27 aug 2016 16:55

27 aug 2016 16:55

Skövde IK förlorade mot Troja/Ljungby

ISHOCKEY: Träningsturnering i Katrinhallen, Mariestad

Skövde IK förlorade mot Mariestad Bois med 1–4 på fredagskvällen.
På lördagseftermiddagen blev det en ny förlust när IF Troja/Ljungby tillbakaslog SIK.
Det var ändå en bättre insats av Skövdespelarna.
– De gångerna vi orkar hålla tålamodet och gör rätt värderingar i spelet både med och utan puck så är den här matchen bättre, säger SIK-tränaren Tomas Kempe efter 2–4 (0–2, 1–1, 1–1) mot Troja/Ljungby.

Träningsturneringen i Katrinhallen, Mariestad gick vidare under lördagen.

Skövde IK ställdes mot IF Troja Ljungby på lördagseftermiddagen.

Det slutade med en 2–4 förlust för SIK.

– Vi möter ett riktigt bra motstånd. Det är nog det bästa motstånd som vi har mött så här långt. De satsar hårt även i år på att gå upp i Hockeyallsvenskan, säger SIK-tränaren Tomas Kempe och fortsätter:

– Det vi tar med oss är att när vi följer det som vi har bestämt så klarar vi oss ganska bra både framåt och bakåt, men vi orkar väl bara hålla i vårt spel om man ser på hela matchen i två perioder. Sedan tappar vi lite i olika delar och olika skeende i matchen. En del i det är att vi möter ett bra lag och sedan att vi inte orkar hålla uppe koncentrationen och inte har tålamodet riktigt.

Positiv utveckling

Tomas Kempe tycker ändå att det bådar gott inför framtiden.

– Vi ser ändå att sättet vi spelar på fungerar även mot riktigt bra motstånd. Det här är en process och spelarna måste lära sig att göra värderingar och bedömningar i spelet både offensivt och defensivt. Vi gör återigen lite småmisstag som vi blir straffade för. Det måste vi rätta till.

SIK spelade med fyra kedjor och tre backpar. Andreas Ollikainen fick förtroendet mellan stolparna.

– Man ser lite ljuspunkter som har varit upp och ner på spelarna från dag till dag. Vi har tränat mycket hårt och det gör att det går upp och ner. Det har varit en tuff augusti för hela truppen. Jag tycker att de flesta spelarna går framåt men sedan har vi helt klart en bit kvar. Vi jobbar vidare med de bitarna som är bra och försöker göra det oftare.

Skövde IK är mitt inne i förberedelserna inför det kommande seriespelet.

– Vi är inne i en process med laget där vi både letar rätt roller till spelarna och jobbar med individuell utveckling och hur vi ska spela som lag. Det kuggar inte i riktigt till fullo än men vi är på rätt väg. Det är en bra grupp att jobba med som är tåliga och har bra tåga i sig. Vi ska bli bättre och bättre.

Förlust mot Bois

Skövde IK inledde cupspelet i Mariestad redan på fredagskvällen. Då förlorade laget med 1–4 mot arrangerande Mariestad Bois.

– Det var spelmässigt en jämnare match. Vi har väl lika mycket puck båda lagen. Sedan tycker jag att vi startade den matchen sämre än den mot Troja/Ljungby. Vi jobbar oss dock in i matchen och tar över ganska rejält i den andra perioden. I den tredje perioden får de två ganska enkla mål på våra misstag och sedan rinner tiden ifrån oss på något sätt, säger Tomas Kempe.

På söndag avslutar Skövde IK cupen i Mariestad med att möta Frisk Asker från Norge.

Mål: Skövde IK: Viktor Jörnevik, Jesper Appel.

Träningsturneringen i Katrinhallen, Mariestad gick vidare under lördagen.

Skövde IK ställdes mot IF Troja Ljungby på lördagseftermiddagen.

Det slutade med en 2–4 förlust för SIK.

– Vi möter ett riktigt bra motstånd. Det är nog det bästa motstånd som vi har mött så här långt. De satsar hårt även i år på att gå upp i Hockeyallsvenskan, säger SIK-tränaren Tomas Kempe och fortsätter:

– Det vi tar med oss är att när vi följer det som vi har bestämt så klarar vi oss ganska bra både framåt och bakåt, men vi orkar väl bara hålla i vårt spel om man ser på hela matchen i två perioder. Sedan tappar vi lite i olika delar och olika skeende i matchen. En del i det är att vi möter ett bra lag och sedan att vi inte orkar hålla uppe koncentrationen och inte har tålamodet riktigt.

Positiv utveckling

Tomas Kempe tycker ändå att det bådar gott inför framtiden.

– Vi ser ändå att sättet vi spelar på fungerar även mot riktigt bra motstånd. Det här är en process och spelarna måste lära sig att göra värderingar och bedömningar i spelet både offensivt och defensivt. Vi gör återigen lite småmisstag som vi blir straffade för. Det måste vi rätta till.

SIK spelade med fyra kedjor och tre backpar. Andreas Ollikainen fick förtroendet mellan stolparna.

– Man ser lite ljuspunkter som har varit upp och ner på spelarna från dag till dag. Vi har tränat mycket hårt och det gör att det går upp och ner. Det har varit en tuff augusti för hela truppen. Jag tycker att de flesta spelarna går framåt men sedan har vi helt klart en bit kvar. Vi jobbar vidare med de bitarna som är bra och försöker göra det oftare.

Skövde IK är mitt inne i förberedelserna inför det kommande seriespelet.

– Vi är inne i en process med laget där vi både letar rätt roller till spelarna och jobbar med individuell utveckling och hur vi ska spela som lag. Det kuggar inte i riktigt till fullo än men vi är på rätt väg. Det är en bra grupp att jobba med som är tåliga och har bra tåga i sig. Vi ska bli bättre och bättre.

Förlust mot Bois

Skövde IK inledde cupspelet i Mariestad redan på fredagskvällen. Då förlorade laget med 1–4 mot arrangerande Mariestad Bois.

– Det var spelmässigt en jämnare match. Vi har väl lika mycket puck båda lagen. Sedan tycker jag att vi startade den matchen sämre än den mot Troja/Ljungby. Vi jobbar oss dock in i matchen och tar över ganska rejält i den andra perioden. I den tredje perioden får de två ganska enkla mål på våra misstag och sedan rinner tiden ifrån oss på något sätt, säger Tomas Kempe.

På söndag avslutar Skövde IK cupen i Mariestad med att möta Frisk Asker från Norge.

Mål: Skövde IK: Viktor Jörnevik, Jesper Appel.