03 sep 2016 20:30

03 sep 2016 20:30

Försäsongens sjätte förlust för SIK

ISHOCKEY: 0–4-förlust mot Vimmerby

Ineffektivitet var ett genomgående tema när Skövde IK förlorade försäsongens sista hemmamatch mot Vimmerby med 0-4.

Skövde IK har haft en tung försäsong och när under lördagen tog emot Vimmerby fick man se sig besegrade för sjätte gången på dem åtta matcher man hittills spelat. Det var framför allt ineffektiviteten som avgjorde, för med totalt 31 skott på mål så är det knappast godkänt att bli nollade i målprotokollet. Inte ens i spel fem mot tre blev det särkilt farligt, man passade mest runt pucken inom laget och när man väl sköt så var det skott som Vimmerbys målvakt, utan några större besvär, kunde avvärja.

– Vi gör ingen bra match, det gör vi absolut inte. Jag tycker de är bättre än oss från början till start, säger en klart missnöjd Tomas Kempe efter matchen.

Tilläggas ska dock att förlusten mot Vimmerby inte är helt ologisk om man ska se till hur lagens tabellplaceringar förra säsongen. Vimmerby slutade nämligen på en tredjeplats i den starka hockeyettan södra, samtidigt som Skövde IK hade det kämpigt och slutade som sjua i den västra divisionen.

Tung försäsong

Även om sex förluster på åtta matcher inte kan ses som en godkänd försäsong så har det varit tunga motståndare för Skövde IK som bland annat mött allsvenska lag såsom Karlskoga och Vita Hästen. Enligt den nya tränaren Tomas Kempe är det ett medvetet val att möta topplag från hockeyettan, samt lag från Allsvenskan.

– Det är viktigt för killarna att se vad som krävs för att vara ett topplag hockeyettan och där är vi inte nu.

Nu återstår det endast en match kvar på försäsongen och det är ännu ett topplag, den 14:e september åker man nämligen till småland för att möta Tranås AIF som slutade på en fjärdeplats förra säsongen.

Skövde IK har haft en tung försäsong och när under lördagen tog emot Vimmerby fick man se sig besegrade för sjätte gången på dem åtta matcher man hittills spelat. Det var framför allt ineffektiviteten som avgjorde, för med totalt 31 skott på mål så är det knappast godkänt att bli nollade i målprotokollet. Inte ens i spel fem mot tre blev det särkilt farligt, man passade mest runt pucken inom laget och när man väl sköt så var det skott som Vimmerbys målvakt, utan några större besvär, kunde avvärja.

– Vi gör ingen bra match, det gör vi absolut inte. Jag tycker de är bättre än oss från början till start, säger en klart missnöjd Tomas Kempe efter matchen.

Tilläggas ska dock att förlusten mot Vimmerby inte är helt ologisk om man ska se till hur lagens tabellplaceringar förra säsongen. Vimmerby slutade nämligen på en tredjeplats i den starka hockeyettan södra, samtidigt som Skövde IK hade det kämpigt och slutade som sjua i den västra divisionen.

Tung försäsong

Även om sex förluster på åtta matcher inte kan ses som en godkänd försäsong så har det varit tunga motståndare för Skövde IK som bland annat mött allsvenska lag såsom Karlskoga och Vita Hästen. Enligt den nya tränaren Tomas Kempe är det ett medvetet val att möta topplag från hockeyettan, samt lag från Allsvenskan.

– Det är viktigt för killarna att se vad som krävs för att vara ett topplag hockeyettan och där är vi inte nu.

Nu återstår det endast en match kvar på försäsongen och det är ännu ett topplag, den 14:e september åker man nämligen till småland för att möta Tranås AIF som slutade på en fjärdeplats förra säsongen.

  • Andreas Johnsson