30 aug 2016 17:38

30 aug 2016 17:38

Skövdeback hoppas på spel i Hockeyallsvenskan

ISHOCKEY: Albin Lindgren försöker ta en plats i VIK Västerås HK

Albin Lindgren har två träningsmatcher kvar med VIK Västerås HK under sitt tryoutkontrakt.
Skövdebacken hoppas fortfarande på att ta en plats i laget och spela i Hockeyallsvenskan.
– Det känns bra men man vet aldrig. Man har ingen aning utan får ta det som det kommer. Jag känner att jag är med och slåss om en plats, säger Albin Lindgren till SLA.

Efter tre säsonger i Skövde IK:s division 1-lag fick den 20-årige backen Albin Lindgren chansen att ta en plats i allsvenska i VIK Västerås HK. Han skrev på ett tryoutkontrakt i maj som löper under försäsongen fram till den 15 september.

– Jag tycker att det har gått bra än så länge i alla fall. Jag har ju ett par veckor kvar här på mitt kontrakt och sedan får vi utvärdera efter det och se vad det blir, säger Albin Lindgren till SLA.

– Jag flyttade hit i slutet av juli. Sedan var jag uppe några gånger i veckan under sommaren och tränade med laget. Vi var lediga hela juli, fortsätter Lindgren.

Spelat fyra matcher

Han har spelat fyra träningsmatcher hittills och tycker att det har fungerat bra.

– Jag har fått spela en del och har verkligen fått visa upp mig. Jag har fått spela en del och tycker att det känns bra än så länge. Jag har kanske haft mellan 15–20 minuter istid per match. Vi är åtta backar på varje match och så har vi rullat runt en del. Vi har skiftat ganska mycket.

VIK Västerås HK har två träningsmatcher kvar att spela mot Södertälje på torsdag och sedan Västervik nästa vecka.

Premiär mot Modo

Laget begår sedan seriepremiär i Hockeyallsvenskan mot Modo Hockey den 14 september på hemmaplan.

– Jag hoppas att jag har fått svar innan dess.

Har du någon aning om vartåt det lutar?

– Nej, jag har faktiskt ingen aning om vad de tycker och tänker. Vi får se hur det blir.

Lindgren tycker att han har gjort framsteg under tiden i Västerås.

– Jag tycker att jag har utvecklats under de här månaderna. Att bara få vara här och träna med de här gubbarna i Hockeyallsvenskan som är ett snäpp upp för mig har varit utvecklande. Jag har förbättrats på bara en månad. Det har inte varit en så stor omställning. Allt går lite snabbare och alla är lite skickligare. Man har lite mindre tid på sig, säger backen som berättar att det har varit en tuff månad träningsmässigt.

– Augusti har varit en ganska tuff månad med mycket träning och så där. Men så är det väl för alla lag just under den här månaden. Nu börjar vi släppa lite på träningen eftersom det inte är så långt kvar till premiären.

Västerås tränas av Christer Olsson som har huvudansvaret och bredvid sig har han Tony Zabel som assisterande tränare.

Appelgren sportchef

Dessutom är den tidigare Skövde IK-tränaren och Mariestadsprofilen Andreas Appelgren sportchef.

– Jag har pratat lite med tränarna men inget om jag ska vara kvar eller inte. Det har mest handlat om hur det har gått på träningar, matcher och så. Jag har fått både positiv och negativ respons kring vad man behöver förbättra och vad man har gjort bra, berättar Lindgren.

– Det är roligt att ha fått chansen. Det har varit kul att bara få komma hit och träna med dem, fortsätter han.

Efter tre säsonger i Skövde IK:s division 1-lag fick den 20-årige backen Albin Lindgren chansen att ta en plats i allsvenska i VIK Västerås HK. Han skrev på ett tryoutkontrakt i maj som löper under försäsongen fram till den 15 september.

– Jag tycker att det har gått bra än så länge i alla fall. Jag har ju ett par veckor kvar här på mitt kontrakt och sedan får vi utvärdera efter det och se vad det blir, säger Albin Lindgren till SLA.

– Jag flyttade hit i slutet av juli. Sedan var jag uppe några gånger i veckan under sommaren och tränade med laget. Vi var lediga hela juli, fortsätter Lindgren.

Spelat fyra matcher

Han har spelat fyra träningsmatcher hittills och tycker att det har fungerat bra.

– Jag har fått spela en del och har verkligen fått visa upp mig. Jag har fått spela en del och tycker att det känns bra än så länge. Jag har kanske haft mellan 15–20 minuter istid per match. Vi är åtta backar på varje match och så har vi rullat runt en del. Vi har skiftat ganska mycket.

VIK Västerås HK har två träningsmatcher kvar att spela mot Södertälje på torsdag och sedan Västervik nästa vecka.

Premiär mot Modo

Laget begår sedan seriepremiär i Hockeyallsvenskan mot Modo Hockey den 14 september på hemmaplan.

– Jag hoppas att jag har fått svar innan dess.

Har du någon aning om vartåt det lutar?

– Nej, jag har faktiskt ingen aning om vad de tycker och tänker. Vi får se hur det blir.

Lindgren tycker att han har gjort framsteg under tiden i Västerås.

– Jag tycker att jag har utvecklats under de här månaderna. Att bara få vara här och träna med de här gubbarna i Hockeyallsvenskan som är ett snäpp upp för mig har varit utvecklande. Jag har förbättrats på bara en månad. Det har inte varit en så stor omställning. Allt går lite snabbare och alla är lite skickligare. Man har lite mindre tid på sig, säger backen som berättar att det har varit en tuff månad träningsmässigt.

– Augusti har varit en ganska tuff månad med mycket träning och så där. Men så är det väl för alla lag just under den här månaden. Nu börjar vi släppa lite på träningen eftersom det inte är så långt kvar till premiären.

Västerås tränas av Christer Olsson som har huvudansvaret och bredvid sig har han Tony Zabel som assisterande tränare.

Appelgren sportchef

Dessutom är den tidigare Skövde IK-tränaren och Mariestadsprofilen Andreas Appelgren sportchef.

– Jag har pratat lite med tränarna men inget om jag ska vara kvar eller inte. Det har mest handlat om hur det har gått på träningar, matcher och så. Jag har fått både positiv och negativ respons kring vad man behöver förbättra och vad man har gjort bra, berättar Lindgren.

– Det är roligt att ha fått chansen. Det har varit kul att bara få komma hit och träna med dem, fortsätter han.