttondelsfinal mot Spanien. Det svenska U20-landslaget, där den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson ingår, är därmed klara för kvartsfinal i mästerskapet som spelas i Moskva, Ryssland.

– Det var en bra match på alla sätt och vis, säger förbundskaptenen Ola Månsson till Svenska handbollsförbundet efter segern.

Han fortsätter:

- Det var ju trots allt sjätte matchen på nio dagar, och vi gör det bra. I dag tycker jag att vi delar ut många guldstjärnor, och vi delar också ut en stor guldstjärna till de svenska klubbarna som har sådana taktiskt drillade spelare, och fysiskt starka. Det är roligt.

Redan på tisdagen är det dags för kvartsfinal. Där möter svenskorna Danmark, som i sin kvartsfinal besegrade Frankrike med 35–18.

– Det kommer ju att bli svårt. Vi har ju slagit dem, men det är tre år sedan nu, säger Månsson.