28 aug 2016 13:46

28 aug 2016 13:46

Sobel Conway – ett ämne för framtiden

TRAV: Henriette Larsen förvaltade styrningen

20-åriga Henriette Larsen förvaltade arbetsgivare Peter Untersteiners förtroende på bästa sätt då hon vann lördagskvällens huvudlopp på Axevalla. Det med treårige Sobel Conway som onekligen ser ut att vara ett ämne för framtiden.

Nu ska det sägas att det löste sig exemplariskt med en resa i andra utvändigt, men sättet som Sobel Conway avgjorde på sista halvvarvet var mycket strongt. Samma sträcka gick efter 1.10,7 och hästen krigade förstklassigt liksom dödenstravande Autobahn.

– Jag väntade med att gasa tills vi kom in på upploppet. Det känns helt klart som att detta är en häst framtiden, sade Larsen.

V65-inledningen såg en överraskande vinnare då Henrik Johansson vann med Dream In Matchtown, men det var en hel del tur med i bilden. Magnus Jakobsson hade nämligen segern klar med Halifax som hade gått en mäktig långspurt och kopplat grepp i god tid, men 10 meter före mål skar han ihop i aktionen med galopp som konsekvens.

– Han tappade en sko kort efter start, men kändes rätt stark ändå, men till slut så började han rulla över i passgång och därefter galopp, sade Jakobsson.

Desto muntrare toner var det från segerkusken Henrik Johansson.

– Hästen kan, men är känslig för småsaker. Idag chansade jag mellan hästar och det löste sig perfekt på upploppet, sade Johansson.

Magnus Jakobsson tog dock snabb revansch. East Herkules visade prov på härlig löpskalle då han tog ner ledande Jula Hardhead från utsidan och svarade Inception som hade tassat med i rygg.

– Han fick verkligen ge allt för att vinna så det var bra gjort. Han var lite rädd för bilen och jag kunde inte riktigt köra på honom från början så vi fick gå på utsidan istället. När han kommer först brukar han kunna slå av på farten när han inte ser de andra, men idag stred han bra, sade Jakobsson.

Mikael Å Linderoths Dokonjo trivs förträffligt på Axevalla. Nu visade han sig även stå lång distans i sin styrkedebut och sättet han svarade favoriten Jägermeister Akema på hela vägen in till mål var riktigt strongt.

– Taktiken var att komma förbi från början och ta ledningen. Han kändes fin hela vägen och det kändes aldrig som det var någon riktig fara, sade Linderoth.

Hjoamatören Emil Engvall noterades för en kuskdubbel. Först vann han en amatörmatch mot Malta bakom Gossip’s Cash och därefter slog han till med 40-oddsaren Viggo Laday. Den relativt färska hemmatränaren Henrik Hollsten står bakom femåringen som fick fritt fram från vinnarhålet när Red Hot Snapper galopperade, men ...

– Jag tror faktiskt vi hade besegrat honom ändå. Hästen borde gått bättre efter ett perfekt lopp senast, men behövde helt enkelt det loppet, sade Engvall.

När Dencossharonkilab fick utstå tuff press i ledningen kunde Limus Ultra spurta förbi över upploppet.

– Det stämde väldigt bra för oss idag med tempot. Hon kändes ruskigt fin idag, sade körande Johan L Sundgren.

Nu ska det sägas att det löste sig exemplariskt med en resa i andra utvändigt, men sättet som Sobel Conway avgjorde på sista halvvarvet var mycket strongt. Samma sträcka gick efter 1.10,7 och hästen krigade förstklassigt liksom dödenstravande Autobahn.

– Jag väntade med att gasa tills vi kom in på upploppet. Det känns helt klart som att detta är en häst framtiden, sade Larsen.

V65-inledningen såg en överraskande vinnare då Henrik Johansson vann med Dream In Matchtown, men det var en hel del tur med i bilden. Magnus Jakobsson hade nämligen segern klar med Halifax som hade gått en mäktig långspurt och kopplat grepp i god tid, men 10 meter före mål skar han ihop i aktionen med galopp som konsekvens.

– Han tappade en sko kort efter start, men kändes rätt stark ändå, men till slut så började han rulla över i passgång och därefter galopp, sade Jakobsson.

Desto muntrare toner var det från segerkusken Henrik Johansson.

– Hästen kan, men är känslig för småsaker. Idag chansade jag mellan hästar och det löste sig perfekt på upploppet, sade Johansson.

Magnus Jakobsson tog dock snabb revansch. East Herkules visade prov på härlig löpskalle då han tog ner ledande Jula Hardhead från utsidan och svarade Inception som hade tassat med i rygg.

– Han fick verkligen ge allt för att vinna så det var bra gjort. Han var lite rädd för bilen och jag kunde inte riktigt köra på honom från början så vi fick gå på utsidan istället. När han kommer först brukar han kunna slå av på farten när han inte ser de andra, men idag stred han bra, sade Jakobsson.

Mikael Å Linderoths Dokonjo trivs förträffligt på Axevalla. Nu visade han sig även stå lång distans i sin styrkedebut och sättet han svarade favoriten Jägermeister Akema på hela vägen in till mål var riktigt strongt.

– Taktiken var att komma förbi från början och ta ledningen. Han kändes fin hela vägen och det kändes aldrig som det var någon riktig fara, sade Linderoth.

Hjoamatören Emil Engvall noterades för en kuskdubbel. Först vann han en amatörmatch mot Malta bakom Gossip’s Cash och därefter slog han till med 40-oddsaren Viggo Laday. Den relativt färska hemmatränaren Henrik Hollsten står bakom femåringen som fick fritt fram från vinnarhålet när Red Hot Snapper galopperade, men ...

– Jag tror faktiskt vi hade besegrat honom ändå. Hästen borde gått bättre efter ett perfekt lopp senast, men behövde helt enkelt det loppet, sade Engvall.

När Dencossharonkilab fick utstå tuff press i ledningen kunde Limus Ultra spurta förbi över upploppet.

– Det stämde väldigt bra för oss idag med tempot. Hon kändes ruskigt fin idag, sade körande Johan L Sundgren.

  • Emil Persson