17 jul 2016 17:21

17 jul 2016 17:22

Bernt Hall från Skövde femma i DM

SEGELFLYG: Skövde Flygklubb arrangerade DM

DM i segelflyg hade i år 50-årsjubileum.
Skövde Flygklubb stod för arrangemanget och bästa lokala tävlande blev Bernt Hall med en femte plats.

DM i segelflyg avgjordes i Skövde i år och det var uppskattat bland arrangören Skövde flygklubb då första arrangemanget för 50 år sedan hölls just här. Totalt var 30 segelflyg anmälda och 28 piloter tävlade under tävlingsdagarna som nu är avslutade. Efter en bra start under den första tävlingsdagen blev det riktigt dåligt väder för segelflyg under totalt fem dagar med regn och blåst. Man fick dock ut ytterligare en tävlingsdag på slutet.

Segrade i detta jubileums-DM gjorde inte helt oväntat Torbjörn Hägnander från Lidköping före klubbkamraten Claes Anderson. Torbjörn har flera VM-starter på sin meritlista och Claes har nyligen varit svensk mästare. Erik Offerman från Falköping kom på en fin tredjeplats. Bäste Skövdebo blev Bernt Hall på en femte plats av de 28 startande piloterna.

Arrangören Skövde Flygklubb lovordades för sitt arrangemang och för de övriga aktiviteterna som erbjöds de regniga dagarna. Särskilt uppskattad var en 50-års-DM-show.

Den första DM-tävlingen arrangerades i Skövde 1966 och några av deltagarna från premiäråret besökte tävlingen nu och gav lite perspektiv på utvecklingen sedan dess. Nästa år avgörs DM i segelflyg i Alingsås.

DM i segelflyg avgjordes i Skövde i år och det var uppskattat bland arrangören Skövde flygklubb då första arrangemanget för 50 år sedan hölls just här. Totalt var 30 segelflyg anmälda och 28 piloter tävlade under tävlingsdagarna som nu är avslutade. Efter en bra start under den första tävlingsdagen blev det riktigt dåligt väder för segelflyg under totalt fem dagar med regn och blåst. Man fick dock ut ytterligare en tävlingsdag på slutet.

Segrade i detta jubileums-DM gjorde inte helt oväntat Torbjörn Hägnander från Lidköping före klubbkamraten Claes Anderson. Torbjörn har flera VM-starter på sin meritlista och Claes har nyligen varit svensk mästare. Erik Offerman från Falköping kom på en fin tredjeplats. Bäste Skövdebo blev Bernt Hall på en femte plats av de 28 startande piloterna.

Arrangören Skövde Flygklubb lovordades för sitt arrangemang och för de övriga aktiviteterna som erbjöds de regniga dagarna. Särskilt uppskattad var en 50-års-DM-show.

Den första DM-tävlingen arrangerades i Skövde 1966 och några av deltagarna från premiäråret besökte tävlingen nu och gav lite perspektiv på utvecklingen sedan dess. Nästa år avgörs DM i segelflyg i Alingsås.