23 jul 2016 16:15

23 jul 2016 16:15

Mållöst på Lillegården

FOTBOLL: "Vi möter ett aggressivt lag"

Lördagens träningsmatch mellan Skövde AIK och Bridges FC slutade oavgjord, 0–0. SAIK-tränaren Charbel Abraham var inte helt nöjd efter matchen.
– Vi kladdar för mycket på bollen och tappar den tidigt. Vi gör det inte tillräckligt bra i dag, menar Abraham.

På lördagsförmiddagen var serieledande Skövde AIK tillbaka i matchspel.

Det amerikanska laget Bridges FC gästade Lillegården för att träningsmatcha med SAIK vars seriespel återupptas i kommande helg.

Det rödklädda värdlaget ägde mest boll i mötets inledning.

Chansfattigt

Skövde AIK rullade runt och letade öppningar, men Bridgesspelarna försvarade sig noggrant och förhindrade samtliga försök från att bli farliga målchanser.

– Innan pratade vi om att flytta bollen med få tillslag och röra oss mycket. Men vi möter ett aggressivt lag och de gör det bra, kommenterar Skövde AIK:s tränare Charbel Abraham.

I den 33:e minuten var gästerna nära att gå upp i ledning. SAIK-försvararen Emil Eriksson täckte ett skott och fick se bollen segla mot egen kasse. Högerbacken hann dock vända om och rensa innan den passerat mållinjen.

Skövde AIK:s vassaste chans i den första halvleken kom efter ett mönsteranfall. Sargon Abraham spelade till Rasmus Örqvist som släppte tillbaka med ett tillslag. Skottet som följde var hårt och lågt, men inte tillräckligt välriktat för att resultera i 1–0.

Bollen seglade utanför stolpen och lagen fick pausvila till ställningen 0–0.

Den avslutande halvan skulle inte bjuda på mycket mer. Båda sidor, som gjorde ett flertal byten för att orka med värmen, tog sig visserligen till ett par halvchanser. Men inget resulterade i produkt och när domaren blåste av bataljen var det fortfarande mållöst.

– Det var en intensiv match med mycket spring. När vi gjorde det vi pratat om så skapade vi lägen och kom loss. Men tyvärr kladdar vi för mycket på bollen och tappar den tidigt många gånger. Det gjorde att vi fick springa mycket och då blev vi trötta, recenserar Charbel Abraham.

Under måndagskvällen spelar SAIK den sista träningsmatchen innan seriespelet drar i gång. Då står IFK Skövde för motståndet.

På lördagsförmiddagen var serieledande Skövde AIK tillbaka i matchspel.

Det amerikanska laget Bridges FC gästade Lillegården för att träningsmatcha med SAIK vars seriespel återupptas i kommande helg.

Det rödklädda värdlaget ägde mest boll i mötets inledning.

Chansfattigt

Skövde AIK rullade runt och letade öppningar, men Bridgesspelarna försvarade sig noggrant och förhindrade samtliga försök från att bli farliga målchanser.

– Innan pratade vi om att flytta bollen med få tillslag och röra oss mycket. Men vi möter ett aggressivt lag och de gör det bra, kommenterar Skövde AIK:s tränare Charbel Abraham.

I den 33:e minuten var gästerna nära att gå upp i ledning. SAIK-försvararen Emil Eriksson täckte ett skott och fick se bollen segla mot egen kasse. Högerbacken hann dock vända om och rensa innan den passerat mållinjen.

Skövde AIK:s vassaste chans i den första halvleken kom efter ett mönsteranfall. Sargon Abraham spelade till Rasmus Örqvist som släppte tillbaka med ett tillslag. Skottet som följde var hårt och lågt, men inte tillräckligt välriktat för att resultera i 1–0.

Bollen seglade utanför stolpen och lagen fick pausvila till ställningen 0–0.

Den avslutande halvan skulle inte bjuda på mycket mer. Båda sidor, som gjorde ett flertal byten för att orka med värmen, tog sig visserligen till ett par halvchanser. Men inget resulterade i produkt och när domaren blåste av bataljen var det fortfarande mållöst.

– Det var en intensiv match med mycket spring. När vi gjorde det vi pratat om så skapade vi lägen och kom loss. Men tyvärr kladdar vi för mycket på bollen och tappar den tidigt många gånger. Det gjorde att vi fick springa mycket och då blev vi trötta, recenserar Charbel Abraham.

Under måndagskvällen spelar SAIK den sista träningsmatchen innan seriespelet drar i gång. Då står IFK Skövde för motståndet.