14 jul 2016 19:02

14 jul 2016 20:31

Arvidsson utslagen i dubbelturneringen

TENNIS: Inga svenskar kvar i Swedish open

De sista svenskarna är utslagna i Båstad.
Isak Arvidsson och Fred Simonsson förlorade sin kvartsfinal i dubbelturneringen mot fjärdeseedade paret Marcus Daniell och Marcelo Demoliner, som vände 0–1-underläge till seger (3–6, 6–3, 10–5) under torsdagen.

Det står nu klart att kvartsfinalerna i Swedish Opens singelturnering kommer att spelas utan svenskt deltagande. Den andraseedade portugisen Joao Sousa körde över den enda kvarvarande svensk, Carl Söderlund, i två raka set, 6–3, 6–1 under torsdagen.

Torsdagens överraskning var annars att den förstaseedade spanjoren David Ferrer tvingades till tre set mot den franske kvalspelaren Calvin Hemery. Efter underläge 0–1 i set och 0–2 i det andra setet lyckades Ferrer vända och vinna med 3–6, 7–5, 6–3. Ferrer siktar på sin tredje titel i Båstad där han vann 2007 och 2012.

Inte heller i dubbelturneringen är det några svenskar kvar sedan Johan Brunström och Andreas Siljeström och Isak Arvidsson och Fred Simonsson förlorat respektive kvartsfinal.

Arvidsson, 23 år och från Hjo, och Simonsson förlorade torsdagens match mot fjärdeseedade paret Marcus Daniell och Marcelo Demoliner, som vände 0–1-underläge till seger (3–6, 6–3, 10–5).

Det står nu klart att kvartsfinalerna i Swedish Opens singelturnering kommer att spelas utan svenskt deltagande. Den andraseedade portugisen Joao Sousa körde över den enda kvarvarande svensk, Carl Söderlund, i två raka set, 6–3, 6–1 under torsdagen.

Torsdagens överraskning var annars att den förstaseedade spanjoren David Ferrer tvingades till tre set mot den franske kvalspelaren Calvin Hemery. Efter underläge 0–1 i set och 0–2 i det andra setet lyckades Ferrer vända och vinna med 3–6, 7–5, 6–3. Ferrer siktar på sin tredje titel i Båstad där han vann 2007 och 2012.

Inte heller i dubbelturneringen är det några svenskar kvar sedan Johan Brunström och Andreas Siljeström och Isak Arvidsson och Fred Simonsson förlorat respektive kvartsfinal.

Arvidsson, 23 år och från Hjo, och Simonsson förlorade torsdagens match mot fjärdeseedade paret Marcus Daniell och Marcelo Demoliner, som vände 0–1-underläge till seger (3–6, 6–3, 10–5).