25 aug 2016 19:54

25 aug 2016 19:54

Tuff CL-grupp för Wendts gäng

FOTBOLL: Borussia Mönchengadbach fick en svår lottning

Oscar Wendts Borussia Mönchengadbach fick en tuff lottning i gruppspelet i Champions league.
Den tyska klubben ställs mot Barcelona, Manchester City och Celtic i grupp C.

Vänsterbacken Oscar Wendt med IFK Skövde som moderklubb fick en plats i VM-kvaltruppen tidigare i veckan.

På onsdagskvällen säkrade hans Borussia Mönchengadbach en plats i Champions league efter att ha besegrat schweizisiska Young Boys med hela 6–1 i den sista kvalomgången och gick därmed vidare med totalt 9–2. Wendt spelade dock inte utan fick se matchen från avbytarbänken.

Det här är andra gången som Borussia Mönchengadbach kvalificerar sig för gruppspelet i Champions League. Laget var med även förra säsongen, men slutade sist i en grupp med Manchetser City, Juventus och Sevilla.

På torsdagskvällen lottades grupperna till årets upplaga av den stora klubblagsturneringen och det blev återigen en tuff lottning för det tyska topplaget. De ställs mot Barcelona, Manchester City och Celtic i grupp C.

Övriga grupper formerade sig enligt följande: Grupp A: Paris SG, Arsenal, Basel, Ludogorets Razgrad. Grupp B: Benfica, Napoli, Dynamo Kiev, Besiktas. Grupp D: Bayern München, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, Rostov. Grupp E: CSKA Moskva, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco. Grupp F: Real Madrid, Dortmund, Sporting, Legia Warszawa. Grupp G: Leicester, Porto, Brügge, FC Köpenhamn. Grupp H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb.

Vänsterbacken Oscar Wendt med IFK Skövde som moderklubb fick en plats i VM-kvaltruppen tidigare i veckan.

På onsdagskvällen säkrade hans Borussia Mönchengadbach en plats i Champions league efter att ha besegrat schweizisiska Young Boys med hela 6–1 i den sista kvalomgången och gick därmed vidare med totalt 9–2. Wendt spelade dock inte utan fick se matchen från avbytarbänken.

Det här är andra gången som Borussia Mönchengadbach kvalificerar sig för gruppspelet i Champions League. Laget var med även förra säsongen, men slutade sist i en grupp med Manchetser City, Juventus och Sevilla.

På torsdagskvällen lottades grupperna till årets upplaga av den stora klubblagsturneringen och det blev återigen en tuff lottning för det tyska topplaget. De ställs mot Barcelona, Manchester City och Celtic i grupp C.

Övriga grupper formerade sig enligt följande: Grupp A: Paris SG, Arsenal, Basel, Ludogorets Razgrad. Grupp B: Benfica, Napoli, Dynamo Kiev, Besiktas. Grupp D: Bayern München, Atlético Madrid, PSV Eindhoven, Rostov. Grupp E: CSKA Moskva, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco. Grupp F: Real Madrid, Dortmund, Sporting, Legia Warszawa. Grupp G: Leicester, Porto, Brügge, FC Köpenhamn. Grupp H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb.