03 sep 2016 06:00

03 sep 2016 06:00

Dags för SM-avslutning i Uddevalla

MOTOCROSS: Holm fyra efter sex deltävlingar

Sex deltävlingar i motocross-SM har passerat och på lördag avslutas serien i Uddevalla. Tibro MK:s Martin Holm ligger på fjärde plats i U17-klassen inför avslutningen.

179 poäng. Det är vad TMK-föraren Martin Holm har kört in på tolv SM-heat i U17-klassen.

Säsongen började starkt med tre tredjeplatser redan under de två första deltävlingarna. Vid den senaste deltävling i Finspång nollade Holm däremot i ett heat på grund av maskinproblem.

Inför lördagens avslutande SM-deltävling har Holm 21 poäng upp till Huskvarnas Tim Edberg som ligger på tredjeplatsen. Även åt andra hållet har Holm en stor lucka till Eksjös Victor Fahlén som ligger femma med 157 poäng.

Med sina 223 poäng leder Isak Gifting klassen, tre poäng före Stefan Olsson, både från SMK Dala Falun.

Skadebekymmer i MX1

MX1-klassen har kantats av skador under säsongen om man ser till de lokala förarna. Däribland Skövdebon Rikard Hansson som var uppe på sjunde plats i klassen inför den förra deltävlingen. Men där satte ett armbrott under Nordiska mästerskapen stopp.

Tibro MK-föraren Anton Wallstén stötte på problem tidigare än så. Redan efter två deltävlingar tvingades han ställa motorcykeln åt sidan på grund av en handskada. I Finspång gjorde han comeback och trots tre missade deltävlingar ligger han på 17:e plats inför helgens avslutning i Uddevalla.

Bland de lokala förarna i MX2-klassen ligger Falköpings MK:s Oskar Ljungström bäst till på 30:e plats efter att ha kört in 20 poäng.

179 poäng. Det är vad TMK-föraren Martin Holm har kört in på tolv SM-heat i U17-klassen.

Säsongen började starkt med tre tredjeplatser redan under de två första deltävlingarna. Vid den senaste deltävling i Finspång nollade Holm däremot i ett heat på grund av maskinproblem.

Inför lördagens avslutande SM-deltävling har Holm 21 poäng upp till Huskvarnas Tim Edberg som ligger på tredjeplatsen. Även åt andra hållet har Holm en stor lucka till Eksjös Victor Fahlén som ligger femma med 157 poäng.

Med sina 223 poäng leder Isak Gifting klassen, tre poäng före Stefan Olsson, både från SMK Dala Falun.

Skadebekymmer i MX1

MX1-klassen har kantats av skador under säsongen om man ser till de lokala förarna. Däribland Skövdebon Rikard Hansson som var uppe på sjunde plats i klassen inför den förra deltävlingen. Men där satte ett armbrott under Nordiska mästerskapen stopp.

Tibro MK-föraren Anton Wallstén stötte på problem tidigare än så. Redan efter två deltävlingar tvingades han ställa motorcykeln åt sidan på grund av en handskada. I Finspång gjorde han comeback och trots tre missade deltävlingar ligger han på 17:e plats inför helgens avslutning i Uddevalla.

Bland de lokala förarna i MX2-klassen ligger Falköpings MK:s Oskar Ljungström bäst till på 30:e plats efter att ha kört in 20 poäng.