29 aug 2016 20:17

29 aug 2016 20:17

"Nu har jag lika stor chans som alla andra"

FOTBOLL: Nystart för Oscar Wendt i landslaget

Under måndagen samlades landslaget inför VM-kvalmatchen mot Holland nästa vecka.
Då var vänsterbacken Oscar Wendt, 30 år, tillbaka i blågult.
– Jag uppskattar att Janne Andersson ringde och frågade mig om landslaget. Nu har jag lika stor chans som alla andra, säger Oscar Wendt till Aftonbladet.

Den tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén valde att hålla Tysklandsproffset Oscar Wendt utanför landslaget de senaste åren.

Men när Janne Andersson tog över som förbundskapten var den 30-årige vänsterbacken med IFK Skövde som moderklubb tillbaka i blågult. Wendt blev glad när samtalet från Andersson kom och han fick en plats i den svenska VM-kvaltruppen som möter Holland nästa vecka på hemmaplan.

– Han ringde för någon vecka sedan, sa hej och frågade hur lusten var att spela för landslaget. Det var inget svårt svar att ge. Jag vill jättegärna spela för Sverige. Men jag förstår varför han kände att han behövde fråga. Jag tycker det var jättebra att han ringde, det uppskattade jag, säger Oscar Wendt till Aftonbladet.

– Jag har velat vara med hela tiden. Men jag har inte blivit uttagen och jag kände sista året att de inte ville ta med mig. Landslaget kändes avlägset. Det spelade inte någon roll vad jag gjorde, jag kom inte med ändå. Det var därför jag lät som jag gjorde när jag inte kom med i EM-truppen. Jag kände att jag inte hade en riktig chans, utvecklar Wendt.

Han har haft en mycket bra fotbollsvecka med sitt klubblag. Borussia Mönchengladbach tog sig vidare i tyska cupen, kvalificerade sig för Champions league och premiärvann i Bundesliga. Dessutom fick han alltså en plats i VM-kvaltruppen.

– Jag kan verkligen inte klaga. Det känns fantastiskt, säger Wendt.

Den tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén valde att hålla Tysklandsproffset Oscar Wendt utanför landslaget de senaste åren.

Men när Janne Andersson tog över som förbundskapten var den 30-årige vänsterbacken med IFK Skövde som moderklubb tillbaka i blågult. Wendt blev glad när samtalet från Andersson kom och han fick en plats i den svenska VM-kvaltruppen som möter Holland nästa vecka på hemmaplan.

– Han ringde för någon vecka sedan, sa hej och frågade hur lusten var att spela för landslaget. Det var inget svårt svar att ge. Jag vill jättegärna spela för Sverige. Men jag förstår varför han kände att han behövde fråga. Jag tycker det var jättebra att han ringde, det uppskattade jag, säger Oscar Wendt till Aftonbladet.

– Jag har velat vara med hela tiden. Men jag har inte blivit uttagen och jag kände sista året att de inte ville ta med mig. Landslaget kändes avlägset. Det spelade inte någon roll vad jag gjorde, jag kom inte med ändå. Det var därför jag lät som jag gjorde när jag inte kom med i EM-truppen. Jag kände att jag inte hade en riktig chans, utvecklar Wendt.

Han har haft en mycket bra fotbollsvecka med sitt klubblag. Borussia Mönchengladbach tog sig vidare i tyska cupen, kvalificerade sig för Champions league och premiärvann i Bundesliga. Dessutom fick han alltså en plats i VM-kvaltruppen.

– Jag kan verkligen inte klaga. Det känns fantastiskt, säger Wendt.