26 aug 2016 15:31

26 aug 2016 15:31

Ida Olsson segrade i Smålandsspelen

FRIIDROTT: Hagentjej testade formen i "Smålandsspelen”

IFK Växjö arrangerade på tisdagskvällen sin årliga sommartävling ”Smålandsspelen” på Värendsvallen och där Ida Olsson från IF Hagen FIK testade formen.

Hon har ju en dryg vecka kvar tills det är dags för att möta Finland i Tammerfors i U-finnkampen. Där skall Ida stöta kula och det också den grenen som hon var med i Växjö. Och det såg bra ut, förutom att hon hade lite problem med att sätta stötarna inom sektorn, men den längsta godkända stöten på 14.03 räckte ändå till en klar seger.

Då skall man ändå veta att de stötarna som Ida placerade lite för långt till höger i stötriktningen var ännu längre, så ser hon bara till att bättra på precisionen något – eller ”väntar ut” stötarna så blir det ännu längre. Hon var ju över femton meter vid SM för ett par veckor sedan och med lite mer centrerade stötar så lär det blir ännu ett besök bortom femtonmeterslinjen.

Ungdoms-Finnkampen avgörs helgen den 3–4 september.

Hon har ju en dryg vecka kvar tills det är dags för att möta Finland i Tammerfors i U-finnkampen. Där skall Ida stöta kula och det också den grenen som hon var med i Växjö. Och det såg bra ut, förutom att hon hade lite problem med att sätta stötarna inom sektorn, men den längsta godkända stöten på 14.03 räckte ändå till en klar seger.

Då skall man ändå veta att de stötarna som Ida placerade lite för långt till höger i stötriktningen var ännu längre, så ser hon bara till att bättra på precisionen något – eller ”väntar ut” stötarna så blir det ännu längre. Hon var ju över femton meter vid SM för ett par veckor sedan och med lite mer centrerade stötar så lär det blir ännu ett besök bortom femtonmeterslinjen.

Ungdoms-Finnkampen avgörs helgen den 3–4 september.

  • Hasse Sjögren