20 jul 2016 17:44

20 jul 2016 17:44

Ökat intresse för att campa

TRAV: Benny Ternemar om trippeltravet

Travbanechefen Benny Ternemar ser fram emot ännu ett trippeltrav på Axevalla.
– Under fjolåret ökade intresset för att campa intill banan och faktum är att det är ännu fler som bokat plats till i år, säger Ternemar.

Just campingen som ligger precis vid bankanten utmärker Axevallas stora helg. Där har traventusiaster samlats traditionsenligt år efter år för att njuta av travet - och festen - i dagarna tre.

– Folk får först lön efter helgen, men det verkar inte påverkat intresset utan det har ökat kontra fjolåret då siffrorna också pekade uppåt. Precis som tidigare år vet jag dessutom att alla hotell i Skara är fullbokade, säger Ternemar.

Börjar på fredag

Trippeltravet tar sin början under fredagen. Efter de traditionsenliga årgångsloppen på fredagen körs det V75 såväl lördag som söndag där den avslutande dagen bjuder på själva huvudnumret, det vill säga Stochampionatet för de fyraåriga, svenskfödda stona.

– Jag tycker inte det finns någon megafavorit i år även om Pasithea Face var den som imponerade mest i försöken. Jag vill varna för Swish Lane som gick väldigt bra till slut i försöket och tycker att klassen på tävlingarna under helgen generellt sätt är hög, säger travbanechefen.

Axevalla har på senare år fokuserat på att få besökarna att stanna kvar kring travbanan såväl före tävlingarna som efter.

– Det börjar redan under torsdagskvällen då vi har kickoff ute på travbanan med tillhörande direktspel till Bergsåker och Örebros tävlingar på storbildsskärmar. Börje Bappelsin spelar traditionsenligt efter tävlingarna på lördagen samt söndagen och därefter så följer vi upp med Arvingarna på kvällen under lördagen. De spelar en bred musik och känns som en stark artist att kunna bjuda på, menar Ternemar.

Löpning för människor

Därtill arrangeras Skochampionatet – en löptävling för människor istället för hästar över 2 640 meter med bilstart (!) – under lördagsmiddagen för alla som så önskar delta.

– I fjol låg det på söndagsförmiddagen och jag är säker på att det kommer passa bättre att ha det på lördagen klockan tolv. Bland annat kommer vår egen tipsexpert Per Ottosson delta samt kusken Oskar J Andersson, avslutar Ternemar.

Just campingen som ligger precis vid bankanten utmärker Axevallas stora helg. Där har traventusiaster samlats traditionsenligt år efter år för att njuta av travet - och festen - i dagarna tre.

– Folk får först lön efter helgen, men det verkar inte påverkat intresset utan det har ökat kontra fjolåret då siffrorna också pekade uppåt. Precis som tidigare år vet jag dessutom att alla hotell i Skara är fullbokade, säger Ternemar.

Börjar på fredag

Trippeltravet tar sin början under fredagen. Efter de traditionsenliga årgångsloppen på fredagen körs det V75 såväl lördag som söndag där den avslutande dagen bjuder på själva huvudnumret, det vill säga Stochampionatet för de fyraåriga, svenskfödda stona.

– Jag tycker inte det finns någon megafavorit i år även om Pasithea Face var den som imponerade mest i försöken. Jag vill varna för Swish Lane som gick väldigt bra till slut i försöket och tycker att klassen på tävlingarna under helgen generellt sätt är hög, säger travbanechefen.

Axevalla har på senare år fokuserat på att få besökarna att stanna kvar kring travbanan såväl före tävlingarna som efter.

– Det börjar redan under torsdagskvällen då vi har kickoff ute på travbanan med tillhörande direktspel till Bergsåker och Örebros tävlingar på storbildsskärmar. Börje Bappelsin spelar traditionsenligt efter tävlingarna på lördagen samt söndagen och därefter så följer vi upp med Arvingarna på kvällen under lördagen. De spelar en bred musik och känns som en stark artist att kunna bjuda på, menar Ternemar.

Löpning för människor

Därtill arrangeras Skochampionatet – en löptävling för människor istället för hästar över 2 640 meter med bilstart (!) – under lördagsmiddagen för alla som så önskar delta.

– I fjol låg det på söndagsförmiddagen och jag är säker på att det kommer passa bättre att ha det på lördagen klockan tolv. Bland annat kommer vår egen tipsexpert Per Ottosson delta samt kusken Oskar J Andersson, avslutar Ternemar.

  • Emil Persson