14 jul 2016 20:35

14 jul 2016 20:35

Match om femte plats för U20-landslaget

HANDBOLL: Blågult ställs mot Norge

Det svenska U20-landslaget med blivande Skövdespelaren Tilda Olson i truppen får spela match om femteplats mot Norge i VM.
Det stod klart efter att blågult besegrat Kroatien med 31–24 (16–13) i en placeringsmatch under torsdagen.

VM i handboll för U20-damer fortsatte i Moskva, Ryssland under torsdagen. Efter Sveriges förlust mot Danmark med 15–22 i tisdagskvällens kvartsfinal väntade en placeringsmatch för blågult där den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson ingår.

På torsdagen mötte de Kroatien och vann med 31–24 (16–13). Därmed står det klart att blågult får spela en avslutande match om femte platsen mot Norge under fredagen. Norge vann sin placeringsmatch mot Sydkorea med 29–24 (14–13).

Sverige dominerade hela matchen mot Kroatien där Tilda Olsson gjorde ett av de svenska målen.

– Kvaliteten på spelet i slutet av halvlekarna sjönk idag, men de sjönk mera hos dem än hos oss. Kroatien är ju ett extremt samspelt och homogent lag, och sakta, sakta fick vi ju stopp på dem samtidigt som vi fick en bra start. Och det tror jag var väldigt viktigt i dag, säger förbundskapten Ola Månsson i ett pressmeddelande från Svenska handbollsförbundet.

Det här var landslagets åttonde match på tolv dagar. Månsson är optimistisk inför det kommande mötet med Norge.

– Matchen mot Norge är ju sista matchen med gänget och det kommer att bli roligt. Det ska bli roligt att se vad vi lämnar efter oss. Jag tror vi har förlorat två gånger på alla år mot dem och det räcker med det. Vi har haft rätt lätt mot dem i mästerskap, Scandinavian Open och träningsmatcher. Vi får se. Den som orkar ladda om mest, den vinner, fortsätter Ola Månsson.

VM i handboll för U20-damer fortsatte i Moskva, Ryssland under torsdagen. Efter Sveriges förlust mot Danmark med 15–22 i tisdagskvällens kvartsfinal väntade en placeringsmatch för blågult där den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson ingår.

På torsdagen mötte de Kroatien och vann med 31–24 (16–13). Därmed står det klart att blågult får spela en avslutande match om femte platsen mot Norge under fredagen. Norge vann sin placeringsmatch mot Sydkorea med 29–24 (14–13).

Sverige dominerade hela matchen mot Kroatien där Tilda Olsson gjorde ett av de svenska målen.

– Kvaliteten på spelet i slutet av halvlekarna sjönk idag, men de sjönk mera hos dem än hos oss. Kroatien är ju ett extremt samspelt och homogent lag, och sakta, sakta fick vi ju stopp på dem samtidigt som vi fick en bra start. Och det tror jag var väldigt viktigt i dag, säger förbundskapten Ola Månsson i ett pressmeddelande från Svenska handbollsförbundet.

Det här var landslagets åttonde match på tolv dagar. Månsson är optimistisk inför det kommande mötet med Norge.

– Matchen mot Norge är ju sista matchen med gänget och det kommer att bli roligt. Det ska bli roligt att se vad vi lämnar efter oss. Jag tror vi har förlorat två gånger på alla år mot dem och det räcker med det. Vi har haft rätt lätt mot dem i mästerskap, Scandinavian Open och träningsmatcher. Vi får se. Den som orkar ladda om mest, den vinner, fortsätter Ola Månsson.