14 aug 2016 19:27

15 aug 2016 11:02

Oavgjort i premiären

HANDBOLL: Stort intresse för IFK Skövdes första match

Att döma av publiktillströmningen vid IFK Skövdes första träningsmatch finns det ett stort intresse runt laget. Det var mycket välbesatt i Arena C där några hundra åskådare fick se IFK spela 26–26 mot Hallby från Jönköping.

Mycket har hänt sedan IFK Skövde fixade elitseriekontraktet efter kvalspel mot LIF Lindesberg i april. Spelare har lämnat av olika skäl och nya har plockats in. Nu fick hemmasupportrarna den första möjligheten att stifta bekantskap med en rad nya ansikten.

– Jag tycker att vår insats är rätt ok, men sedan vill man ju alltid vinna när man spelar match, kommenterar IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand.

Bred matchning

Visst, det kan tyckas att IFK skall kunna besegra Hallby som är nykomling i allsvenskan, men det är tidigt på säsongen och Liljestrand coachade brett och alla fick speltid.

Totalt var det 15 utespelare och tre målvakter som var inne på banan och det märktes att det var första träningsmatchen. Alla fick speltid och för många var det första matchen i den blåvita elitserietröjan. Det skall man ha i minnet när insatsen bedöms.

– Nu är premiären avklarad och det känns säkert skönt för många, även om det bara var en träningsmatch, säger Patrik Liljestrand.

Tre målvakter

När det gäller målvakter stod Michael Andersson från OV Helsingborg första halvlek. Den andra delades av Pål Ahlmark och Eric Alverus som alla visade lovande takter.

Ute på banan var det många olika konstellationer. Här visade Christopher Hedberg från Aranäs att han kommer bli nyttig som högersexa. Även Max Broman, vänstersexan från Silwing/Troja, ser spännande ut.

Endrit Abdullahi från Rimbo fick ingen rolig debut. Han kom in från start av andra halvlek och blev utvisad två gånger i tät följd. Han fick sedan spela på slutet igen och precis när han satte ett mål som hade betytt 27–25 med 15 sekunder kvar hade Patrik Liljestrand lämnat in kort för time out...

Inget mål och sedan strulade IFK till det på slutet och åkte på en utvisning och straff för spelsabotage. Getoar Gjikovaj satte straffen bakom Eric Alverus och matchen slutade 26–26.

– Olyckligt på slutet och killarna är missnöjda, de vill ju vinna, kommenterar Liljestrand.

IFK borde ha vunnit, särskilt som det stod 26–23 med 3,30 kvar av matchen, men Hallby gjorde det bra och visade att de kan matcha elitseriemotstånd. Förra helgen föll de med fem bollar mot Alingsås HK.

Ricoh nästa

Hur som helst, IFK har spelat sin första träningsmatch med ett lag med massor av byten. Nu rullar det på och nästa helg gästar Ricoh från Stockholm.

Mycket har hänt sedan IFK Skövde fixade elitseriekontraktet efter kvalspel mot LIF Lindesberg i april. Spelare har lämnat av olika skäl och nya har plockats in. Nu fick hemmasupportrarna den första möjligheten att stifta bekantskap med en rad nya ansikten.

– Jag tycker att vår insats är rätt ok, men sedan vill man ju alltid vinna när man spelar match, kommenterar IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand.

Bred matchning

Visst, det kan tyckas att IFK skall kunna besegra Hallby som är nykomling i allsvenskan, men det är tidigt på säsongen och Liljestrand coachade brett och alla fick speltid.

Totalt var det 15 utespelare och tre målvakter som var inne på banan och det märktes att det var första träningsmatchen. Alla fick speltid och för många var det första matchen i den blåvita elitserietröjan. Det skall man ha i minnet när insatsen bedöms.

– Nu är premiären avklarad och det känns säkert skönt för många, även om det bara var en träningsmatch, säger Patrik Liljestrand.

Tre målvakter

När det gäller målvakter stod Michael Andersson från OV Helsingborg första halvlek. Den andra delades av Pål Ahlmark och Eric Alverus som alla visade lovande takter.

Ute på banan var det många olika konstellationer. Här visade Christopher Hedberg från Aranäs att han kommer bli nyttig som högersexa. Även Max Broman, vänstersexan från Silwing/Troja, ser spännande ut.

Endrit Abdullahi från Rimbo fick ingen rolig debut. Han kom in från start av andra halvlek och blev utvisad två gånger i tät följd. Han fick sedan spela på slutet igen och precis när han satte ett mål som hade betytt 27–25 med 15 sekunder kvar hade Patrik Liljestrand lämnat in kort för time out...

Inget mål och sedan strulade IFK till det på slutet och åkte på en utvisning och straff för spelsabotage. Getoar Gjikovaj satte straffen bakom Eric Alverus och matchen slutade 26–26.

– Olyckligt på slutet och killarna är missnöjda, de vill ju vinna, kommenterar Liljestrand.

IFK borde ha vunnit, särskilt som det stod 26–23 med 3,30 kvar av matchen, men Hallby gjorde det bra och visade att de kan matcha elitseriemotstånd. Förra helgen föll de med fem bollar mot Alingsås HK.

Ricoh nästa

Hur som helst, IFK har spelat sin första träningsmatch med ett lag med massor av byten. Nu rullar det på och nästa helg gästar Ricoh från Stockholm.

Matchfakta

Träningsmatch

IFK SKÖVDE–HALLBY 26–26 (14–13)

Mål: IFK: Rasmus Wremer 4, Kristian Svensson 4, Alfred Ehn 4 (1), Adam Samuelsson 3, Jesper Järlfors 3, Christopher Hedberg 2, Marin Pedersen 2, Charlie Röxner, Axel Magnusson, Jack Thurin, Max Broman. H: Charles Hugosson 5, Markus Erlandsson 4, Oliver Löfwenius 3, Robin Svensson 3, Getoar Gjikokaj 3 (3), Pål Wetterbrandt 2, Olle Ek 2, Isak Boström 2, Joel Jälfors, Tobias Stridh.

Utvisningar: IFK: 4x2 min. H: 2x2 min.