03 aug 2016 06:00

03 aug 2016 06:00

Sara blir borta ett tag

FOTBOLL: Olycklig skada i senaste matchen för Skövde KIK:s målvakt

Skövde KIK får klara sig utan målvakten Sara Fröjd ett tag. Fingerskadan från i söndags har opererats och nu lär hon bli borta att tag. Mycket olyckligt naturligtvis för Sara och laget.

Nu har Skövde KIK två andra målvakter att tillgå, Sara Alexandersson och Hanna Levander.

– Svårt att säga hur länge Sara blir borta, men vi har valt att kalla hem Sara Alexandersson som varit utlånad till Sil i division 2, säger Fredrik Fröjd som är senioransvarig i Skövde KIK som krigar för sitt kontrakt i division 1.

Rusade ut

Det var det återstod fem minuter av söndagens hemmamatch mot Rävåsen som Sara Fröjd blev skadad. Han rusade ut och nöp bollen framför en framrusande anfallare vars fot sedan fullföljde och träffade Sara högra pekfinger på höger hand så illa att fingret gick av.

– Först trodde vi att fingret hade hoppat ur led, det hade det gjort också, men det var värre än så och efter röntgen togs det beslut om operation eftersom det var en del som var trasigt, berättar Fredrik Fröjd.

Får konkurrera

Naturligtvis är det extra jobbigt för Skövde KIK att bli av med den målvakt som under de senaste åren varit den ordinarie.

– Men vi har två målvakter som vi litar på och med Sara tillbaka ser det ändå bra ut. Hon får konkurrera med Hanna Levander och sedan är det upp till tränaren Michael Rosén att ta ut laget, fortsätter SKIK:s senioransvarige.

Tror på laget

Efter den mycket sköna segern mor Rössö Uddevalla i höstupptakten (1–0) blev det 1–4 mot Rävåsen i söndags. Naturligtvis en missräkning, men Fredrik Fröjd känner ändå att laget är på gång.

– Absolut, vi har ju fått in några nya tjejer som höjer laget både på träning och match, säger Fredrik och tänker på amerikanskorna Jessica Hiskey och Charlotte Beach samt anfallaren Antonia Ferm Sandberg från Holmalund i Alingsås.

Fler skador

Sedan är det naturligtvis jobbigt när det kommer skador som stör ritningarna i truppen.

Nu senast var det inte bara Sara Fröjd som tvingades utgå. Det samma gäller för Amanda Johansson (bristning) och Lif Magnusdottir (lårkaka). SKIK möter Gauthiod på lördag.

Nu har Skövde KIK två andra målvakter att tillgå, Sara Alexandersson och Hanna Levander.

– Svårt att säga hur länge Sara blir borta, men vi har valt att kalla hem Sara Alexandersson som varit utlånad till Sil i division 2, säger Fredrik Fröjd som är senioransvarig i Skövde KIK som krigar för sitt kontrakt i division 1.

Rusade ut

Det var det återstod fem minuter av söndagens hemmamatch mot Rävåsen som Sara Fröjd blev skadad. Han rusade ut och nöp bollen framför en framrusande anfallare vars fot sedan fullföljde och träffade Sara högra pekfinger på höger hand så illa att fingret gick av.

– Först trodde vi att fingret hade hoppat ur led, det hade det gjort också, men det var värre än så och efter röntgen togs det beslut om operation eftersom det var en del som var trasigt, berättar Fredrik Fröjd.

Får konkurrera

Naturligtvis är det extra jobbigt för Skövde KIK att bli av med den målvakt som under de senaste åren varit den ordinarie.

– Men vi har två målvakter som vi litar på och med Sara tillbaka ser det ändå bra ut. Hon får konkurrera med Hanna Levander och sedan är det upp till tränaren Michael Rosén att ta ut laget, fortsätter SKIK:s senioransvarige.

Tror på laget

Efter den mycket sköna segern mor Rössö Uddevalla i höstupptakten (1–0) blev det 1–4 mot Rävåsen i söndags. Naturligtvis en missräkning, men Fredrik Fröjd känner ändå att laget är på gång.

– Absolut, vi har ju fått in några nya tjejer som höjer laget både på träning och match, säger Fredrik och tänker på amerikanskorna Jessica Hiskey och Charlotte Beach samt anfallaren Antonia Ferm Sandberg från Holmalund i Alingsås.

Fler skador

Sedan är det naturligtvis jobbigt när det kommer skador som stör ritningarna i truppen.

Nu senast var det inte bara Sara Fröjd som tvingades utgå. Det samma gäller för Amanda Johansson (bristning) och Lif Magnusdottir (lårkaka). SKIK möter Gauthiod på lördag.