20 jul 2016 21:47

20 jul 2016 21:49

Sverige tappade ledning mot Montenegro

HANDBOLL: Wallén och Ek målskyttar i svensk förlust

Sverige förlorade med 27–29 (16–12) mot Montenegro i träningslandskampen i Eindhoven, Nederländerna.
En svag andra halvek blev blågults fall på onsdagskvällen.
Både Angelica Wallén och Michaela Ek kom med i målprotokollet.

Det svenska damlandslaget i handboll befinner sig för närvarande i Nederländerna på ett träningsläger där Sverige även deltar i en fyrnationsturnering.

Sverige besegrade just Nederländerna med 26–25 under tisdagen och på onsdagskvällen var det dags för en ny träningslandskamp när Montenegro stod för motståndet.

Det blev förlust mot VM-åttan Montenegro för de svenska damerna. Sverige ledde med 16–12 i paus men lyckades inte alls i den andra halvleken som Montenegro vann. Det resulterade i en 27–29-förlust för blågult i träningsmatchen som spelades i Eindhoven, Nederländerna.

– Resultatet är ju inte det viktiga i de här matcherna. Det gäller ju att få med oss så mycket som möjligt från dem (matcherna). Idag får vi framförallt med oss en bra första halvlek anfallsmässigt där vi gör jättemycket bra saker och kunde ha lett med några bollar till, säger förbundskaptenen Henrik Signell i ett pressmeddelande från Svenska handbollsförbundet.

– Vi spelar jättebra anfallsspel och har bra fart och fantasi framåt. Andra halvlek är väl lite stolpe-ut generellt sett och vi får det inte riktigt att ”funka”. Lite missar och lite slarv och vi är inte riktigt lika tydliga och distinkta som vi var i första halvlek. Nathalie Hagman var bra i dag, framförallt på att göra mål. Carin Strömberg går in och gör det jättebra när hon är på banan, fortsätter Signell.

Mål av Wallén och Ek

I OS-truppen ingår bland andra Angelica Wallén, 30 år och med Tibro HK som moderklubb, och Michaela Ek, 28 år och med Skövde HF som moderklubb. Både Wallén med sina två fullträffar och Ek med en fullträff kom med i målprotokollet. Nathalie Hagman var målbäst i blågult med åtta fullträffar, varav tre straffmål.

Alla fyra deltagande lag i fyrnationsturneringen ska spela OS och Sverige möter både Ryssland och Nederländerna i sin OS-grupp.

Träningslägret och turneringen är en del i Sveriges uppladdning inför OS i Rio de Janeiro, Brasilien senare i sommar.

Sverige håller nu på att finslipa alla detaljer och vässa formen till de olympiska spelen.

Ny match mot Ryssland

Träningsveckan i Nederländerna avslutas på fredag och dessförinnan under torsdagen ska Sverige också möta Ryssland i en träningslandskamp.

Därefter får spelarna några dagars ledighet innan ett nytt träningsläger i Portugal väntar för landslaget.

Den 31 juli åker sedan blågult till Rio de Janeiro. Under de första dagarna i Brasilien ska dessutom Sverige spela OS-genrep mot Spanien. Sverige begår sedan OS-premiär mot Argentina den 6 augusti.

Det svenska damlandslaget i handboll befinner sig för närvarande i Nederländerna på ett träningsläger där Sverige även deltar i en fyrnationsturnering.

Sverige besegrade just Nederländerna med 26–25 under tisdagen och på onsdagskvällen var det dags för en ny träningslandskamp när Montenegro stod för motståndet.

Det blev förlust mot VM-åttan Montenegro för de svenska damerna. Sverige ledde med 16–12 i paus men lyckades inte alls i den andra halvleken som Montenegro vann. Det resulterade i en 27–29-förlust för blågult i träningsmatchen som spelades i Eindhoven, Nederländerna.

– Resultatet är ju inte det viktiga i de här matcherna. Det gäller ju att få med oss så mycket som möjligt från dem (matcherna). Idag får vi framförallt med oss en bra första halvlek anfallsmässigt där vi gör jättemycket bra saker och kunde ha lett med några bollar till, säger förbundskaptenen Henrik Signell i ett pressmeddelande från Svenska handbollsförbundet.

– Vi spelar jättebra anfallsspel och har bra fart och fantasi framåt. Andra halvlek är väl lite stolpe-ut generellt sett och vi får det inte riktigt att ”funka”. Lite missar och lite slarv och vi är inte riktigt lika tydliga och distinkta som vi var i första halvlek. Nathalie Hagman var bra i dag, framförallt på att göra mål. Carin Strömberg går in och gör det jättebra när hon är på banan, fortsätter Signell.

Mål av Wallén och Ek

I OS-truppen ingår bland andra Angelica Wallén, 30 år och med Tibro HK som moderklubb, och Michaela Ek, 28 år och med Skövde HF som moderklubb. Både Wallén med sina två fullträffar och Ek med en fullträff kom med i målprotokollet. Nathalie Hagman var målbäst i blågult med åtta fullträffar, varav tre straffmål.

Alla fyra deltagande lag i fyrnationsturneringen ska spela OS och Sverige möter både Ryssland och Nederländerna i sin OS-grupp.

Träningslägret och turneringen är en del i Sveriges uppladdning inför OS i Rio de Janeiro, Brasilien senare i sommar.

Sverige håller nu på att finslipa alla detaljer och vässa formen till de olympiska spelen.

Ny match mot Ryssland

Träningsveckan i Nederländerna avslutas på fredag och dessförinnan under torsdagen ska Sverige också möta Ryssland i en träningslandskamp.

Därefter får spelarna några dagars ledighet innan ett nytt träningsläger i Portugal väntar för landslaget.

Den 31 juli åker sedan blågult till Rio de Janeiro. Under de första dagarna i Brasilien ska dessutom Sverige spela OS-genrep mot Spanien. Sverige begår sedan OS-premiär mot Argentina den 6 augusti.