22 jul 2016 22:10

22 jul 2016 22:10

Samtliga lokala lag ute ur Gothia Cup

FOTBOLL: IFK:s P16 tog sig längst

IFK Skövdes P18 och P16, och Skövde KIK:s F18 var de tre lokala lag som tog sig längst i veckans Gothia Cup. Under fredagens slutspel fick dock samtliga se sig besegrade.

När fredagens slutspel av Gothia Cup inleddes var tre lokala lag kvar i turneringen.

I F18-klassen hade Skövde KIK avancerat till B-slutspelets kvartsfinal.

KIK inledde turneringen svajigt och blev placerat i B-slutsspelet efter två förluster i gruppen. Väl där fick dock laget upp farten. Skövde KIK vann med 1–0 och 2–0 och tog sig till kvartsfinal. Men mycket mer än så skulle det inte bli. Göteborgs DFF, som stod för motståndet, var vassare och besegrade KIK med 2–0.

IFK Skövdes P18-lag fick spela kvartsfinal i A-slutspelet efter en imponerande start på turneringen.

IFK tog tre raka segrar i gruppspelet med målskillnaden 11–0 gick därför direkt till 16-delsfinal. Där väntade norska FK Fjellhamar. IFK hade inga problem med att avvärja FFK och tog en övertygande 2–0-seger som innebar spel på fredagen. Men där tog IFK:s resa slut. BK Häcken gjorde kvartens enda mål och sköt på så vis Skövdekillarna ur turneringen.

Det lokala lag som tog sig längst i Gothia Cup var IFK Skövdes P16.

De tog sju poäng i gruppen och kunde därmed titulera sig som gruppsegrare. IFK fortsatte gå starkt i A-slutspelet och slog ut Sandviken med 2–0 i 64-delsfinalen. I följande batalj vann de mot 3–0 mot engelska Young Parkonians och innan torsdagen nåddes sitt slut hann de även segra mot norska Oppsal (4–3 efter straffar).

IFK inledde fredagen genom att slå Gorge Soccer Association med två mål. P16-lagets fina form höll i sig i kvarten där de gjorde fyra mål framåt, släppte ett bakåt, och skickade IFK Göteborg ur Gothia Cup.

I semifinalen tog det dock stopp. Skövdelaget förlorade med 0–2 mot spanska ED Moratalaz och fick nöja sig med en stark toppfyraplacering.

När fredagens slutspel av Gothia Cup inleddes var tre lokala lag kvar i turneringen.

I F18-klassen hade Skövde KIK avancerat till B-slutspelets kvartsfinal.

KIK inledde turneringen svajigt och blev placerat i B-slutsspelet efter två förluster i gruppen. Väl där fick dock laget upp farten. Skövde KIK vann med 1–0 och 2–0 och tog sig till kvartsfinal. Men mycket mer än så skulle det inte bli. Göteborgs DFF, som stod för motståndet, var vassare och besegrade KIK med 2–0.

IFK Skövdes P18-lag fick spela kvartsfinal i A-slutspelet efter en imponerande start på turneringen.

IFK tog tre raka segrar i gruppspelet med målskillnaden 11–0 gick därför direkt till 16-delsfinal. Där väntade norska FK Fjellhamar. IFK hade inga problem med att avvärja FFK och tog en övertygande 2–0-seger som innebar spel på fredagen. Men där tog IFK:s resa slut. BK Häcken gjorde kvartens enda mål och sköt på så vis Skövdekillarna ur turneringen.

Det lokala lag som tog sig längst i Gothia Cup var IFK Skövdes P16.

De tog sju poäng i gruppen och kunde därmed titulera sig som gruppsegrare. IFK fortsatte gå starkt i A-slutspelet och slog ut Sandviken med 2–0 i 64-delsfinalen. I följande batalj vann de mot 3–0 mot engelska Young Parkonians och innan torsdagen nåddes sitt slut hann de även segra mot norska Oppsal (4–3 efter straffar).

IFK inledde fredagen genom att slå Gorge Soccer Association med två mål. P16-lagets fina form höll i sig i kvarten där de gjorde fyra mål framåt, släppte ett bakåt, och skickade IFK Göteborg ur Gothia Cup.

I semifinalen tog det dock stopp. Skövdelaget förlorade med 0–2 mot spanska ED Moratalaz och fick nöja sig med en stark toppfyraplacering.