03 sep 2016 06:00

03 sep 2016 06:00

Nyckelmatch väntar för SAIK i toppstriden

FOTBOLL: Gustav är redo för tuff uppgift på bortaplan

Seriesegern hägrar för Skövde AIK och tre poäng mot tvåan Karlstad BK i helgen skulle betyda mycket.
– Kan vi vinna den ser det ju väldigt bra ut, konstaterar SAIK:s lagkapten Gustav Karlsson.

Med sju omgångar kvar att spela i den norra tvåan är det Skövde AIK som sitter i förarsätet. Inför helgen är laget fem poäng före tvåan Karlstad BK och det krävs inga större mattekunskaper för att inse betydelsen av de tre poängen som står på spel när lagen möts i Karlstad.

– Det är ju en viktig match, men vi har ju ingen press på oss utan det är ju Karlstad som behöver vinna. Vi kan bara gå in avslappnat, fokusera och göra vårt bästa. Vi är ju inte borta även om vi förlorar denna, resonerar Gustav Karlsson.

SAIK:s lagkapten har varit med förut och trivs när det börjar dra ihop sig mot slutet av säsongen.

– Det är kul att vara med där uppe när det ska avgöras.

Han ser fram mot en inspirerande uppgift på Våxnäs i Karlstad på lördag.

– Det blir spännande. Karlstad är ju ett bra lag och alla gånger som vi har mött dem så har vi fått springa mycket. De är väldigt bollskickliga men vi har ju heller inte förlorat någon match mot dem. Vi har vunnit två och spelat lika en mot dem de två senaste säsongerna, fortsätter Gustav.

Han är belåten med Skövde AIK:s säsong så här långt.

– Jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda. Det går alltid att diskutera enskilda matcher och enskilda situationer, men om vi innan serien hade fått välja på att leda serien med fem poäng när det var sju omgångar kvar så tror jag att alla hade tagit det. Förhoppningsgvis kan vi vara med ända in till slutet.

31-åringen är optimistisk inför avslutningen och anser att kvaliteten på spelartruppen talar till SAIK:s fördel.

– Vi har mött alla lag och jag tycker nog att vi har den stabilaste och farligaste truppen. Vi har spetsen och framförallt bredden i år.

Åtta mål

Gustav Karlsson har varit en viktig kugge i årets upplaga av Skövde AIK – inte minst med de åtta målen som han har gjort.

– Jag tycker att det har gått bra och det är väldigt kul att spela, kommenterar mittfältaren.

Det kan alltså bli division 1 nästa säsong för Skövde AIK:s del, men om Gustav Karlsson är med ännu en säsong återstår att se.

– Jag vet inte riktigt hur det blir. Ska fokusera på det som är kvar och sedan ta en funderare. Jag tycker fortfarande att fotboll är fantastiskt roligt och om det bara hade varit för de 90 minuterna på helgen när det är match så hade jag spelat alla dagar i veckan. Sedan är det ju många resor och mycket träningar och det tar tid, funderar Gustav.

Med sju omgångar kvar att spela i den norra tvåan är det Skövde AIK som sitter i förarsätet. Inför helgen är laget fem poäng före tvåan Karlstad BK och det krävs inga större mattekunskaper för att inse betydelsen av de tre poängen som står på spel när lagen möts i Karlstad.

– Det är ju en viktig match, men vi har ju ingen press på oss utan det är ju Karlstad som behöver vinna. Vi kan bara gå in avslappnat, fokusera och göra vårt bästa. Vi är ju inte borta även om vi förlorar denna, resonerar Gustav Karlsson.

SAIK:s lagkapten har varit med förut och trivs när det börjar dra ihop sig mot slutet av säsongen.

– Det är kul att vara med där uppe när det ska avgöras.

Han ser fram mot en inspirerande uppgift på Våxnäs i Karlstad på lördag.

– Det blir spännande. Karlstad är ju ett bra lag och alla gånger som vi har mött dem så har vi fått springa mycket. De är väldigt bollskickliga men vi har ju heller inte förlorat någon match mot dem. Vi har vunnit två och spelat lika en mot dem de två senaste säsongerna, fortsätter Gustav.

Han är belåten med Skövde AIK:s säsong så här långt.

– Jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda. Det går alltid att diskutera enskilda matcher och enskilda situationer, men om vi innan serien hade fått välja på att leda serien med fem poäng när det var sju omgångar kvar så tror jag att alla hade tagit det. Förhoppningsgvis kan vi vara med ända in till slutet.

31-åringen är optimistisk inför avslutningen och anser att kvaliteten på spelartruppen talar till SAIK:s fördel.

– Vi har mött alla lag och jag tycker nog att vi har den stabilaste och farligaste truppen. Vi har spetsen och framförallt bredden i år.

Åtta mål

Gustav Karlsson har varit en viktig kugge i årets upplaga av Skövde AIK – inte minst med de åtta målen som han har gjort.

– Jag tycker att det har gått bra och det är väldigt kul att spela, kommenterar mittfältaren.

Det kan alltså bli division 1 nästa säsong för Skövde AIK:s del, men om Gustav Karlsson är med ännu en säsong återstår att se.

– Jag vet inte riktigt hur det blir. Ska fokusera på det som är kvar och sedan ta en funderare. Jag tycker fortfarande att fotboll är fantastiskt roligt och om det bara hade varit för de 90 minuterna på helgen när det är match så hade jag spelat alla dagar i veckan. Sedan är det ju många resor och mycket träningar och det tar tid, funderar Gustav.