29 jul 2016 06:00

29 jul 2016 06:00

Spännande höst väntar

FOTBOLL: SAIK-konkurrenter har värvat

På lördag återvänder serieledande Skövde AIK till spel i division 2 norra Götaland efter en dryg månads uppehåll. Flera konkurrenter har förstärkt trupperna och träningsmatchat inför höstsäsongen. SLA-sporten passar därför på att stämma av läget i de lag som jagar SAIK.

Den 28 juni gjorde Skövde AIK två mål hemma mot Gauthiod och plockade därmed tre poäng som innebar att de klev upp i serieledning. Därefter väntade drygt fyra veckors uppehåll.

Men på lördag är det dags igen. SAIK gästar Rynninge i hopp om att få en bra start i jakten på förstaplatsen som betyder avancemang till division 1.

Det vanligtvis rödklädda Skövdelaget lär dock få slita för att fixa seriesegern. Flera av de lag som hoppas kunna ta sig förbi SAIK har värvat och träningsmatchat för att toppa formen inför höstsäsongen.

Värvat kroat

Vänersborgs FK, som innehar andraplatsen var tillbaka i seriespel i måndags och hade då chansen att gå om SAIK. Bortmatchen med Uddevalla slutade dock 1–1 och VFK ligger därmed på 26 poäng, ett mindre än SAIK. Under sommaruppehållet har Vänersborg gjort en värvning och spelat en träningsmatch mot Örgryte (0–1). 21-åringen som laget har hämtat in heter Hrovje Buljan. Kroaten gjorde 30 minuter mot Uddevalla och trots ta en plats på vänstermittfältet.

IK Gauthiod och IFK Uddevalla stod båda för fina vårsäsongen. Grästorpslaget Gauthiod har plockat 25 poäng och är som följd tredjeplacerat. Blåvita IFK Uddevalla har noterats för en poäng mindre och ligger fyra. Men inget av lagen har rapporterat om några nyförvärv inför hösten. Uddevalla stod dock för en imponerande insats i ett träningsmöte med Assyriska BK, då de segrade med 4–2.

Sexan Stenungsunds IF, som har två pinnar mindre än femteplacerade IFK Kumla, har varit aktivt på transfermarknaden. Robin Örtendahl från Qviding och Victor Edvardsen från IFK Göteborg har anslutit till SIF som är sex poäng bakom SAIK.

Ett lag som har presterat under förväntan är Karlstad BK. Fem segrar, fyra kryss och fem förluster har placerat laget, som innan säsongen trodde på serieseger, på en åttondeplats. Inför hösten har klubben agerat. KBK har värvat fyra spelare i hopp om att studsa tillbaka och göra anspråk på en uppflyttningsplats.

– Karlstad är inte ute ur leken. Jag tror att de kommer igen. De har ett väldigt duktigt lag och jag är förvånad att de inte har tagit sig högre, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham vars lag har valt att inte förstärka inför hösten.

– Vi är inte i behov av några värvningar. Vi har en bred trupp med många spelare som kan flyttas runt på olika positioner, fortsätter Abraham.

Positiv inför hösten

Skövde AIK har gjort två träningsmatcher under uppehållet.

Efter 0–0 mot amerikanska Bridges FC och 6–0 mot IFK Skövde är det med optimism som SAIK återvänder till seriespelet.

– Det har sett bra ut under träningsmatcherna. Spelarna var lediga i nästan tre veckor, men när vi kom tillbaka kördes det hårt direkt. Det ser bra ut rent fysiskt, kommenterar Skövdetränaren som är noggrann med att inte ta ut något i förskott.

– Det är alltid roligt att ligga först, men det är mycket kvar. Vi måste fokusera på att utveckla vårt spel. På att bli stabilare när saker och ting inte funkar. Målet är att ta klivet upp i ettan och sett till läget nu har vi goda förutsättningar att göra det.

Den 28 juni gjorde Skövde AIK två mål hemma mot Gauthiod och plockade därmed tre poäng som innebar att de klev upp i serieledning. Därefter väntade drygt fyra veckors uppehåll.

Men på lördag är det dags igen. SAIK gästar Rynninge i hopp om att få en bra start i jakten på förstaplatsen som betyder avancemang till division 1.

Det vanligtvis rödklädda Skövdelaget lär dock få slita för att fixa seriesegern. Flera av de lag som hoppas kunna ta sig förbi SAIK har värvat och träningsmatchat för att toppa formen inför höstsäsongen.

Värvat kroat

Vänersborgs FK, som innehar andraplatsen var tillbaka i seriespel i måndags och hade då chansen att gå om SAIK. Bortmatchen med Uddevalla slutade dock 1–1 och VFK ligger därmed på 26 poäng, ett mindre än SAIK. Under sommaruppehållet har Vänersborg gjort en värvning och spelat en träningsmatch mot Örgryte (0–1). 21-åringen som laget har hämtat in heter Hrovje Buljan. Kroaten gjorde 30 minuter mot Uddevalla och trots ta en plats på vänstermittfältet.

IK Gauthiod och IFK Uddevalla stod båda för fina vårsäsongen. Grästorpslaget Gauthiod har plockat 25 poäng och är som följd tredjeplacerat. Blåvita IFK Uddevalla har noterats för en poäng mindre och ligger fyra. Men inget av lagen har rapporterat om några nyförvärv inför hösten. Uddevalla stod dock för en imponerande insats i ett träningsmöte med Assyriska BK, då de segrade med 4–2.

Sexan Stenungsunds IF, som har två pinnar mindre än femteplacerade IFK Kumla, har varit aktivt på transfermarknaden. Robin Örtendahl från Qviding och Victor Edvardsen från IFK Göteborg har anslutit till SIF som är sex poäng bakom SAIK.

Ett lag som har presterat under förväntan är Karlstad BK. Fem segrar, fyra kryss och fem förluster har placerat laget, som innan säsongen trodde på serieseger, på en åttondeplats. Inför hösten har klubben agerat. KBK har värvat fyra spelare i hopp om att studsa tillbaka och göra anspråk på en uppflyttningsplats.

– Karlstad är inte ute ur leken. Jag tror att de kommer igen. De har ett väldigt duktigt lag och jag är förvånad att de inte har tagit sig högre, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham vars lag har valt att inte förstärka inför hösten.

– Vi är inte i behov av några värvningar. Vi har en bred trupp med många spelare som kan flyttas runt på olika positioner, fortsätter Abraham.

Positiv inför hösten

Skövde AIK har gjort två träningsmatcher under uppehållet.

Efter 0–0 mot amerikanska Bridges FC och 6–0 mot IFK Skövde är det med optimism som SAIK återvänder till seriespelet.

– Det har sett bra ut under träningsmatcherna. Spelarna var lediga i nästan tre veckor, men när vi kom tillbaka kördes det hårt direkt. Det ser bra ut rent fysiskt, kommenterar Skövdetränaren som är noggrann med att inte ta ut något i förskott.

– Det är alltid roligt att ligga först, men det är mycket kvar. Vi måste fokusera på att utveckla vårt spel. På att bli stabilare när saker och ting inte funkar. Målet är att ta klivet upp i ettan och sett till läget nu har vi goda förutsättningar att göra det.