08 aug 2016 16:53

08 aug 2016 16:53

Bra klass på tävlingen

ORIENTERING: Trippel i Tibro

Tibro OK arrangerade, i samband med U10-mila, en tredagarstävling. Totalt gjordes drygt 3 000 starter. VM-löparen Albin Ridefelt, OK Linné, Uppsala, vann lördagens medeldistans i H21-klassen. Förre Hjolöparen Johan Törnroth, Hestra IF, Borås, gjorde tre fina lopp med placering 6-4-2.

Tibrotrippeln bestod i år av sprint, medel- och långdistanstävling. Mest populär var medeldistansen på lördag eftermiddag med 1400 deltagare.

Klamfelt nöjd

Tävlingsledare Bo Klamfelt var mycket nöjd med helgen:

– Vi har i år en riktig fin arena, och som alltid, bra terräng, bra karta och duktiga funktionärer, säger Bo. Vi har arrangerat Tibrotrippeln sedan 2000. Det har hittills blivit 50 deltävlingar. Vi strävar efter hög kvalitet och har genom åren utvecklat arrangemanget. Årets tävlingar är ovanligt stora, så vi har ett bra samarbete med IF Hagen och Tidaholms SOK Sisu för att fixa allt.

Albin Ridefelt springer medeldistans på VM i Strömstad i höst. Lördagens tävling blev en bra genomkörare.

– Ett bra lopp, förklarar Albin. Annorlunda terräng än i Uppland. Bara en bom på en kort sträcka i slutet, kostade en dryg minut. Jag har sprungit flera Tibrotripplar som ungdom. Alltid kvalitetsarrangemang.

Bytt till Hestra

Johan Törnroth bytte i år från Hjobygdens OK till Hestra IF, Borås för att utvecklas ytterligare. I helgen sprang han alla tre lopp.

– Relativt nöjd med medeldistansen, säger Johan. Rolig bana i bra terräng. Jag hade bra tempo och är bara drygt tre minuter efter en VM-löpare.

Långdistansen över 14 km på söndag var jobbig. Dålig ork på slutet. Känns ändå bra att bli tvåa.

IF Hagen hade fyra killar till start i H18E-klassen på söndag. Albin Alsiö var snabbast och blev fyra, bara 2.49 efter segraren.– En tuff bana, summerar Albin. Hyfsat stabilt lopp, men sliten efter U10-milastafetten.

Tibrotrippeln bestod i år av sprint, medel- och långdistanstävling. Mest populär var medeldistansen på lördag eftermiddag med 1400 deltagare.

Klamfelt nöjd

Tävlingsledare Bo Klamfelt var mycket nöjd med helgen:

– Vi har i år en riktig fin arena, och som alltid, bra terräng, bra karta och duktiga funktionärer, säger Bo. Vi har arrangerat Tibrotrippeln sedan 2000. Det har hittills blivit 50 deltävlingar. Vi strävar efter hög kvalitet och har genom åren utvecklat arrangemanget. Årets tävlingar är ovanligt stora, så vi har ett bra samarbete med IF Hagen och Tidaholms SOK Sisu för att fixa allt.

Albin Ridefelt springer medeldistans på VM i Strömstad i höst. Lördagens tävling blev en bra genomkörare.

– Ett bra lopp, förklarar Albin. Annorlunda terräng än i Uppland. Bara en bom på en kort sträcka i slutet, kostade en dryg minut. Jag har sprungit flera Tibrotripplar som ungdom. Alltid kvalitetsarrangemang.

Bytt till Hestra

Johan Törnroth bytte i år från Hjobygdens OK till Hestra IF, Borås för att utvecklas ytterligare. I helgen sprang han alla tre lopp.

– Relativt nöjd med medeldistansen, säger Johan. Rolig bana i bra terräng. Jag hade bra tempo och är bara drygt tre minuter efter en VM-löpare.

Långdistansen över 14 km på söndag var jobbig. Dålig ork på slutet. Känns ändå bra att bli tvåa.

IF Hagen hade fyra killar till start i H18E-klassen på söndag. Albin Alsiö var snabbast och blev fyra, bara 2.49 efter segraren.– En tuff bana, summerar Albin. Hyfsat stabilt lopp, men sliten efter U10-milastafetten.

  • Torbjörn Löfving