12 jul 2016 06:00

12 jul 2016 06:00

HP Tibro debuterar i SM

BEACHHANDBOLL: SM-veckan i Norrköping

HP Tibro har för första gången någonsin med ett lag när beachhandbollen ska avgöras under SM-veckan i Norrköping.
– Det är ett led i vår satsning på beachhandboll och det är kul för oss som är en liten förening att få vara med på SM, säger klubbens ordförande Peter Söderlund.

SM-veckan i Norrköping avgörs mellan den 6 och 13 juli och på tisdagen är det bland annat beachhandboll på schemat med lokalt intresse.

HP Tibro debuterar under SM-veckan då de är ett att åtta lag som deltar på herrsidan.

Klubben har på senare år även inriktat sig på beachhandboll och gjort en egen satsning i både tid och pengar.

– Det här är en fortsättning på det vi håller på med. Vi har själva byggt vår beachhandbollsplan i Tibro och nu har vi haft vår turnering fyra år i rad under den 6 juni. När vi arrangerade senast hade vi landslaget på plats genom deras satsning Beachhandbollskaravanen. Utifrån det tyckte vi att det var en kul grej att också åka på SM-veckan och vara med där fast vi är en liten förening, säger HP Tibros ordförande Peter Söderlund.

– Det här är ett led i den satsningen. Vi gör den för att de som inte spelar fotboll eller utövar någon annan idrott ska kunna hålla på med något handbollsrelaterat under sommaren. Beachhandboll ligger i tiden. Från styrelsen sidan är det här en satsning för att få behålla spelarna så länge som möjligt inom sporten och att de tycker att det är kul, fortsätter han.

Inga förväntningar

HP Tibro tror mycket på beachhandboll och det finns ett intresse även om det fortfarande är färskt.

– Vi befinner oss än så länge i uppbyggnadsstadiet och vi prövar oss fram och försöker göra det bästa av det. Sedan har vi våra gamla gubbar i laget som tyckte det var kul när vi spelade i vår egen turnering och som verkligen ville åka på SM.

Ett gäng under ledning av Magnus Påhlsson, som även ska spela, bestående av Jan Molin, Hampus Karlsson, Anton Påhlsson, Semir Crnalic och Joakim Henberg ska försvara HP Tibros färger under tisdagen.

– Vi har egentligen inga förväntningar. Vi gör det här som ett kul grej och ska åka till Norrköping för att försöka vinna så många matcher som möjligt.

Åtta lag gör upp

I SM gör totalt åtta lag upp på herrsidan fördelade över två grupper med fyra lag i vardera. Ettan och tvåan går direkt till semifinal medan övriga lag får spela placeringsmatcher. HP Tibro möter Lödde Vikings HK, Torslanda HK och KFUM Kalmar HK i sin grupp. Matcherna spelas över 2x10 minuter i Folkets park i Norrköping där arrangören har anlagt två planer.

– Vi har en svår motståndare i Torslanda. Det är egentligen Göteborgs beachhandbollsklubb som är den enda i landet. Det är fullfjädrade spelare som verkligen kan det här. De var nyss nere i Grekland och spelade två turneringar där de vann den ena så det blir minst sagt en svår nöt for oss att knäcka, säger Söderlund som berättar att klubben också har fått bidrag från Tibro kommun.

– Vi har fått hjälp med pengar för vår resa när vi sätter Tibro på kartan. De har även tryckt upp matchtröjor till oss. Det är positivt att kommunen också ställer upp på den här satsningen.

SM-veckan i Norrköping avgörs mellan den 6 och 13 juli och på tisdagen är det bland annat beachhandboll på schemat med lokalt intresse.

HP Tibro debuterar under SM-veckan då de är ett att åtta lag som deltar på herrsidan.

Klubben har på senare år även inriktat sig på beachhandboll och gjort en egen satsning i både tid och pengar.

– Det här är en fortsättning på det vi håller på med. Vi har själva byggt vår beachhandbollsplan i Tibro och nu har vi haft vår turnering fyra år i rad under den 6 juni. När vi arrangerade senast hade vi landslaget på plats genom deras satsning Beachhandbollskaravanen. Utifrån det tyckte vi att det var en kul grej att också åka på SM-veckan och vara med där fast vi är en liten förening, säger HP Tibros ordförande Peter Söderlund.

– Det här är ett led i den satsningen. Vi gör den för att de som inte spelar fotboll eller utövar någon annan idrott ska kunna hålla på med något handbollsrelaterat under sommaren. Beachhandboll ligger i tiden. Från styrelsen sidan är det här en satsning för att få behålla spelarna så länge som möjligt inom sporten och att de tycker att det är kul, fortsätter han.

Inga förväntningar

HP Tibro tror mycket på beachhandboll och det finns ett intresse även om det fortfarande är färskt.

– Vi befinner oss än så länge i uppbyggnadsstadiet och vi prövar oss fram och försöker göra det bästa av det. Sedan har vi våra gamla gubbar i laget som tyckte det var kul när vi spelade i vår egen turnering och som verkligen ville åka på SM.

Ett gäng under ledning av Magnus Påhlsson, som även ska spela, bestående av Jan Molin, Hampus Karlsson, Anton Påhlsson, Semir Crnalic och Joakim Henberg ska försvara HP Tibros färger under tisdagen.

– Vi har egentligen inga förväntningar. Vi gör det här som ett kul grej och ska åka till Norrköping för att försöka vinna så många matcher som möjligt.

Åtta lag gör upp

I SM gör totalt åtta lag upp på herrsidan fördelade över två grupper med fyra lag i vardera. Ettan och tvåan går direkt till semifinal medan övriga lag får spela placeringsmatcher. HP Tibro möter Lödde Vikings HK, Torslanda HK och KFUM Kalmar HK i sin grupp. Matcherna spelas över 2x10 minuter i Folkets park i Norrköping där arrangören har anlagt två planer.

– Vi har en svår motståndare i Torslanda. Det är egentligen Göteborgs beachhandbollsklubb som är den enda i landet. Det är fullfjädrade spelare som verkligen kan det här. De var nyss nere i Grekland och spelade två turneringar där de vann den ena så det blir minst sagt en svår nöt for oss att knäcka, säger Söderlund som berättar att klubben också har fått bidrag från Tibro kommun.

– Vi har fått hjälp med pengar för vår resa när vi sätter Tibro på kartan. De har även tryckt upp matchtröjor till oss. Det är positivt att kommunen också ställer upp på den här satsningen.