05 aug 2016 22:05

05 aug 2016 22:05

IFK Skövde tappade igen

FOTBOLL: Ny tung förlust

För andra matchen i rad tappade IFK Skövde ledningen och förlorade med 2–3. Så skedde i Götene förra fredagen och historien upprepade sig i Alingsås mot Holmalund.

Tunga poängtapp för de blåvita som behöver vinna för att hänga med uppåt i den tämligen jämna tabellen, där det före kvällens match bara skiljde fyra poäng mellan tvåan IFK Falköping och IFK Skövde på sjunde plats.

– Visst är det jobbigt, särskilt som vi spelar ganska bra, men tyvärr ställer vi till det för oss vilket gör att vi tappar poängen, säger tränaren Kjell Trakosdjanac.

Bra första halvlek

Efter en mållös första halvlek, där IFK Skövde var närmast ett ledningsmål och bland annat hade en boll i stolpen, började det hända saker i andra akten.

Efter en timmes spel tog IFK Skövde ledningen. Detta efter ett skott från Arian Domi som letade sig in i hemmamålet.

Då hade Holmalund haft en bra period och målet kom riktigt skönt för IFK.

Nu blev IFK:s ledning kortvarig då Dejvid Hassan nickade in kvitteringen några minuter senare. Holmalund spelade positivt efter ledningen, men det hindrade inte IFK Skövde att återta ledningen med tio minuter kvar. Det var ett inspel från kanten från Amer Ibrahimovic som förvaltades väl av Axel Sjöman.

Utvisning

Nu blev det tio händelserika minuter som avslutning. IFK Skövde fick George David utvisad med fem minuter kvar. Detta efter ett minde bra ordval som domaren uppmärksammade. Strax efter kvitterade Dejvid Hassan.

Sedan kunde Holmalund även avgöra i matchminut 90 då Oliver Östlind fick bra träff på en volley och bollen satt i nät.

Stort jubel i hemmalaget naturligtvis och desto tyngre för IFK Skövde som för andra matchen i rad inte klarade att knyta i hop säcken.

För IFK var det en ny tung förlust. Mot Götene IF i förra omgången hade laget en 2–0-ledning redan i den första halvleken. Då reducerade Götene före paus och kunde sedan vända med två mål till tre poäng.

Samma visa

Nu blev det samma visa igen, den här gången med den skillnaden att det var mållöst i paus och att IFK sedan hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i andra halvlek, men att slutföra matchen med tio spelare blev tungt och naturligtvis extra jobbigt när det avgörande målet kommer precis i slutet.

– Totalt sett tycker jag ändå vi spelade bra och det kommer att ge resultat, dock bjöd vi på för mycket i slutet, säger IFK-tränaren.

Tunga poängtapp för de blåvita som behöver vinna för att hänga med uppåt i den tämligen jämna tabellen, där det före kvällens match bara skiljde fyra poäng mellan tvåan IFK Falköping och IFK Skövde på sjunde plats.

– Visst är det jobbigt, särskilt som vi spelar ganska bra, men tyvärr ställer vi till det för oss vilket gör att vi tappar poängen, säger tränaren Kjell Trakosdjanac.

Bra första halvlek

Efter en mållös första halvlek, där IFK Skövde var närmast ett ledningsmål och bland annat hade en boll i stolpen, började det hända saker i andra akten.

Efter en timmes spel tog IFK Skövde ledningen. Detta efter ett skott från Arian Domi som letade sig in i hemmamålet.

Då hade Holmalund haft en bra period och målet kom riktigt skönt för IFK.

Nu blev IFK:s ledning kortvarig då Dejvid Hassan nickade in kvitteringen några minuter senare. Holmalund spelade positivt efter ledningen, men det hindrade inte IFK Skövde att återta ledningen med tio minuter kvar. Det var ett inspel från kanten från Amer Ibrahimovic som förvaltades väl av Axel Sjöman.

Utvisning

Nu blev det tio händelserika minuter som avslutning. IFK Skövde fick George David utvisad med fem minuter kvar. Detta efter ett minde bra ordval som domaren uppmärksammade. Strax efter kvitterade Dejvid Hassan.

Sedan kunde Holmalund även avgöra i matchminut 90 då Oliver Östlind fick bra träff på en volley och bollen satt i nät.

Stort jubel i hemmalaget naturligtvis och desto tyngre för IFK Skövde som för andra matchen i rad inte klarade att knyta i hop säcken.

För IFK var det en ny tung förlust. Mot Götene IF i förra omgången hade laget en 2–0-ledning redan i den första halvleken. Då reducerade Götene före paus och kunde sedan vända med två mål till tre poäng.

Samma visa

Nu blev det samma visa igen, den här gången med den skillnaden att det var mållöst i paus och att IFK sedan hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i andra halvlek, men att slutföra matchen med tio spelare blev tungt och naturligtvis extra jobbigt när det avgörande målet kommer precis i slutet.

– Totalt sett tycker jag ändå vi spelade bra och det kommer att ge resultat, dock bjöd vi på för mycket i slutet, säger IFK-tränaren.

Matchfakta

Division 3 Mellersta Götaland

HOLMALUND–IFK SKÖVDE

3–2 (0–0)

Målen: 0–1 (60) Arian Domi, 1–1 (65) Dejvid Hassan, 1–2 (80) Axel Sjöman, 2–2 (86) Dejvid Hassan, 3–2 (90) Oliver Östlind.

Utvisning: IFK: George David.

Domare: Alban Mustafa.