17 aug 2016 22:12

17 aug 2016 22:12

Prestigemöte utan hetta

ISHOCKEY: Skövde IK besegrade Mariestad i träningsmatch

Skövde IK visade sig vassast i träningsderbyt mot Mariestad och vann rättvist med 4–3.
– Det blir aldrig någon riktig hetta, men samtidigt följer vi det vi har tränat på, säger SIK-tränaren Tomas Kempe efter segern.

Under onsdagskvällen spelade Skövde IK säsongens första hemmamatch. Huvudrivalen Mariestads Bois gästade Billingehov i vad som skulle visa sig bli ett målrikt träningsmöte.

Att träningsmatchen var de båda lagens andra för säsongen tydliggjordes tidigt. Passningar slogs med taskig tajming, försvarare agerade med viss osäkerhet och båda sidor bjöd på chanser fram och tillbaka.

Tidigt baklängesmål

Efter knappt fyra minuter snappade gästernas Christian Hägg upp en lång passning som skar rakt igenom SIK:s för tillfället öppna försvar. Mariestadsforwarden visade sedan prov på kyla och stänkte in 0–1. Bortalagets ledningsjubel skulle dock tystna fort. För blott nio sekunder efter nästa nedsläpp var det kvitterat. Oscar Forsmark utnyttjade ett hål i bortaförsvaret och gjorde säsongens första hemmamål för Skövde IK. Med mindre än sju minuter kvar av perioden fullbordade SIK-kaptenen Adam Rundqvist vändningen genom att straffa Mariestad i powerplay och fastställa periodresultatet till 2–1.

Mariestad skapade flera vassa kvitteringschanser i den andra perioden. Och vid ett flertal tillfällen såg 2–2-målet ut at komma, men hemmalagets David Persson-Thorsell stod upp bra i målet och lyckades genom vassa parader undvika ytterligare baklängesmål. Efter drygt halva perioden var det istället SIK som gjorde kvällens fjärde mål, 3–1. Tvåmålsledningen såg ut att stå sig in i paus, men med drygt 20 sekunder kvar satte Mariestads Filip Törnqvist punkt för perioden genom att reducera till 3–2.

Skövde IK fick en ypperlig start på den avslutande tredjedelen. Gästerna drog på sig en utvisning, Alexander Yacob utnyttjade övertaget genom att stå på rätt plats vid rätt tillfälle och 4–2 var ett faktum.

Fixade segern

SIK släppte visserligen ytterligare ett mål bakåt, men det räckte ändå till 4–3 vilket innebar säsongens första segerjubel. Den för säsongen nye Skövdetränaren Tomas Kempe var inte helt nöjd efter matchen.

– Det är lite för mycket upp och ner. Vi spelar fast oss och ger bort mycket puckar i offensiv zon. Men jag ser samtidigt tendenser på att vi gör det vi tränar på. Det är där vi står just nu. Detta är en process som kommer att ta tid.

Under onsdagskvällen spelade Skövde IK säsongens första hemmamatch. Huvudrivalen Mariestads Bois gästade Billingehov i vad som skulle visa sig bli ett målrikt träningsmöte.

Att träningsmatchen var de båda lagens andra för säsongen tydliggjordes tidigt. Passningar slogs med taskig tajming, försvarare agerade med viss osäkerhet och båda sidor bjöd på chanser fram och tillbaka.

Tidigt baklängesmål

Efter knappt fyra minuter snappade gästernas Christian Hägg upp en lång passning som skar rakt igenom SIK:s för tillfället öppna försvar. Mariestadsforwarden visade sedan prov på kyla och stänkte in 0–1. Bortalagets ledningsjubel skulle dock tystna fort. För blott nio sekunder efter nästa nedsläpp var det kvitterat. Oscar Forsmark utnyttjade ett hål i bortaförsvaret och gjorde säsongens första hemmamål för Skövde IK. Med mindre än sju minuter kvar av perioden fullbordade SIK-kaptenen Adam Rundqvist vändningen genom att straffa Mariestad i powerplay och fastställa periodresultatet till 2–1.

Mariestad skapade flera vassa kvitteringschanser i den andra perioden. Och vid ett flertal tillfällen såg 2–2-målet ut at komma, men hemmalagets David Persson-Thorsell stod upp bra i målet och lyckades genom vassa parader undvika ytterligare baklängesmål. Efter drygt halva perioden var det istället SIK som gjorde kvällens fjärde mål, 3–1. Tvåmålsledningen såg ut att stå sig in i paus, men med drygt 20 sekunder kvar satte Mariestads Filip Törnqvist punkt för perioden genom att reducera till 3–2.

Skövde IK fick en ypperlig start på den avslutande tredjedelen. Gästerna drog på sig en utvisning, Alexander Yacob utnyttjade övertaget genom att stå på rätt plats vid rätt tillfälle och 4–2 var ett faktum.

Fixade segern

SIK släppte visserligen ytterligare ett mål bakåt, men det räckte ändå till 4–3 vilket innebar säsongens första segerjubel. Den för säsongen nye Skövdetränaren Tomas Kempe var inte helt nöjd efter matchen.

– Det är lite för mycket upp och ner. Vi spelar fast oss och ger bort mycket puckar i offensiv zon. Men jag ser samtidigt tendenser på att vi gör det vi tränar på. Det är där vi står just nu. Detta är en process som kommer att ta tid.

Matchfakta

Träningsmatch

SKÖVDE IK–MARIESTADS BOIS

4–3 (2–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (3,50) Christian Hägg ass Jens Högblom, Johan Frick, 1–1 (3,59) Oscar Forsmark, 2–1 (13.58) Adam Rundqvist ass Viktor Jörnevik.

Utvisningar: SIK: -. M: 2x2.

Skott: 11-9.

Andra perioden: 3–1 (10.30) Adam Rundqvist ass Viktor Jörnevik, Jesper Appel, 3–2 (19.38) Filip Törnqvist.

Utvisningar: SIK: 3x2. M: 2x2.

Skott: 5-9.

Tredje perioden: 4–2 (2.01) Alexander Yacob ass Viktor Jörnevik, Adam Rundqvist, 4-3 (19.27) Filip Enqvist.

Utvisningar: SIK: 1x2. M: 1x2.

Skott: 5-7.

Domare: Johan Magnusson.

Publik: 753.