15 jul 2016 16:21

15 jul 2016 16:22

Sverige på sjätte plats i U20-VM

HANDBOLL: U20-VM i Moskva är över för Tilda Olsson och landslaget

Sveriges U20-landslag med den blivande Skövdespelaren Tilda Olsson i truppen slutar på en sjätte plats i VM i Moskva, Ryssland.

Det stod klart efter att blågult förlorade den avslutande placeringsmatchen mot Norge med 22–32 (12–14) på fredagen.

Sverige slutade på en sjätte plats i U20-VM efter att ha förlorat sin avslutande placeringsmatch mot Norge med 22–32 (12–14) i Moskva.

– Norge var bättre än oss i dag. Vi chansade ju lite när det var sju-åtta minuter kvar och då rann det iväg lite. Det var en fysisk match i dag och det märks att de är lite mer samspelta än vi och vi får lite mindre alternativ att jobba på, säger förbundskaptenen Ola Månsson i ett pressmeddelande från det Svenska handbollsförbundet.

– Men sett över hela turneringen så är vi jättenöjda med vår prestation. Vi har ju spelat nio matcher och vunnit sex med ganska klara segrar. Norge och Danmark har vi ju länge spelat bra emot, fortsätter Ola Månsson.

I den svenska truppen ingår bland andra den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson som ännu tillhör IK Sävehof men som ansluter till SHF senare i sommar. Hon gjorde ett av Sveriges mål i förlustmatchen mot Norge.

Det här var det sista internationella mästerskapet för ungdomslandslaget med spelare födda 1996–1997, där guldet från U17-EM i Polen 2013 är den största framgången.

Sverige slutade på en sjätte plats i U20-VM efter att ha förlorat sin avslutande placeringsmatch mot Norge med 22–32 (12–14) i Moskva.

– Norge var bättre än oss i dag. Vi chansade ju lite när det var sju-åtta minuter kvar och då rann det iväg lite. Det var en fysisk match i dag och det märks att de är lite mer samspelta än vi och vi får lite mindre alternativ att jobba på, säger förbundskaptenen Ola Månsson i ett pressmeddelande från det Svenska handbollsförbundet.

– Men sett över hela turneringen så är vi jättenöjda med vår prestation. Vi har ju spelat nio matcher och vunnit sex med ganska klara segrar. Norge och Danmark har vi ju länge spelat bra emot, fortsätter Ola Månsson.

I den svenska truppen ingår bland andra den blivande Skövde HF-spelaren Tilda Olsson som ännu tillhör IK Sävehof men som ansluter till SHF senare i sommar. Hon gjorde ett av Sveriges mål i förlustmatchen mot Norge.

Det här var det sista internationella mästerskapet för ungdomslandslaget med spelare födda 1996–1997, där guldet från U17-EM i Polen 2013 är den största framgången.