14 aug 2016 14:36

14 aug 2016 14:37

Mogendi Satte nytt banrekord

FRIIDROTT: Zacharia Mogendi överlägsen i Hagenloppet

Zachariah Mogendi från Kenya var överlägsen i Hagenloppet och slog nytt banrekord med tiden 32,50.
– Jag är väldigt nöjd med loppet, kommenterar Zachariah.

Zacharia vann Billingehusloppet förra hösten och det gav mersmak. Därför ville han gärna komma tillbaka till Skövde och såg sin chans i Hagenloppet där han var i en klass för sig.

– Det var ett väldigt bra lopp och en bra bana, fortsätter Zachariah.

Lopp i benen

Han sprang i Halmstad på lördagen, men trots det lyckades han slå banrekordet i Hagenloppet. Med tiden 32,50 var han nästan tre minuter före tvåan Martin Sandgren från Tidaholms SOK Sisu.

– Jag sprang i går (läs lördag) så jag är nöjd med tiden.

Han lämnade tidigt konkurrenterna bakom sig och fick hålla farten själv.

– Jag fick göra mitt eget lopp, det fanns ingen som kunde pressa mig. Om man springer i grupp kan man springa snabbt, men att springa själv är inte lätt, fortsätter Zachariah.

Bestämde sig sent

Precis som i herrklassen blev det en överlägsen vinnare även i damklassen. Malin Strand, som sprungit Hagenloppet många gånger förut, visade sin kapacitet när hon sprang det tio kilometer långa loppet på 38,22. Då hade hon ändå sprungit ett lopp på 5000 meter under lördagen och var inte helt säker på om hon skulle starta i Hagenloppet. TIll slut bestämde hon sig dock för att ställa upp och med facit i hand var det inget dumt beslut.

– Jag gillar det här loppet och det är alltid kul att tävla. Det kändes bra på morgonen så då tänkte jag att jag kör, säger Malin.

Hon var nöjd med sin insats.

– Jag försökte hålla igen lite på första varvet och det kändes väldigt bra. Sedan var det mycket backar på slutet så där var det ganska segt, men jag tycker ändå att jag höll ihop det bra.

Årets upplaga av Hagenloppet lockade drygt 200 löpare, vilket var färre än vanligt. Det blev emellertid en fin löpardag uppe på Billingen där det fanns två distanser, tio och fem kilometer, att välja på.

Dessutom fanns det en kortare variant på 2,5 kilometer för ungdomar.

Zacharia vann Billingehusloppet förra hösten och det gav mersmak. Därför ville han gärna komma tillbaka till Skövde och såg sin chans i Hagenloppet där han var i en klass för sig.

– Det var ett väldigt bra lopp och en bra bana, fortsätter Zachariah.

Lopp i benen

Han sprang i Halmstad på lördagen, men trots det lyckades han slå banrekordet i Hagenloppet. Med tiden 32,50 var han nästan tre minuter före tvåan Martin Sandgren från Tidaholms SOK Sisu.

– Jag sprang i går (läs lördag) så jag är nöjd med tiden.

Han lämnade tidigt konkurrenterna bakom sig och fick hålla farten själv.

– Jag fick göra mitt eget lopp, det fanns ingen som kunde pressa mig. Om man springer i grupp kan man springa snabbt, men att springa själv är inte lätt, fortsätter Zachariah.

Bestämde sig sent

Precis som i herrklassen blev det en överlägsen vinnare även i damklassen. Malin Strand, som sprungit Hagenloppet många gånger förut, visade sin kapacitet när hon sprang det tio kilometer långa loppet på 38,22. Då hade hon ändå sprungit ett lopp på 5000 meter under lördagen och var inte helt säker på om hon skulle starta i Hagenloppet. TIll slut bestämde hon sig dock för att ställa upp och med facit i hand var det inget dumt beslut.

– Jag gillar det här loppet och det är alltid kul att tävla. Det kändes bra på morgonen så då tänkte jag att jag kör, säger Malin.

Hon var nöjd med sin insats.

– Jag försökte hålla igen lite på första varvet och det kändes väldigt bra. Sedan var det mycket backar på slutet så där var det ganska segt, men jag tycker ändå att jag höll ihop det bra.

Årets upplaga av Hagenloppet lockade drygt 200 löpare, vilket var färre än vanligt. Det blev emellertid en fin löpardag uppe på Billingen där det fanns två distanser, tio och fem kilometer, att välja på.

Dessutom fanns det en kortare variant på 2,5 kilometer för ungdomar.