20 aug 2016 06:00

20 aug 2016 06:00

Inför: Skövde KIK–Skepplanda

FOTBOLL: Fotboll, division 1 Norra Götaland

Det är ett formstarkt Skövde KIK som ställs hemma mot jumboplacerade Skepplanda under lördagen. SKIK har tre segrar i sina fyra senaste matcher och har som följd fått lite luft ner till platserna under strecket. Tränaren Michael Rosén erkänner ändå att han är lite orolig inför lördagen.

– Det är en match jag är lite rädd för. Vi möter ett lag som har fyra poäng och är avhängda. Vi har gått in som underdog i alla matcher än så länge, men nu, helt plötsligt, är vi favorit. Det blir lite annorlunda, säger han och fortsätter:

– Skepplanda har stört några av de bättre lagen tidigare under säsongen och nu kan de i princip bara gå ut och ha kul. Vi måste verkligen vara med.

När lagen senast ställdes mot varandra tog Skövde KIK sin första seger för säsongen. Då gjorde Linda Alexandersson och Olivia Sandahl två mål var.

Noterbart är det faktum att den gästande jumbon kommer till Skövde med svag form. Skepplanda har förlorat fyra av sina fem senaste matcher där de släppt in 19 mål.

I SKIK-truppen återvänder Filippa Plantin som har avtjänat en match avstängning. Amerikanskan Sierra Lielii är också redo att starta. Amanda Johansson (avstängning) och Emmelie Junckerfelt (skada) kommer dock inte komma till spel. Det senaste nyförvärvet Kasyie Clark fortfarande inte spelklar och det är därför osäkert om hon kan spela.

– Det är en match jag är lite rädd för. Vi möter ett lag som har fyra poäng och är avhängda. Vi har gått in som underdog i alla matcher än så länge, men nu, helt plötsligt, är vi favorit. Det blir lite annorlunda, säger han och fortsätter:

– Skepplanda har stört några av de bättre lagen tidigare under säsongen och nu kan de i princip bara gå ut och ha kul. Vi måste verkligen vara med.

När lagen senast ställdes mot varandra tog Skövde KIK sin första seger för säsongen. Då gjorde Linda Alexandersson och Olivia Sandahl två mål var.

Noterbart är det faktum att den gästande jumbon kommer till Skövde med svag form. Skepplanda har förlorat fyra av sina fem senaste matcher där de släppt in 19 mål.

I SKIK-truppen återvänder Filippa Plantin som har avtjänat en match avstängning. Amerikanskan Sierra Lielii är också redo att starta. Amanda Johansson (avstängning) och Emmelie Junckerfelt (skada) kommer dock inte komma till spel. Det senaste nyförvärvet Kasyie Clark fortfarande inte spelklar och det är därför osäkert om hon kan spela.