08 aug 2016 16:17

08 aug 2016 18:44

Olsson slog till med en guldstöt

FRIIDROTT: JSM i Hässlehol

De tog hem fina segrar och blir nu blågula på köpet.
– Jag ville bara komma hit och stöta bra, sa Ida Olsson – som gjorde just det.

Helgens JSM avgjordes i Hässleholm och där ungdoms-EM-finalisten i höjdhopp Simon Wiklund från IK Wilske tog en överlägsen seger. Han vann P17-höjden på 2.03 och med hela tio centimeter till tvåan i klassen.

Vad väntar efter guldet nu?

– Det blir U-Finnkampen är ju nästa höjdtävling och sen ska jag köra Getabocksspelen i Varberg.

Inget senior-SM i höjd?

– Nej, jag väntar med det till inne, så vill jag se hur jag ligger till sen ute. Men ungdom-Finnkampen är nästa.

Vad hoppas du av det?

– Ja, det är ju att vara den som hoppar bäst i ungdomsfinnkampen sen och även slå en senior.

Det var ju så nära att det hade blivit en seger för Ida Olsson, IF Hagen FIK, i F17-klassen i diskus och där hon ledde hela tävlingen när hon hade gjort sitt sista kast i finalen. Men då kom namnen Ida

– Den kändes bra idag. Jag hade två riktigt bra första kast, sen blev det lite att jag ville ta i och jag spände mig lite. Tyvärr, sa Ida.

Ida hade 40.82 och Ida Stenbäck från Bore vann på personbästat 42.47.

Men efter att varit fyra i slägga på 54.07, så kom den stora urladdningen.

I den femte omgången smällde Ida till med hela 15.04 i kula – ”jättepers” – och något som ingen kunde svara på.

– Det var ju jättebra, kan jag säga. Min första över 15 meter. Jag hade väl 14.17 som ”pers” innan.

Vad blir det nu?

– Jag har en torgtävling i Ljungby som jag ska vara med på. En seriematch nästa helg också.

Var 15 målet för i år?

– Nej, jag vet inte. Jag har ju satsat på slägga i år och det gick ju nästa sämst. Jag ville bara komma hit och stöta bra.

Dessutom blev det dubbel Istrum på 400 meter genom tvillingarna Svantesson, som numera klär sig i Ullevis gröna dräkt. Och där det var etta och tvåa i finalen.

Ulleviseger blev det även på 100 meter genom Emil von Barth, som hade 10,65 följd och med Erik Annerfalk Mariestads AIF och Karlsborg på en femteplats på 10,99. Erik tog sig sedan lätt vidare på 200 meter till finalen med 21,77. Och i finalen sänker sig Annerfalk till 21,74 och tar ett brons bakom de två topparna med tider fyra tiondelar snabbare.

Helgens JSM avgjordes i Hässleholm och där ungdoms-EM-finalisten i höjdhopp Simon Wiklund från IK Wilske tog en överlägsen seger. Han vann P17-höjden på 2.03 och med hela tio centimeter till tvåan i klassen.

Vad väntar efter guldet nu?

– Det blir U-Finnkampen är ju nästa höjdtävling och sen ska jag köra Getabocksspelen i Varberg.

Inget senior-SM i höjd?

– Nej, jag väntar med det till inne, så vill jag se hur jag ligger till sen ute. Men ungdom-Finnkampen är nästa.

Vad hoppas du av det?

– Ja, det är ju att vara den som hoppar bäst i ungdomsfinnkampen sen och även slå en senior.

Det var ju så nära att det hade blivit en seger för Ida Olsson, IF Hagen FIK, i F17-klassen i diskus och där hon ledde hela tävlingen när hon hade gjort sitt sista kast i finalen. Men då kom namnen Ida

– Den kändes bra idag. Jag hade två riktigt bra första kast, sen blev det lite att jag ville ta i och jag spände mig lite. Tyvärr, sa Ida.

Ida hade 40.82 och Ida Stenbäck från Bore vann på personbästat 42.47.

Men efter att varit fyra i slägga på 54.07, så kom den stora urladdningen.

I den femte omgången smällde Ida till med hela 15.04 i kula – ”jättepers” – och något som ingen kunde svara på.

– Det var ju jättebra, kan jag säga. Min första över 15 meter. Jag hade väl 14.17 som ”pers” innan.

Vad blir det nu?

– Jag har en torgtävling i Ljungby som jag ska vara med på. En seriematch nästa helg också.

Var 15 målet för i år?

– Nej, jag vet inte. Jag har ju satsat på slägga i år och det gick ju nästa sämst. Jag ville bara komma hit och stöta bra.

Dessutom blev det dubbel Istrum på 400 meter genom tvillingarna Svantesson, som numera klär sig i Ullevis gröna dräkt. Och där det var etta och tvåa i finalen.

Ulleviseger blev det även på 100 meter genom Emil von Barth, som hade 10,65 följd och med Erik Annerfalk Mariestads AIF och Karlsborg på en femteplats på 10,99. Erik tog sig sedan lätt vidare på 200 meter till finalen med 21,77. Och i finalen sänker sig Annerfalk till 21,74 och tar ett brons bakom de två topparna med tider fyra tiondelar snabbare.

  • Hasse Sjögren