31 jul 2016 20:15

31 jul 2016 22:24

Tung söndag för Skövde KIK

FOTBOLL: Förlust och flera spelare skadade mot Rävåsen

Förlust hemma mot Rävåsen och dessutom tre spelare skadade.
Skövde KIK hade en tung söndag på Södermalms IP.
– Jag tycker nog att vi var värda lite mer än 1–4 i baken och tre skador, suckar Skövdes tränare Michael Rosén.

Stärkta av segern borta mot topplaget Rössö Uddevalla i höstupptakten tog Skövde emot Rävåsen i höstdelens första hemmamatch. Förhoppningar fanns givetvis om tre nya poäng, men Rävåsen från Karlskoga såg till att SKIK blev poänglöst. Dessutom förlängdes alltså skadelistan med tre namn.

Redan i den första halvleken tvingades ytterbackarna Amanda Johansson (bristning) och Lif Magnusdottir (lårkaka) att byta och i slutet av matchen skadade målvakten Sara Fröjd handen i en duell med en motspelare.

Det var inte mycket som gick Skövdes väg.

– Inte riktigt vad vi behövde inför derbyt mot Gauthiod, säger Rosén och syftar på nästa helgs hemmamatch mot länsrivalen från Grästorp.

Bra start

Skövde öppnade annars optimistiskt och satte 1–0 på matchens första målchans. Filippa Plantin slog en frispark in i straffområdet och den mötte nya amerikanskan Charlotte Beach perfekt med en bredsida som gick över målvakten.

Rävåsen samlade dock snabbt ihop sig och replikerade fem minuter senare efter ett fint anfall. 1–1 var också resultatet efter den första halvleken.

– I första halvlek var det jämnt skägg, men jag tycler att vi hade lite skarpare målchanser än dem, fortsätter Rosén.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt och inga egentliga tendenser åt något håll, men i den 64:e minuten tog Rävåsen ledningen. Jade Flory tog sig in i straffområdet och serverade Georgia Cloepfil som vårdat placerade bollen utom räckhåll för Fröjd.

Med en dryg kvart kvar av matchen ökade Karlskogalaget till 3–1 efter ett självmål av Skövde och något senare fastställde Jade Flory slutresultatet till 1–4.

Bortalaget var effektivt och tog till vara på sina chanser. Det gjorde inte Skövde på samma sätt.

– Det är små marginaler i fotboll. 4–1 kan låta som stora siffror, men det speglar inte matchen, menar Rosén.

Tror på laget

Skövde ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket, men lagkaptenen Filippa Plantin tror på sitt lag inför fortsättningen. Laget har fått tre förstärkningar och mot Rävåsen gjorde Jessica Hiskey, Charlotte Beach och Antonia Ferm Sandberg sina första hemmamatcher i seriespelet.

– Jag ser positivt på framtiden. De nya spelarna har kommit in med lite mer rutin och ny energi. Det tror jag är precis vad vi behöver, säger Plantin som fick ställa sig i målet när Sara Fröjd blev skadad i slutminuterna och SKIK redan hade gjort sina tre byten.

– Det var oturligt, men vi löste det bra. Det var ju så kort tid kvar och sådant man får ta, säger lagkaptenen om sitt inhopp.

Borta ett tag

Fröjd skadade handen och vill det sig illa kan Skövde KIK få klara sig utan henne ett tag.

– Sara får vi nog räkna bort ett bra tag. Ett finger som hoppade rejält ur led, kommenterar Rosén.

Stärkta av segern borta mot topplaget Rössö Uddevalla i höstupptakten tog Skövde emot Rävåsen i höstdelens första hemmamatch. Förhoppningar fanns givetvis om tre nya poäng, men Rävåsen från Karlskoga såg till att SKIK blev poänglöst. Dessutom förlängdes alltså skadelistan med tre namn.

Redan i den första halvleken tvingades ytterbackarna Amanda Johansson (bristning) och Lif Magnusdottir (lårkaka) att byta och i slutet av matchen skadade målvakten Sara Fröjd handen i en duell med en motspelare.

Det var inte mycket som gick Skövdes väg.

– Inte riktigt vad vi behövde inför derbyt mot Gauthiod, säger Rosén och syftar på nästa helgs hemmamatch mot länsrivalen från Grästorp.

Bra start

Skövde öppnade annars optimistiskt och satte 1–0 på matchens första målchans. Filippa Plantin slog en frispark in i straffområdet och den mötte nya amerikanskan Charlotte Beach perfekt med en bredsida som gick över målvakten.

Rävåsen samlade dock snabbt ihop sig och replikerade fem minuter senare efter ett fint anfall. 1–1 var också resultatet efter den första halvleken.

– I första halvlek var det jämnt skägg, men jag tycler att vi hade lite skarpare målchanser än dem, fortsätter Rosén.

I den andra halvleken var det fortsatt jämnt och inga egentliga tendenser åt något håll, men i den 64:e minuten tog Rävåsen ledningen. Jade Flory tog sig in i straffområdet och serverade Georgia Cloepfil som vårdat placerade bollen utom räckhåll för Fröjd.

Med en dryg kvart kvar av matchen ökade Karlskogalaget till 3–1 efter ett självmål av Skövde och något senare fastställde Jade Flory slutresultatet till 1–4.

Bortalaget var effektivt och tog till vara på sina chanser. Det gjorde inte Skövde på samma sätt.

– Det är små marginaler i fotboll. 4–1 kan låta som stora siffror, men det speglar inte matchen, menar Rosén.

Tror på laget

Skövde ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket, men lagkaptenen Filippa Plantin tror på sitt lag inför fortsättningen. Laget har fått tre förstärkningar och mot Rävåsen gjorde Jessica Hiskey, Charlotte Beach och Antonia Ferm Sandberg sina första hemmamatcher i seriespelet.

– Jag ser positivt på framtiden. De nya spelarna har kommit in med lite mer rutin och ny energi. Det tror jag är precis vad vi behöver, säger Plantin som fick ställa sig i målet när Sara Fröjd blev skadad i slutminuterna och SKIK redan hade gjort sina tre byten.

– Det var oturligt, men vi löste det bra. Det var ju så kort tid kvar och sådant man får ta, säger lagkaptenen om sitt inhopp.

Borta ett tag

Fröjd skadade handen och vill det sig illa kan Skövde KIK få klara sig utan henne ett tag.

– Sara får vi nog räkna bort ett bra tag. Ett finger som hoppade rejält ur led, kommenterar Rosén.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland:

SKÖVDE KIK–RÄVÅSEN

1–4 (1–1)

Målen: 1–0 (5) Charlotte Beach, 1–1 (10) Sara Lilja Vidlund, 1–2 (64) Georgia Cloepfil, 1–3 (73) självmål, 1–4 (81) Jade Flory.

Varningar, S: -. R: Victoria Ström.

Domare: Jusuf Biscolli, Axvall.