15 aug 2016 22:22

15 aug 2016 22:23

Uddlöst Skultorp föll mot jumbon

FOTBOLL: Missade viktiga poäng i kampen runt strecket

Skultorps IF kämpar för att undvika nedflyttning, men gick miste om värdefulla poäng hemma mot jumbon Lidköpings FK Akademi.
– Det var inte jättedåligt, men inte heller tillräckligt bra, sammanfattar Skultorps tränare Oskar Öst.

Lidköping ligger sist i tabellen med åtta poäng och hade inför måndagens match bara vunnit två av 14 matcher. En av dem kom mot just Skultorp som var ute efter revansch när lagen återigen ställdes mot varandra.

Någon revansch blev det emellertid inte för de gulsvarta som bjöd på en svag insats och förlorade den betydelsefulla matchen.

– Det finns inte på kartan att vi ska förlora mot dem här och nu har vi förlorat båda mot dem, suckar Öst.

Skultorp dominerade spelmässigt och hade ett övertag i bollinnehav, men var iskallt framåt och lyckades inte få ut speciellt mycket offensivt. Antingen var den sista passningen för dålig eller så brände man när man väl fickläget. Kvaliteten framåt saknades och då blev det förlust.

– Vi var väldigt ofarliga. Sista tredjedelen måste vi få upp bolltempot och vara mer distinkta, efterlyser Öst och konstaterar att träningsnärvaron i laget är för låg.

– Det handlar om att vi inte tränar. När många som spelar tränar knappt 50 procent blir det så här.

Lidköping ställde om vasst när man vann bollen och skapade några farligheter. På en av dem kom också segermålet. Matchen var mållös med tio minuter kvar och Skultorp hoppades på att spräcka nollan, men Lidköping vände på spelet och Felix Stenström gjorde allt rätt när han kom in i hemmalagets straffområde. Avslutet var behärskat och satt utom räckhåll för Henrik Sandelius i Skultorps mål.

Förlusten innebär att Skultorp ligger kvar på kvalplatsen och nu har man en oviss kamp framför sig under hösten för att fixa nytt kontrakt i division 4. Ulvåker och Edsvära-Norra Vånga ligger närmast ovanför och det är dem som Skultorp får sikta in sig på i första hand.

I nästa omgång möter man just Edsvära-Norra Vånga på bortaplan.

– Nu måste vi lägga det här bakom oss och se fram mot nästa. Det är en lika viktig match, avslutar en besviken Oskar Öst.

Lidköping ligger sist i tabellen med åtta poäng och hade inför måndagens match bara vunnit två av 14 matcher. En av dem kom mot just Skultorp som var ute efter revansch när lagen återigen ställdes mot varandra.

Någon revansch blev det emellertid inte för de gulsvarta som bjöd på en svag insats och förlorade den betydelsefulla matchen.

– Det finns inte på kartan att vi ska förlora mot dem här och nu har vi förlorat båda mot dem, suckar Öst.

Skultorp dominerade spelmässigt och hade ett övertag i bollinnehav, men var iskallt framåt och lyckades inte få ut speciellt mycket offensivt. Antingen var den sista passningen för dålig eller så brände man när man väl fickläget. Kvaliteten framåt saknades och då blev det förlust.

– Vi var väldigt ofarliga. Sista tredjedelen måste vi få upp bolltempot och vara mer distinkta, efterlyser Öst och konstaterar att träningsnärvaron i laget är för låg.

– Det handlar om att vi inte tränar. När många som spelar tränar knappt 50 procent blir det så här.

Lidköping ställde om vasst när man vann bollen och skapade några farligheter. På en av dem kom också segermålet. Matchen var mållös med tio minuter kvar och Skultorp hoppades på att spräcka nollan, men Lidköping vände på spelet och Felix Stenström gjorde allt rätt när han kom in i hemmalagets straffområde. Avslutet var behärskat och satt utom räckhåll för Henrik Sandelius i Skultorps mål.

Förlusten innebär att Skultorp ligger kvar på kvalplatsen och nu har man en oviss kamp framför sig under hösten för att fixa nytt kontrakt i division 4. Ulvåker och Edsvära-Norra Vånga ligger närmast ovanför och det är dem som Skultorp får sikta in sig på i första hand.

I nästa omgång möter man just Edsvära-Norra Vånga på bortaplan.

– Nu måste vi lägga det här bakom oss och se fram mot nästa. Det är en lika viktig match, avslutar en besviken Oskar Öst.