21 jul 2016 21:40

21 jul 2016 21:41

Tre av tio lokala lag vidare

FOTBOLL: Slutspel i Gothia cup

Slutspel och utslagningmatcher stod på schemat under torsdagens Gothia cup i Göteborg. För tre av tio lokala lag väntar spel på fredagen.

I P13 gick Skultorps IF obesegrade genom gruppspelet. I A-slutspelet blev det dock inte mer än en match. Där vann Lyn Fotball med 1–0 i den första utslagningsmatchen på torsdagen.

Skultorps IF/Våmbs IF i P15 inledde B-slutspelet med en 4–3-seger mot European Football Adademy på onsdagen. Men på torsdagen tog turneringen slut för Skultorp/Våmb som förlorade med 0–1 mot Lira BK.

IFK Skövde som tog sig till A-slutspel i P16 efter att ha vunnit sin grupp, spelade sin första utslagningsmatch redan på onsdagen. Där blev den en 2–0-seger mot Sandvikens AIK. På torsdagen fortsatte slutspelet. IFK vann med 3–0 mot Young Parkonians FC och tog sig då vidare till en match mot Oppsal IF. Där segrade Skövdelaget efter straffar och får därför spela åttondelsfinal på fredagen.

IFK Falköpings P16 slutade trea i gruppen och gick således till B-slutspel. I onsdagens första match blev det en seger för IFK med 4–0. Och den följande 32-delsfinalen, mot Tromsø, vann Falköping med 2–0. Sextondelsfinalen mot Hässleholm slutade dock med 1–2-förlust och Falköping åkte således ur turneringen.

IFK Skövdes P18-lag, som vann gruppen med förkrossande målskillnad (11–0) vann sin första A-slutspelsmatch. FK Fjelhamar besegrades med 2–1 i 16-delsfinalen och nu väntar BK Häcken under fredagen.

För Skövde KIK i F15 blev det en lång första match i A-slutspelet mot Åhus IF. Efter förlängning och straffläggning stod det klart att Skövde KIK fick nöja sig med en slutspelsmatch då Åhus vann med 2–1.

För Skultorps IF slutade turneringen på torsdagen. SIF tog sig till F15:s A-slutspel där IF Böljan stod för motståndet. Men efter straffläggning stod det klart att matchen som slutade med en 2–3-förlust blev SIF:s sista i turneringen.

Det tredje lokala laget i F15, Våmbs IF, gick även de till A-slutsspel. I torsdagens första utslagningsmatch segrade Våmb med 2–0 mot Sollentuna FK 2. I den följande matchen gick det däremot inte hela vägen. Vaksala SK vann med 2–1 och därmed har Våmb gjort sitt i årets turnering.

Hörnebo SK som vann sin grupp i F16 fick en svår uppgift i A-slutspelets första utslagningsmatch. Bossekop UL visade sig vara vassare och besegrade Hörnebos tjejer med 3–0.

Skövde KIK:s F18 knep ett poäng i sina tre gruppspelsmatcher och fick därför spela B-slutspel. Där inledde KIK starkt och slog ut Typhoon FC med 1–0. I åttondelsfinalen som följde vann KIK mot FC Ajax - Tallin med 2–0. På fredagen väntar därför Göteborgs DFF i kvartsfinal.

I P13 gick Skultorps IF obesegrade genom gruppspelet. I A-slutspelet blev det dock inte mer än en match. Där vann Lyn Fotball med 1–0 i den första utslagningsmatchen på torsdagen.

Skultorps IF/Våmbs IF i P15 inledde B-slutspelet med en 4–3-seger mot European Football Adademy på onsdagen. Men på torsdagen tog turneringen slut för Skultorp/Våmb som förlorade med 0–1 mot Lira BK.

IFK Skövde som tog sig till A-slutspel i P16 efter att ha vunnit sin grupp, spelade sin första utslagningsmatch redan på onsdagen. Där blev den en 2–0-seger mot Sandvikens AIK. På torsdagen fortsatte slutspelet. IFK vann med 3–0 mot Young Parkonians FC och tog sig då vidare till en match mot Oppsal IF. Där segrade Skövdelaget efter straffar och får därför spela åttondelsfinal på fredagen.

IFK Falköpings P16 slutade trea i gruppen och gick således till B-slutspel. I onsdagens första match blev det en seger för IFK med 4–0. Och den följande 32-delsfinalen, mot Tromsø, vann Falköping med 2–0. Sextondelsfinalen mot Hässleholm slutade dock med 1–2-förlust och Falköping åkte således ur turneringen.

IFK Skövdes P18-lag, som vann gruppen med förkrossande målskillnad (11–0) vann sin första A-slutspelsmatch. FK Fjelhamar besegrades med 2–1 i 16-delsfinalen och nu väntar BK Häcken under fredagen.

För Skövde KIK i F15 blev det en lång första match i A-slutspelet mot Åhus IF. Efter förlängning och straffläggning stod det klart att Skövde KIK fick nöja sig med en slutspelsmatch då Åhus vann med 2–1.

För Skultorps IF slutade turneringen på torsdagen. SIF tog sig till F15:s A-slutspel där IF Böljan stod för motståndet. Men efter straffläggning stod det klart att matchen som slutade med en 2–3-förlust blev SIF:s sista i turneringen.

Det tredje lokala laget i F15, Våmbs IF, gick även de till A-slutsspel. I torsdagens första utslagningsmatch segrade Våmb med 2–0 mot Sollentuna FK 2. I den följande matchen gick det däremot inte hela vägen. Vaksala SK vann med 2–1 och därmed har Våmb gjort sitt i årets turnering.

Hörnebo SK som vann sin grupp i F16 fick en svår uppgift i A-slutspelets första utslagningsmatch. Bossekop UL visade sig vara vassare och besegrade Hörnebos tjejer med 3–0.

Skövde KIK:s F18 knep ett poäng i sina tre gruppspelsmatcher och fick därför spela B-slutspel. Där inledde KIK starkt och slog ut Typhoon FC med 1–0. I åttondelsfinalen som följde vann KIK mot FC Ajax - Tallin med 2–0. På fredagen väntar därför Göteborgs DFF i kvartsfinal.