20 jul 2016 15:58

20 jul 2016 15:58

Ännu en amerikanska till Skövde KIK

FOTBOLL: Charlotte Beach från USA ansluter i slutet av veckan

Skövde KIK värvar ytterligare en amerikanska.
Charlotte Beach, 23 år, följer Jessica Hiskey i spåren och ska spela för division 1-klubben i höst.
– Föreningen känner att det är väldigt viktigt att vara kvar i division 1 för att få behålla det som vi nu har påbörjat, säger tränaren Michael Rosén.

Tidigare i veckan anlände 23-åriga Jessica Hiskey till Skövde och gjorde sin första träning med Skövde KIK under måndagen. Som SLA berättade om redan då arbetade klubben för att värva ytterligare en spelare.

Nu har klubben också gjort klart med Charlotte Beach, 23 år, som har en liknande bakgrund som Hiskey med universitetsfotboll. Beach har nyligen avslutat sina studier på Brown University, Providence, Rhode Island i USA.

– Vi har haft en profil på de spelare som vi har önskat och både Jessica som kom först och Charlotte som kommer nu passar in på den här beskrivningen som vi vill ha med rätt attityd och så. Vi har velat ha tjejer som gör sin första resa till Europa och det är så både för Jessica och Charlotte, säger Skövde KIK:s tränare Michael Rosén.

Både Hiskey och Beach är defensiva innemittfältare men som också kan användas centralt i backlinjen.

– Det är lite det som vi har sökt eftersom vi har tappat Malin Bardh som är sjuk och vi inte vet inte riktigt när hon är tillbaka. Sedan har vi lite för få alternativ defensivt och då kan båda de här spela i backlinjen också. Det var viktigt för oss att få till det här på ett bra sätt.

Läger i Hamburgsund

Beach ansluter till Skövde KIK:s träningsläger i Hamburgsund på fredag.

– Vi åker på ett miniläger över fredag till söndag. Vi har prickat det rätt bra med tanke på väder och vind. Vi kommer att ha tre träningspass och vi ska prata oss samman och ha kul ihop. Hamburgsund är en fantastisk plats att ha kul på tillsammans. Vi hoppas att vi ska fortsätta där vi slutade i våras. Även om det kommer in nya spelare så är gruppen väldigt tight.

Värvningen av Beach är ytterligare ett välkommet tillskott i truppen.

– Det kan låta lite dumt men det är skönt att jag slipper använda tjejer som inte riktigt har varit redo för division 1-fotboll. Det är tjejer som jag har fått slänga in i hetluften beroende på att jag inte har haft några alternativ. Många av dem har inte ens spelat seniorfotboll innan utan kommer ifrån ungdomsfotbollen och det är ett tufft steg. De ska ju få utveckla sig i sin takt och nu kan de få göra några inhopp och inte alltid behöva vara startspelare. Så det känns jättepositivt, säger Rosén.

Arbetar på fler spelare

Fler spelare kan också vara på gång, enligt uppgifter till SLA.

– Det är inte säkert att det är slut än, bekräftar Rosén.

– Ska man göra det här så får man gå all in. Föreningen känner att det är väldigt viktigt att vara kvar i division 1 för att få behålla det som vi nu har påbörjat. Det här året blev en nystart med många nya spelare. Vi visste att det skulle bli en oerhörd tuff säsong. Det som kan hända är att vi får fler skador och sjukdomar och då står vi helt platt. Nu har vi lite garanti mot det i alla fall.

Skövde KIK ligger på nedflyttningsplats i division 1 och har tre poäng upp till säker mark. Med de här nytillskotten är det tänkt att det ska bli ett lyft för Roséns lagbygge inför framtiden.

– Jag har i praktiken redan gjort klart med föreningen att jag är kvar nästa år. Jag vill slutföra det vi har påbörjat naturligtvis men sedan får vi se vad slutet är.

Tidigare i veckan anlände 23-åriga Jessica Hiskey till Skövde och gjorde sin första träning med Skövde KIK under måndagen. Som SLA berättade om redan då arbetade klubben för att värva ytterligare en spelare.

Nu har klubben också gjort klart med Charlotte Beach, 23 år, som har en liknande bakgrund som Hiskey med universitetsfotboll. Beach har nyligen avslutat sina studier på Brown University, Providence, Rhode Island i USA.

– Vi har haft en profil på de spelare som vi har önskat och både Jessica som kom först och Charlotte som kommer nu passar in på den här beskrivningen som vi vill ha med rätt attityd och så. Vi har velat ha tjejer som gör sin första resa till Europa och det är så både för Jessica och Charlotte, säger Skövde KIK:s tränare Michael Rosén.

Både Hiskey och Beach är defensiva innemittfältare men som också kan användas centralt i backlinjen.

– Det är lite det som vi har sökt eftersom vi har tappat Malin Bardh som är sjuk och vi inte vet inte riktigt när hon är tillbaka. Sedan har vi lite för få alternativ defensivt och då kan båda de här spela i backlinjen också. Det var viktigt för oss att få till det här på ett bra sätt.

Läger i Hamburgsund

Beach ansluter till Skövde KIK:s träningsläger i Hamburgsund på fredag.

– Vi åker på ett miniläger över fredag till söndag. Vi har prickat det rätt bra med tanke på väder och vind. Vi kommer att ha tre träningspass och vi ska prata oss samman och ha kul ihop. Hamburgsund är en fantastisk plats att ha kul på tillsammans. Vi hoppas att vi ska fortsätta där vi slutade i våras. Även om det kommer in nya spelare så är gruppen väldigt tight.

Värvningen av Beach är ytterligare ett välkommet tillskott i truppen.

– Det kan låta lite dumt men det är skönt att jag slipper använda tjejer som inte riktigt har varit redo för division 1-fotboll. Det är tjejer som jag har fått slänga in i hetluften beroende på att jag inte har haft några alternativ. Många av dem har inte ens spelat seniorfotboll innan utan kommer ifrån ungdomsfotbollen och det är ett tufft steg. De ska ju få utveckla sig i sin takt och nu kan de få göra några inhopp och inte alltid behöva vara startspelare. Så det känns jättepositivt, säger Rosén.

Arbetar på fler spelare

Fler spelare kan också vara på gång, enligt uppgifter till SLA.

– Det är inte säkert att det är slut än, bekräftar Rosén.

– Ska man göra det här så får man gå all in. Föreningen känner att det är väldigt viktigt att vara kvar i division 1 för att få behålla det som vi nu har påbörjat. Det här året blev en nystart med många nya spelare. Vi visste att det skulle bli en oerhörd tuff säsong. Det som kan hända är att vi får fler skador och sjukdomar och då står vi helt platt. Nu har vi lite garanti mot det i alla fall.

Skövde KIK ligger på nedflyttningsplats i division 1 och har tre poäng upp till säker mark. Med de här nytillskotten är det tänkt att det ska bli ett lyft för Roséns lagbygge inför framtiden.

– Jag har i praktiken redan gjort klart med föreningen att jag är kvar nästa år. Jag vill slutföra det vi har påbörjat naturligtvis men sedan får vi se vad slutet är.