26 aug 2016 15:19

26 aug 2016 15:19

Jansson missar VM-stafetten

ORIENTERING

Helena Jansson stukade foten i tisdags och nu står det klart att hon inte är disponibel för lördagens stafett.

– Det känns jättebra när jag går men när jag testade att springa gjorde det jätteont. Det finns inte en chans att jag skulle kunna starta, säger Jansson till TT.

Jansson fullföljde medeldistansen och kom på 16:e plats trots att hon stukade foten under loppet. Efter det tvingades hon lämna återbud till torsdagens långdistans och nu tvingas hon alltså att avstå stafetten också.

I stället blir det Lina Strand, Emma Johansson och Tove Alexandersson som springer för Sverige.

– Det känns jättebra när jag går men när jag testade att springa gjorde det jätteont. Det finns inte en chans att jag skulle kunna starta, säger Jansson till TT.

Jansson fullföljde medeldistansen och kom på 16:e plats trots att hon stukade foten under loppet. Efter det tvingades hon lämna återbud till torsdagens långdistans och nu tvingas hon alltså att avstå stafetten också.

I stället blir det Lina Strand, Emma Johansson och Tove Alexandersson som springer för Sverige.