12 jul 2016 15:24

12 jul 2016 15:24

Segrar till FMCK Skövde

ENDURO: Stångebroslaget

I helgen avgjordes Stångebroslaget som är den första tävlingen som ingår i den Svenska enduroklassikern. Där noterade FMCK Skövde framgångar och inte mindre än fem klassegrar.

I helgen, den 8–10 juli, genomfördes årets upplaga av Stångebroslaget. Det är den första deltävlingen i den Svenska enduroklassikern och det tävlades vid Prästtomta skjutfält utanför Linköping. FMCK Skövde firade framgångar under helgen. Det blev en riktig höjdartävling med seger i Guldhjälmsklassen för Carl Olsson i 65cc och Matilda Alexandersson i 65cc dam. Även Marcel Tara i 85cc samt Ella Bengtsson i 85cc dam vann sina klasser. Dessutom segrade Linnéa Åkesson i 85cc dam.

Det rapporteras om ett snabbt och varierat spår med gräs, sten, berghällar och rötter där totalt 78 killar och tjejer i båda, 65cc och 85cc, Guldhjälmsklasserna, körde tillsammans.

I 50cc startade 24 åkare och i ungdomsklasserna kom 126 tappra förare i mål.

De lokala FMCK Skövde åkarna placerade sig enligt följande: Hampus Andersson var sjua och Edvin Nieroth 24:a i 50cc. I 65cc blev Carl Olsson etta, Erik Persson tvåa, Ludvig Hamberg sexa, Hugo Andersson sjua och Matilda Alexandersson deltog också. I 85cc var Marcel Tara etta, Kevin Bogren tvåa, Ella Bengtsson fyra, Emil Bogren tolva och Jonathan Turesson, Elias Nieroth, Oliver Önnefors och Marcus Karlén deltog också. I ungdom dam 85cc var Linnea Åkesson etta och Rebecka Svensson femma. I U1 (85cc) var Nisse Bengtsson fyra (Gustav Rådmark bröt på grund av maskinfel). I U2 (125cc) var Max Mårtensson trea, Marcus Eisner kom på 17:e plats (Ludvig Berger kom aldrig start på grund av maskinfel).

FMCK Skövde representerades också av ett stort antal juniorer under tävlingshelgen som även de visade framfötterna.

Stångebroslaget är den första tävlingen ut i den Svenska enduroklassikern där även Ränneslättsloppet och Gotland Grand National ingår. Det var 23 upplagan av Stångebroslaget som i år slog alla rekord med 2540 anmälda.

I helgen, den 8–10 juli, genomfördes årets upplaga av Stångebroslaget. Det är den första deltävlingen i den Svenska enduroklassikern och det tävlades vid Prästtomta skjutfält utanför Linköping. FMCK Skövde firade framgångar under helgen. Det blev en riktig höjdartävling med seger i Guldhjälmsklassen för Carl Olsson i 65cc och Matilda Alexandersson i 65cc dam. Även Marcel Tara i 85cc samt Ella Bengtsson i 85cc dam vann sina klasser. Dessutom segrade Linnéa Åkesson i 85cc dam.

Det rapporteras om ett snabbt och varierat spår med gräs, sten, berghällar och rötter där totalt 78 killar och tjejer i båda, 65cc och 85cc, Guldhjälmsklasserna, körde tillsammans.

I 50cc startade 24 åkare och i ungdomsklasserna kom 126 tappra förare i mål.

De lokala FMCK Skövde åkarna placerade sig enligt följande: Hampus Andersson var sjua och Edvin Nieroth 24:a i 50cc. I 65cc blev Carl Olsson etta, Erik Persson tvåa, Ludvig Hamberg sexa, Hugo Andersson sjua och Matilda Alexandersson deltog också. I 85cc var Marcel Tara etta, Kevin Bogren tvåa, Ella Bengtsson fyra, Emil Bogren tolva och Jonathan Turesson, Elias Nieroth, Oliver Önnefors och Marcus Karlén deltog också. I ungdom dam 85cc var Linnea Åkesson etta och Rebecka Svensson femma. I U1 (85cc) var Nisse Bengtsson fyra (Gustav Rådmark bröt på grund av maskinfel). I U2 (125cc) var Max Mårtensson trea, Marcus Eisner kom på 17:e plats (Ludvig Berger kom aldrig start på grund av maskinfel).

FMCK Skövde representerades också av ett stort antal juniorer under tävlingshelgen som även de visade framfötterna.

Stångebroslaget är den första tävlingen ut i den Svenska enduroklassikern där även Ränneslättsloppet och Gotland Grand National ingår. Det var 23 upplagan av Stångebroslaget som i år slog alla rekord med 2540 anmälda.