15 jul 2016 06:00

16 jul 2016 07:07

Isak Arvidsson: "Det är bara att köra på"

TENNIS: Framgångar i Båstad – nu väntar challengerturneringar

Isak Arvidsson, 23 år och från Hjo, och Fred Simonsson kan blicka tillbaka på två framgångsrika tennisveckor i Båstad.
Nu ställer dubbelparet in siktet på challengertouren där tävlingar i Tampere, Finland väntar i nästa vecka.
– Jag hoppas såklart på att kunna leverera i både singel och dubbel, säger Isak Arvidsson till SLA.

Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann dubbelturneringen Båstad Challenger som avgjordes i början av juli.

– Det var en väldigt bra vecka. Det var riktigt roligt. Det var vår andra challengertitel så det är riktigt stort. De två titlarna vi har på challengern är de största dubbelframgångarna vi har. Så det är klart att det är otroligt stort, säger Isak Arvidsson i en intervju med SLA.

I singelturneringen tog Arvidsson sig vidare till den andra omgången men där tog det stopp mot spanjoren Roberto Carballés Baena.

– Det var en bra turnering. Jag gjorde en bra första match och en bra andra match mot Carballés Baena också. Jag hade lägen i framförallt första set att kunna knipa det men lyckades inte riktigt med det. Men det var också en bra match, fortsätter Arvidsson.

Fick en fribiljett

Spelet i Båstad Challenger imponerade och Isak Arvidsson tilldelades en fribiljett till ATP-tävlingen Skistar Swedish Open som avgörs 10–17 juli.

– Det är så klart stort och det är jättekul. Otroligt roligt att vi fick chansen och vi har spelat väldigt bra tillsammans, menar Arvidsson.

De besegrade först Roberto Carballes Baena från Spanien och Taro Daniel från Japan i den första omgången under onsdagen. Men i den andra under torsdagen tog det stopp mot fjärdeseedade paret Marcus Daniell och Marcelo Demoliner, som vände 0–1-underläge till seger (3–6, 6–3, 10–5).

ATP-debut i singel

I Skistar Swedish Open gjorde Arvidsson ATP-debut i singelturneringen. Han förlorade mot den sjätteseedade britten Aljaz Bedene i måndags med 6–4, 7–6 men det var ändå stort för 23-årige Arvidsson.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få gå in på centercourten och spela i singeln. Jag har varit här många år som barn så det var jättestort att själv få spela, säger han och fortsätter:

– Det var en ok debut. Det var väl inte det bästa spelet men det var otroligt svårspelat och jag är ändå väldigt nöjd att komma tillbaka i andra set och verkligen göra match av det i andra set.

Stark utveckling

Isak Arvidsson kommer ursprungligen ifrån Hjo men har bott i Båstad de senaste sju åren.

Han gick gymnasiet där och blev sedan kvar. De senaste fyra åren har han utvecklats stort.

– Jag jobbade efter gymnasiet kombinerat som tränare och spelade själv samtidigt när jag harvade runt på futuretouren. Sedan fyra år tillbaka har jag spelat tennis på heltid när förbundet gjorde sin satsning då ”Fidde” (Fredrik Rosengren) tog över som förbundskapten.

– Jag gick ifrån att jobba halvtid och spela halvtid, man tränade inte jättemycket för egen del. Träningsdosen var väldigt tuff i början när ”Fidde” tog över, att träna sex timmar om dagen var man inte van vid. Jag har utvecklats väldigt mycket fysiskt men även med alla slag i princip och tempot såklart. Det kan hända mycket på fyra år. Jag hoppas kunna utvecklas ännu mer i framtiden. Det är bara att köra på.

Tävlar på

Närmaste tiden väntar nu challengerspel för Arvidsson och Simonsson som tävlar i Tampere, Finland, Prag, Tjeckien och Liberec, Tjeckien under de kommande tre veckorna.

– Jag och Fred kommer troligtvis in i de flesta challengertävlingarna nu i slutet, eller under hela sommaren som är kvar. Vi ska försöka att åka och spela kval i singel och försöka spela dubbel och hoppas på att kunna leverera i både singel och dubbel såklart. Det blir lite mer challengerspel än vad som var planerat sedan tidigare.

Du får se världen?

– Ja, jag får se tennisanläggningar, flygplatser och hotellrum, skrattar Arvidsson.

Vad är det som gör dig och Fred så bra tillsammans?

– Vi spelar väldigt lika. Båda har en bra serve och vill äga nätet. Vi blir väldigt tuffa att möta när vi ligger på hela tiden och vill komma fram så snabbt som möjligt. Vi kompletterar varandra väldigt bra på det sättet att vi är väldigt lika i vår spelstil. Vi har klickat väldigt bra. Det handlar mycket om energi i spelet, att vi är tunga att möta.

