22 aug 2016 17:21

22 aug 2016 17:21

Wallstén tillbaka i SM

MOTOCROSS: "Jag är supernöjd med insatsen"

Det blev ett personbästa för Anton Wallstén som gjorde comeback under SM i Finspång. Desto motigare var det för Martin Holm som nollade i en av finalerna.

Ett skadat ledband i tummen har satt stopp för Tibro MK-föraren Anton Wallsténs SM-säsong. Men när den sjätte deltävlingen kördes i Finspång var Wallstén tillbaka. Tävlingen slutade med en sjundeplats i MX1, vilket innebar ett nytt personbästa för TMK-föraren.

– Väldigt kul och jag är supernöjd med insatsen, säger Wallstén.

Men helgen var inte felfri.

– Olyckligtvis körde jag sönder min hoj under tidskvalet på lördagen, men jag hann sätta en tid som tog mig vidare innan det hände. Som tur är har jag min pappa och mekaniker som hjälpte mig att få ihop reservhojen till kvalheatet.

Väl i finalerna gick det vägen där en niondeplats följdes upp med en sjätteplats. 27 poäng räckte till en total sjundeplats för helgen.

Holm kvar som fyra

Martin Holm, Tibro MK, ligger fortsatt fyra i U17-klassen, trots en strulig helg på den tunga sandbanan i Finspång.

I den första finalen tog han 18 poäng genom en fjärdeplats. I det följande heatet blev han däremot poänglös när han tvingades bryta med maskinproblem.

Holm har nu 21 poäng upp till Huskvarnas Tim Edberg på tredjeplatsen inför den sista deltävlingen som körs i Uddevalla om två veckor.

Ett skadat ledband i tummen har satt stopp för Tibro MK-föraren Anton Wallsténs SM-säsong. Men när den sjätte deltävlingen kördes i Finspång var Wallstén tillbaka. Tävlingen slutade med en sjundeplats i MX1, vilket innebar ett nytt personbästa för TMK-föraren.

– Väldigt kul och jag är supernöjd med insatsen, säger Wallstén.

Men helgen var inte felfri.

– Olyckligtvis körde jag sönder min hoj under tidskvalet på lördagen, men jag hann sätta en tid som tog mig vidare innan det hände. Som tur är har jag min pappa och mekaniker som hjälpte mig att få ihop reservhojen till kvalheatet.

Väl i finalerna gick det vägen där en niondeplats följdes upp med en sjätteplats. 27 poäng räckte till en total sjundeplats för helgen.

Holm kvar som fyra

Martin Holm, Tibro MK, ligger fortsatt fyra i U17-klassen, trots en strulig helg på den tunga sandbanan i Finspång.

I den första finalen tog han 18 poäng genom en fjärdeplats. I det följande heatet blev han däremot poänglös när han tvingades bryta med maskinproblem.

Holm har nu 21 poäng upp till Huskvarnas Tim Edberg på tredjeplatsen inför den sista deltävlingen som körs i Uddevalla om två veckor.