17 jul 2016 13:47

17 jul 2016 13:48

Mikael Appelgren med i målprotokollet

HANDBOLL: Oavgjort i träningslandskamp mot Kroatien

Sverige följde upp förlusten i den första landskampen mot Kroatien med att spela oavgjort, 25–25, när lagen möttes igen på lördagen i samband med ett träningsläger inför OS senare i sommar. Den tidigare IFK Skövdemålvakten Mikael Appelgren lyckades anteckna sig i målprotokollet.

Sveriges handbollsherrar fick åtminstone halv revansch för torsdagens 24–26-förlust i träningslandskampen mot Kroatien i Split. I lördagens returmöte i Zadar blev det oavgjort, 25–25, sedan Sverige haft ledningen under större delen av matchen.

– Vi var i ledningen stora delar av matchen och det är klart att vi gärna hade vunnit, förbundskaptenen Staffan Olsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

– Vi gjorde en bra match. Vi var lite ojämna men vi tog många steg i rätt riktning, fortsätter Staffan Olsson, en av två förbundskaptener tillsammans med Ola Lindgren.

Det var en jämn match där Kroatien utnyttjade de nya reglerna och spelade långa stunder sju mot sex och det gav Sverige goda möjligheter att träna på att försvara sig mot detta spel som är en nyhet i handbollsvärlden.

I sammanhanget går det att konstatera att den tidigare IFK Skövde-målvakten Mikael Appelgren, som numera spelar i tyska mästarklubben Rhein-Neckar Löwen, gjorde ett av de svenska målen. Appelgren antecknade sig därmed för första gången i matchprotokollet för ett mål.

Ledde i halvtid

Sverige ledde med 13–12 i halvlek och var på slutet nära att avgå med seger. Sverige ledde i den sista spelminuten men då lyckades Kroatien kvittera och fastställa slutresultatet till 25–25. Bäst i Sverige och också matchens bästa målskytt blev Jerry Tollbring med sex fullträffar. OS-reserven Andreas Cederholm, med HK Guldkroken som moderklubb och ett förflutet i IFK Skövde, gjorde två mål.

Landslagets träningsläger i Kroatien avslutas på måndag. Under veckan har laget varvat bra träningsdagar med dubbla landskamper mot Kroatien. Redan nästa vecka väntar ett nytt träningsläger hemma i Sverige i Strömstad mellan 18–24 juli där landslaget kommer att fortsätta finslipa på OS-formen. Sedan bär det av till Portugal för ytterligare ett mellan 27 juli och 1 augusti innan avresan till Rio De Janeiro, Brasilien. Väl på plats spelar Sverige OS-genrep mot Argentina under någon av de första dagarna i Brasilien.

Sverige begår sedan OS-premiär mot Tyskland den 7 augusti.

Sveriges handbollsherrar fick åtminstone halv revansch för torsdagens 24–26-förlust i träningslandskampen mot Kroatien i Split. I lördagens returmöte i Zadar blev det oavgjort, 25–25, sedan Sverige haft ledningen under större delen av matchen.

– Vi var i ledningen stora delar av matchen och det är klart att vi gärna hade vunnit, förbundskaptenen Staffan Olsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollsförbundet.

– Vi gjorde en bra match. Vi var lite ojämna men vi tog många steg i rätt riktning, fortsätter Staffan Olsson, en av två förbundskaptener tillsammans med Ola Lindgren.

Det var en jämn match där Kroatien utnyttjade de nya reglerna och spelade långa stunder sju mot sex och det gav Sverige goda möjligheter att träna på att försvara sig mot detta spel som är en nyhet i handbollsvärlden.

I sammanhanget går det att konstatera att den tidigare IFK Skövde-målvakten Mikael Appelgren, som numera spelar i tyska mästarklubben Rhein-Neckar Löwen, gjorde ett av de svenska målen. Appelgren antecknade sig därmed för första gången i matchprotokollet för ett mål.

Ledde i halvtid

Sverige ledde med 13–12 i halvlek och var på slutet nära att avgå med seger. Sverige ledde i den sista spelminuten men då lyckades Kroatien kvittera och fastställa slutresultatet till 25–25. Bäst i Sverige och också matchens bästa målskytt blev Jerry Tollbring med sex fullträffar. OS-reserven Andreas Cederholm, med HK Guldkroken som moderklubb och ett förflutet i IFK Skövde, gjorde två mål.

Landslagets träningsläger i Kroatien avslutas på måndag. Under veckan har laget varvat bra träningsdagar med dubbla landskamper mot Kroatien. Redan nästa vecka väntar ett nytt träningsläger hemma i Sverige i Strömstad mellan 18–24 juli där landslaget kommer att fortsätta finslipa på OS-formen. Sedan bär det av till Portugal för ytterligare ett mellan 27 juli och 1 augusti innan avresan till Rio De Janeiro, Brasilien. Väl på plats spelar Sverige OS-genrep mot Argentina under någon av de första dagarna i Brasilien.

Sverige begår sedan OS-premiär mot Tyskland den 7 augusti.