27 aug 2016 17:14

27 aug 2016 17:14

Lokala framgångar i ungdoms-SM

ENDURO: FMCK Skövde arrangerade deltävling

I den fjärde deltävlingen av ungdoms-SM fick FMCK Skövdes Nisse Bengtsson äntligen kliva överst på pallen.

Att det dessutom var på hemmaplan gjorde inte saken sämre.
– Jag har blivit tvåa tre gånger så det var gott att kunna vinna nu, säger Nisse.

I helgen pågår SM-tävlingarna i enduro i Skövde och på lördagen var det dags för ungdomsklasserna att avgöras. Det här var den fjärde av fem deltävlingar i det svenska ungdomsmästerskapet och FMCK Skövde stod som värd för tävlingen.

På välkända marker styrde Nisse Bengtsson sin Husqvarna på bästa sätt och var allra snabbast i USM1-klassen. Efter att ha varit tvåa i samtliga tre deltävlingar hittills slog han totalledaren Hannes Appelqvist från Kortedala MK med sju sekunder.

– Det har gått bra och det har rullat på hela tiden, säger Nisse som känner till området väl.

– Jag hade väldigt mycket fördel på Kråkeberget, för jag har ju tränat där ute några gånger.

I och med helgens seger spetsar det till sig totalt. Appelqvist leder visserligen fortfarande, men Skövdeföraren är bara en enda poäng bakom inför den avslutande deltävlingen i Mariestad.

– Det är tight, men jag hoppas ju på vinst.

Att köra en SM-deltävling på hemmaplan betydde givetvis lite extra.

– Det var kul med hemmapublik. Var rätt många som hejade på där ute.

I USM2 segrade Max Ahlin från Falköpings MK klart före Carlsborgs MK:s Casper Jansson och med hemmaföraren Max Mårtensson på tredjeplats. Totalt är det dock Jansson som är etta fortfarande. Han är elva poäng före Ahlin.

Drama i USM3

USM3 bjöd på ett riktigt sekunddrama. Tibro MK:s totalledare Markus Adielsson ledde när Falköpings MK:s Oskar Ljungström som siste förare satte en totaltid som var fyra sekunder snabbare än Adielssons.

– Jag tappade lite det sista. Har ju varit etta hela dagen i stort sett, men Oskar lade i en extra växel, kommenterar Markus efteråt.

TMK-föraren hade också ett fall och det kan ha kostat honom segern i Skövde, men totalt sett ser det bra ut för Adielsson eftersom Noa Largén och Victor Broström, som är de närmaste konkurrenterna i sammandraget, kom först på sjätte respektive sjunde plats. Tibroföraren har 16 poäng till godo inför avslutningen och mycket ska till för att han ska tappa det.

– Jag drygade ut rätt så bra i mästerskapet så det känns bra. Bara jag kan hålla ihop det och vara hel själv så ska det nog gå vägen, fortsätter han.

Oskar Ljungström kör motocross normalt sett och det här var den första SM-deltävlingen i årets enduromästerskap som han körde. Därför har han ingenting med totalstriden att göra.

– Riktigt roligt när det är tätt och man har turen på sin sida. Banan passade mig perfekt. Det var rätt så lätta prov och det gick ganska fort, summerar Ljungström som tänker satsa på enduron i framtiden även om det kan bli ytterligare någon eller några säsonger med motocross.

I USMD1 fortsatte FMCK Skövdes Linnéa Åkesson och Rebecka Svensson att dominera. Precis som vid tidigare deltävlingar vann Åkesson före Svensson. Åkesson stod i en klass för sig och var mer än 13 minuter före Svensson som i sin tur bara hade två sekunders marginal till trean Julia Hettström från Linköpings MS.

Sammanlagt är nu Åkesson 14 poäng före Svensson och ser ut att gå mot totalsegern i mästerskapet.

I helgen pågår SM-tävlingarna i enduro i Skövde och på lördagen var det dags för ungdomsklasserna att avgöras. Det här var den fjärde av fem deltävlingar i det svenska ungdomsmästerskapet och FMCK Skövde stod som värd för tävlingen.

På välkända marker styrde Nisse Bengtsson sin Husqvarna på bästa sätt och var allra snabbast i USM1-klassen. Efter att ha varit tvåa i samtliga tre deltävlingar hittills slog han totalledaren Hannes Appelqvist från Kortedala MK med sju sekunder.

– Det har gått bra och det har rullat på hela tiden, säger Nisse som känner till området väl.

– Jag hade väldigt mycket fördel på Kråkeberget, för jag har ju tränat där ute några gånger.

I och med helgens seger spetsar det till sig totalt. Appelqvist leder visserligen fortfarande, men Skövdeföraren är bara en enda poäng bakom inför den avslutande deltävlingen i Mariestad.

– Det är tight, men jag hoppas ju på vinst.

Att köra en SM-deltävling på hemmaplan betydde givetvis lite extra.

– Det var kul med hemmapublik. Var rätt många som hejade på där ute.

I USM2 segrade Max Ahlin från Falköpings MK klart före Carlsborgs MK:s Casper Jansson och med hemmaföraren Max Mårtensson på tredjeplats. Totalt är det dock Jansson som är etta fortfarande. Han är elva poäng före Ahlin.

Drama i USM3

USM3 bjöd på ett riktigt sekunddrama. Tibro MK:s totalledare Markus Adielsson ledde när Falköpings MK:s Oskar Ljungström som siste förare satte en totaltid som var fyra sekunder snabbare än Adielssons.

– Jag tappade lite det sista. Har ju varit etta hela dagen i stort sett, men Oskar lade i en extra växel, kommenterar Markus efteråt.

TMK-föraren hade också ett fall och det kan ha kostat honom segern i Skövde, men totalt sett ser det bra ut för Adielsson eftersom Noa Largén och Victor Broström, som är de närmaste konkurrenterna i sammandraget, kom först på sjätte respektive sjunde plats. Tibroföraren har 16 poäng till godo inför avslutningen och mycket ska till för att han ska tappa det.

– Jag drygade ut rätt så bra i mästerskapet så det känns bra. Bara jag kan hålla ihop det och vara hel själv så ska det nog gå vägen, fortsätter han.

Oskar Ljungström kör motocross normalt sett och det här var den första SM-deltävlingen i årets enduromästerskap som han körde. Därför har han ingenting med totalstriden att göra.

– Riktigt roligt när det är tätt och man har turen på sin sida. Banan passade mig perfekt. Det var rätt så lätta prov och det gick ganska fort, summerar Ljungström som tänker satsa på enduron i framtiden även om det kan bli ytterligare någon eller några säsonger med motocross.

I USMD1 fortsatte FMCK Skövdes Linnéa Åkesson och Rebecka Svensson att dominera. Precis som vid tidigare deltävlingar vann Åkesson före Svensson. Åkesson stod i en klass för sig och var mer än 13 minuter före Svensson som i sin tur bara hade två sekunders marginal till trean Julia Hettström från Linköpings MS.

Sammanlagt är nu Åkesson 14 poäng före Svensson och ser ut att gå mot totalsegern i mästerskapet.