27 aug 2016 19:04

27 aug 2016 19:04

Lördagens fotboll

Division 4 norra:

RÅDA BK–TIDAHOLMS GIF

2–2 (1–0)

Tidaholms GIF gjorde ingen bra match borta mot Råda Bk men hämtade upp ett 0–2-underläge och fick åtminstone en poäng. TGIF innehar fortsatt en av de två kvalplatserna till division 3 när fem omgångar återstår.

Mål: Tidaholms GIF: Hannes Särkijärvi Thurén, Andri Steinn Hauksson.

Division 6 Mariestad

HOVA IF–TIDANS IF

4–1 (2–1)

Serieledande Hova IF mötte seriejumbon Tidans IF. På förhand kunde det bara sluta på ett sätt och Hova vann också men gästerna stod upp bra.

– Det satt hårt åt för Hova. Vi stod upp riktigt ordentligt. Vi hade lägen att kvittera till 2–2 i den andra halvleken men vi är ett bottenlag och hade inte flytet med oss. I stället gör de 3–1 och då är matchen slut. Matchen levde länge och vi gjorde mycket positivt, säger Tidans tränare Jacob Lindroth.

Plusbetyg till Joacim Jynnesjö och Oscar Karlsson.

Mål: Tidans IF: Ahmadgull Jakobi.

HÖRNEBO SK–MÖLLTORP-BREVIK AIF

2–1 (0–0)

Hörnebo SK besegrade Mölltorp-Brevik AIF på hemmaplan. Efter en mållös första halvlek tog Hörnebo ledningen men gästerna kvitterade på straff. Sedan blev Carl-Johan Larsson segerskytt för Hörnebo när han satte 2–1 med tio minuter kvar. Gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål men Hörnebo höll undan. Plusbetyg till Alexander Larsson och Carl-Johan Larsson.

Mål: Hörnebo SK: Mikael Dahlman, Carl-Johan Larsson.

Division 6 Falköping

BORGUNDA IK–SANDHEMS IF

3–1 (1–1)

Borgunda IK ångar på i toppen och tog en ny seger när Sandhems IF gästade Biksborg.

– Alltid bra och skönt med tre poäng. Det var inte världens finaste fotboll i den andra halvleken men vi tar vara på våra lägen och kan avgöra matchen. Tre poäng och vi är i allra högsta grad med i toppen. Kul att vi har något att spela på under resten av hösten, säger Borgundas tränare Johny David som lyfter fram hela laget.

Mål: Borgunda IK: Bülent Demirbag 2, Joseph Muweke.

Division 3 östra, damer:

VÅMBS IF–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

3–2 (1–1)

Våmbs IF besegrade seriejumbon Fagersanna/Mölltorp-Brevik med 3–2.

– Jag är inte nöjd med spelet men jag är väldigt stolt över tjejernas kämpainsats. Vi vänder ett 1–2-underläge i den andra halvleken. De fick 2–1 på en tilltrasslad situation i början på den andra halvleken men vi ger aldrig upp utan fortsätter att trumma på. Det var kul att se, säger Våmbs tränare Håkan Lindqvist.

Mål: Våmbs IF: Caroline Östholm, Sara Tellander, Marilyn Toftby.

Division 4 norra:

RÅDA BK–TIDAHOLMS GIF

2–2 (1–0)

Tidaholms GIF gjorde ingen bra match borta mot Råda Bk men hämtade upp ett 0–2-underläge och fick åtminstone en poäng. TGIF innehar fortsatt en av de två kvalplatserna till division 3 när fem omgångar återstår.

Mål: Tidaholms GIF: Hannes Särkijärvi Thurén, Andri Steinn Hauksson.

Division 6 Mariestad

HOVA IF–TIDANS IF

4–1 (2–1)

Serieledande Hova IF mötte seriejumbon Tidans IF. På förhand kunde det bara sluta på ett sätt och Hova vann också men gästerna stod upp bra.

– Det satt hårt åt för Hova. Vi stod upp riktigt ordentligt. Vi hade lägen att kvittera till 2–2 i den andra halvleken men vi är ett bottenlag och hade inte flytet med oss. I stället gör de 3–1 och då är matchen slut. Matchen levde länge och vi gjorde mycket positivt, säger Tidans tränare Jacob Lindroth.

Plusbetyg till Joacim Jynnesjö och Oscar Karlsson.

Mål: Tidans IF: Ahmadgull Jakobi.

HÖRNEBO SK–MÖLLTORP-BREVIK AIF

2–1 (0–0)

Hörnebo SK besegrade Mölltorp-Brevik AIF på hemmaplan. Efter en mållös första halvlek tog Hörnebo ledningen men gästerna kvitterade på straff. Sedan blev Carl-Johan Larsson segerskytt för Hörnebo när han satte 2–1 med tio minuter kvar. Gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål men Hörnebo höll undan. Plusbetyg till Alexander Larsson och Carl-Johan Larsson.

Mål: Hörnebo SK: Mikael Dahlman, Carl-Johan Larsson.

Division 6 Falköping

BORGUNDA IK–SANDHEMS IF

3–1 (1–1)

Borgunda IK ångar på i toppen och tog en ny seger när Sandhems IF gästade Biksborg.

– Alltid bra och skönt med tre poäng. Det var inte världens finaste fotboll i den andra halvleken men vi tar vara på våra lägen och kan avgöra matchen. Tre poäng och vi är i allra högsta grad med i toppen. Kul att vi har något att spela på under resten av hösten, säger Borgundas tränare Johny David som lyfter fram hela laget.

Mål: Borgunda IK: Bülent Demirbag 2, Joseph Muweke.

Division 3 östra, damer:

VÅMBS IF–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

3–2 (1–1)

Våmbs IF besegrade seriejumbon Fagersanna/Mölltorp-Brevik med 3–2.

– Jag är inte nöjd med spelet men jag är väldigt stolt över tjejernas kämpainsats. Vi vänder ett 1–2-underläge i den andra halvleken. De fick 2–1 på en tilltrasslad situation i början på den andra halvleken men vi ger aldrig upp utan fortsätter att trumma på. Det var kul att se, säger Våmbs tränare Håkan Lindqvist.

Mål: Våmbs IF: Caroline Östholm, Sara Tellander, Marilyn Toftby.