Det går onekligen bra för dig just nu?

– Det går riktigt bra just nu. Jag trivs jättebra i Båstad men jag tävlar för Fair Play TK i Malmö. Så jag har bara min träningsbas i Båstad, säger Arvidsson.

Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann dubbelturneringen Båstad Challenger som avgjordes i början av juli.

– Det var en väldigt bra vecka. Det var riktigt roligt. Det var vår andra challengertitel så det är riktigt stort. De två titlarna vi har på challengern är de största dubbelframgångarna vi har. Så det är klart att det är otroligt stort, säger Isak Arvidsson i en intervju med SLA.

I singelturneringen tog Arvidsson sig vidare till den andra omgången men där tog det stopp mot spanjoren Roberto Carballés Baena.

– Det var en bra turnering. Jag gjorde en bra första match och en bra andra match mot Carballés Baena också. Jag hade lägen i framförallt första set att kunna knipa det men lyckades inte riktigt med det. Men det var också en bra match, fortsätter Arvidsson.

Fick en fribiljett

Spelet i Båstad Challenger imponerade och Isak Arvidsson tilldelades en fribiljett till ATP-tävlingen Skistar Swedish Open som avgörs 10–17 juli.

– Det är så klart stort och det är jättekul. Otroligt roligt att vi fick chansen och vi har spelat väldigt bra tillsammans, menar Arvidsson.

De besegrade först Roberto Carballes Baena från Spanien och Taro Daniel från Japan i den första omgången under onsdagen. Men i den andra under torsdagen tog det stopp mot fjärdeseedade paret Marcus Daniell och Marcelo Demoliner, som vände 0–1-underläge till seger (3–6, 6–3, 10–5).

ATP-debut i singel

I Skistar Swedish Open gjorde Arvidsson ATP-debut i singelturneringen. Han förlorade mot den sjätteseedade britten Aljaz Bedene i måndags med 6–4, 7–6 men det var ändå stort för 23-årige Arvidsson.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få gå in på centercourten och spela i singeln. Jag har varit här många år som barn så det var jättestort att själv få spela, säger han och fortsätter:

– Det var en ok debut. Det var väl inte det bästa spelet men det var otroligt svårspelat och jag är ändå väldigt nöjd att komma tillbaka i andra set och verkligen göra match av det i andra set.

Stark utveckling

Isak Arvidsson kommer ursprungligen ifrån Hjo men har bott i Båstad de senaste sju åren.

Han gick gymnasiet där och blev sedan kvar. De senaste fyra åren har han utvecklats stort.

– Jag jobbade efter gymnasiet kombinerat som tränare och spelade själv samtidigt när jag harvade runt på futuretouren. Sedan fyra år tillbaka har jag spelat tennis på heltid när förbundet gjorde sin satsning då ”Fidde” (Fredrik Rosengren) tog över som förbundskapten.

– Jag gick ifrån att jobba halvtid och spela halvtid, man tränade inte jättemycket för egen del. Träningsdosen var väldigt tuff i början när ”Fidde” tog över, att träna sex timmar om dagen var man inte van vid. Jag har utvecklats väldigt mycket fysiskt men även med alla slag i princip och tempot såklart. Det kan hända mycket på fyra år. Jag hoppas kunna utvecklas ännu mer i framtiden. Det är bara att köra på.

Tävlar på

Närmaste tiden väntar nu challengerspel för Arvidsson och Simonsson som tävlar i Tampere, Finland, Prag, Tjeckien och Liberec, Tjeckien under de kommande tre veckorna.

– Jag och Fred kommer troligtvis in i de flesta challengertävlingarna nu i slutet, eller under hela sommaren som är kvar. Vi ska försöka att åka och spela kval i singel och försöka spela dubbel och hoppas på att kunna leverera i både singel och dubbel såklart. Det blir lite mer challengerspel än vad som var planerat sedan tidigare.

Du får se världen?

– Ja, jag får se tennisanläggningar, flygplatser och hotellrum, skrattar Arvidsson.

Vad är det som gör dig och Fred så bra tillsammans?

– Vi spelar väldigt lika. Båda har en bra serve och vill äga nätet. Vi blir väldigt tuffa att möta när vi ligger på hela tiden och vill komma fram så snabbt som möjligt. Vi kompletterar varandra väldigt bra på det sättet att vi är väldigt lika i vår spelstil. Vi har klickat väldigt bra. Det handlar mycket om energi i spelet, att vi är tunga att möta.

Det går onekligen bra för dig just nu?

– Det går riktigt bra just nu. Jag trivs jättebra i Båstad men jag tävlar för Fair Play TK i Malmö. Så jag har bara min träningsbas i Båstad, säger Arvidsson.