28 aug 2016 21:16

28 aug 2016 21:16

HF Somby/Skövde slutade trea i cupen

HANDBOLL

HF Somby/Skövde slutade på tredje plats i elitgruppen i Annliz cup.
– Vi är väldigt nöjda med helgen, säger Skövdetränaren Peter Johansson.

Tre segrar och två förluster blev HF Somby/Skövdes facit i Annliz cup i helgen. Det innebär att Skövde HF:s juniorer slutar på en tredje plats i gruppen efter segrande Önnereds HK och tvåan Kungälvs HK. Båda är lag som huserar i allsvenskan medan Somby/Skövde spelar i division 1.

– Det var nyttiga matcher för tjejerna. Många har bara spelat flickhandboll tidigare och fick nu känna på bra motstånd, säger Skövdetränaren Peter Johansson.

Skövdetjejerna inledde med att förlora mot Önnereds HK med 20–34 på fredagskvällen. Sedan blev det seger mot Alingsås HK med 31–24 och det följdes därefter upp med seger mot H65 Höör med 27–17 på lördagen. På söndagen blev de sedan först förlust mot Kungälvs HK med 25–32 och därefter seger mot Strands IF Hudiksvall med 38–30.

– Det är skönt att vinna mot de lagen som spelar i division 1 som är på samma nivå som oss. Vi visar att vi duger och räcker till även om det finns mer saker att jobba vidare på. Vi var inställda på att det skulle bli tufft i helgen men vi har stått upp på ett bra sätt och jag är imponerad av flera av tjejerna som tar för sig. Vi har gått runt på väldigt mycket spelare, säger Johansson och lyfter fram spelarna Filippa Nyman och Johanna Flygelholm.

Johansson var annars nöjd med defensiven.

– Jag tycker att vi hittar rätt bakåt flera gånger. Vi bygger på försvarsspelet och sedan vill vi ju kontra och vi gör faktiskt en hel del kontringsmål när vi får träff på dem bakåt. Vi visar en jäkligt bra inställning.

SHF:s A-flickor spelade också turnering i helgen och slutade på en andra plats.

Tre segrar och två förluster blev HF Somby/Skövdes facit i Annliz cup i helgen. Det innebär att Skövde HF:s juniorer slutar på en tredje plats i gruppen efter segrande Önnereds HK och tvåan Kungälvs HK. Båda är lag som huserar i allsvenskan medan Somby/Skövde spelar i division 1.

– Det var nyttiga matcher för tjejerna. Många har bara spelat flickhandboll tidigare och fick nu känna på bra motstånd, säger Skövdetränaren Peter Johansson.

Skövdetjejerna inledde med att förlora mot Önnereds HK med 20–34 på fredagskvällen. Sedan blev det seger mot Alingsås HK med 31–24 och det följdes därefter upp med seger mot H65 Höör med 27–17 på lördagen. På söndagen blev de sedan först förlust mot Kungälvs HK med 25–32 och därefter seger mot Strands IF Hudiksvall med 38–30.

– Det är skönt att vinna mot de lagen som spelar i division 1 som är på samma nivå som oss. Vi visar att vi duger och räcker till även om det finns mer saker att jobba vidare på. Vi var inställda på att det skulle bli tufft i helgen men vi har stått upp på ett bra sätt och jag är imponerad av flera av tjejerna som tar för sig. Vi har gått runt på väldigt mycket spelare, säger Johansson och lyfter fram spelarna Filippa Nyman och Johanna Flygelholm.

Johansson var annars nöjd med defensiven.

– Jag tycker att vi hittar rätt bakåt flera gånger. Vi bygger på försvarsspelet och sedan vill vi ju kontra och vi gör faktiskt en hel del kontringsmål när vi får träff på dem bakåt. Vi visar en jäkligt bra inställning.

SHF:s A-flickor spelade också turnering i helgen och slutade på en andra plats.