16 jul 2016 17:29

16 jul 2016 17:29

Billingens GK:s golfvecka en stor höjdpunkt

GOLF: Golfveckan firar 30 år med sex tävlingar

Årets stora höjdpunkt är här för Billingens GK.
Lerdalaklubben räknar med att uppemot 1 000 spelare deltar i klubbens årliga golfvecka som den här sommaren arrangeras för 30:e året i följd.
Veckan avslutas med en jubileumstävling på torsdag.

– Det kommer att bli väldigt kul. Vi gjorde något liknande när vi hade 60-årsjubileum för sju år sedan, säger Anders Karlsson som är klubbchef på Billingens GK.

Billingens GK:s golfvecka inleddes på lördagen mede en 4-mannascramble.

Det kommer att vara golf för hela slanten under sex dagar i rad ute i Lerdala.

Golfveckan firar 30 år den här sommaren och klubben har därför valt att lägga till en extra tävling under torsdagen. Då blir det en jubileumstävling med en speciell bana.

– Det är ingen klubb häromkring som har haft en sådan här stor golfvecka i 30 år. Det har varit väldigt bra varje år med fina priser och många deltagare. Det är väldigt stort, säger Anders Karlsson som är klubbchef på Billingens GK.

Fint prisbord

Billingens GK grundades 1949 och är Skaraborgs äldsta golfklubb. Golfveckan har klubben arrangerat sedan 1986.

– Stig Klostergård drog igång den här golfveckan från första början. Sedan har det snurrat på. Han fick ihop bra sponsorer och många av dem hängde med i kanske 20 år innan det byttes ut med nya. Vi har haft en fantastisk tur med att ha haft bra sponsorer. Veckan bygger mycket på det. Vi har ett väldigt fint prisbord och det lockar, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Veckan har sett ganska likadan ut under årens lopp. Den har fungerat ypperligt från första början och därför har vi inte velat förändra så mycket. Vi har bytt någon spelform under åren när vi sett trender. Olika saker är populärt under olika tider. Nu är de partävlingar som är populärt och då har vi fått anpassa oss efter det. Annars har upplägget varit ungefär detsamma.

”En tradition”

SLA besökte golfveckan under lördagen när den första tävlingen avgjordes. Eva Pettersson, Ingela Persson, Annika Cederberg och Anita Afzelius-Alm var ett av fyrmannalagen som gick en runda.

– Det är en tradition att spela här under Billingens golfvecka. Det har jag gjort i många år, säger Ingela Persson

– Det är en upplevelse och en gemenskap i klubben när medlemmarna får träffas och spela tävlingar. Jag ska spela under några dagar den här veckan. Det här är en riktig höjdpunkt på säsongen och man försöker ju hitta toppen till den här veckan, fortsätter hon.

Billingens GK:s bana kännetecknas av en vacker park- och skogsbana med den är samtidigt ganska kuperad.

– En helt fantastisk bana. Den är helt underbar, tycker Persson.

Gläds med Jonzon

Billingens GK är en välmående klubb med omkring 750 medlemmar. Klubben hoppas i framtiden att kunna locka fler medlemmar men känner medvind.

Klubbchefen Anders Karlsson tycker att stämningen i klubben är god och att det finns en positiv anda där många medlemmar hjälper till ideellt.

Han gläds dessutom lite extra i dessa dagar över hemmaspelaren Oskar Jonzons framgångar.

– Vi har fått en landslagsspelare i Oskar Jonzon (bror till golfspelaren Michael Jonzon). Han har spelat så bra så han är uttagen i landslaget och ska representera H40. Han ska åka till Frankrike och spela i höst. Han är rankad etta i Sverige bland spelare över 40 år. Det blev klart häromdagen och det är stort. Vi har också ett par lovande juniorer som vi sedan får se vart det tar vägen, säger Anders Karlsson.

Billingens GK:s golfvecka inleddes på lördagen mede en 4-mannascramble.

Det kommer att vara golf för hela slanten under sex dagar i rad ute i Lerdala.

Golfveckan firar 30 år den här sommaren och klubben har därför valt att lägga till en extra tävling under torsdagen. Då blir det en jubileumstävling med en speciell bana.

– Det är ingen klubb häromkring som har haft en sådan här stor golfvecka i 30 år. Det har varit väldigt bra varje år med fina priser och många deltagare. Det är väldigt stort, säger Anders Karlsson som är klubbchef på Billingens GK.

Fint prisbord

Billingens GK grundades 1949 och är Skaraborgs äldsta golfklubb. Golfveckan har klubben arrangerat sedan 1986.

– Stig Klostergård drog igång den här golfveckan från första början. Sedan har det snurrat på. Han fick ihop bra sponsorer och många av dem hängde med i kanske 20 år innan det byttes ut med nya. Vi har haft en fantastisk tur med att ha haft bra sponsorer. Veckan bygger mycket på det. Vi har ett väldigt fint prisbord och det lockar, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Veckan har sett ganska likadan ut under årens lopp. Den har fungerat ypperligt från första början och därför har vi inte velat förändra så mycket. Vi har bytt någon spelform under åren när vi sett trender. Olika saker är populärt under olika tider. Nu är de partävlingar som är populärt och då har vi fått anpassa oss efter det. Annars har upplägget varit ungefär detsamma.

”En tradition”

SLA besökte golfveckan under lördagen när den första tävlingen avgjordes. Eva Pettersson, Ingela Persson, Annika Cederberg och Anita Afzelius-Alm var ett av fyrmannalagen som gick en runda.

– Det är en tradition att spela här under Billingens golfvecka. Det har jag gjort i många år, säger Ingela Persson

– Det är en upplevelse och en gemenskap i klubben när medlemmarna får träffas och spela tävlingar. Jag ska spela under några dagar den här veckan. Det här är en riktig höjdpunkt på säsongen och man försöker ju hitta toppen till den här veckan, fortsätter hon.

Billingens GK:s bana kännetecknas av en vacker park- och skogsbana med den är samtidigt ganska kuperad.

– En helt fantastisk bana. Den är helt underbar, tycker Persson.

Gläds med Jonzon

Billingens GK är en välmående klubb med omkring 750 medlemmar. Klubben hoppas i framtiden att kunna locka fler medlemmar men känner medvind.

Klubbchefen Anders Karlsson tycker att stämningen i klubben är god och att det finns en positiv anda där många medlemmar hjälper till ideellt.

Han gläds dessutom lite extra i dessa dagar över hemmaspelaren Oskar Jonzons framgångar.

– Vi har fått en landslagsspelare i Oskar Jonzon (bror till golfspelaren Michael Jonzon). Han har spelat så bra så han är uttagen i landslaget och ska representera H40. Han ska åka till Frankrike och spela i höst. Han är rankad etta i Sverige bland spelare över 40 år. Det blev klart häromdagen och det är stort. Vi har också ett par lovande juniorer som vi sedan får se vart det tar vägen, säger Anders Karlsson.