03 sep 2016 19:49

03 sep 2016 19:49

Saints till SM-final igen

SOFTBOLL: Klara segrar mot Enköping

För andra året i rad kommer Skövde Saints spela SM-final i softboll, det stod klart efter att man slagit Enköping med två raka matcher.

Det var någon gång på 60-talet som Enköping fick epitetet ”Sveriges närmsta stad”, så nära var det dock aldrig i semifinalerna mot Skövde Saints.

Även om Skövdetjejerna bara vann första matchen med 2-0, så var det inte mycket att snacka om när det väl avgjordes med 17-11 i den andra matchen. Förvisso låg Skövde-tjejerna till en början under med 2-8, men när man väl la i en högre växel syntes det vilket lag som hade mest att ge.

– Vi justerar, så fort vi ser att de börjar bli trötta så kör vi bara på, säger Saints spelande tränare Priya Mohlén.

Priya Mohlén berättar att det var skörden av bra fysträning man såg mot Enköping.

– Vi springer mycket runt sjön och tränar fysiken, det är det som avgör.

Nyckelspelare avgjorde

En stor avgörande faktor var amerikanskorna Katie McEachern och Brooke Langeloh som visade vilken kvalité som finns på andra sidan Atlanten. För när de väl fick träff på bollen var det ungefär samma kraft som när en häst sparkar.

För andra året i rad väntar alltså SM-final för Skövde Saints, en sits Skövde Saints är känner igen. För med sina åtta SM-guld har man överlägset flest titlar. Senaste guldet tog man så sent som ifjol när man slog Leksand med 3-1 i matcher, ett motstånd som väntar i år igen. Enda skillnaden i år är att man inte har hemmafördel utan kommer få spela dem två första matcherna på hemmaplan, avgörandet blir alltså i uppe i Dalarna.

– Det blir tufft, de är ett bra lag, så är det bara. Men vi har gjort det förut, så det finns inget som stoppar oss nu, säger Priya Mohlén.

Även om man inte kommer ha hemmafördel mot Leksand så finns det en faktor som kan komma att bli avgörande. Leksand har nämligen ingen amerikansk pitcher, den som kastar bollen, medan Skövde Saints har två. Kvalitén på pitchers från Amerika är nämligen så hög att man endast får låta dem kasta i två av finalmatcherna.

Klart för europaspel

Noterbart är att Skövde Saints, i och med avancemanget, även är klara för europaspel. Något som man har haft som ett delmål.

– Vi blir så glada över att få spela i Europa igen, det är så nyttigt att få spela mot dem bra lagen.

Det var någon gång på 60-talet som Enköping fick epitetet ”Sveriges närmsta stad”, så nära var det dock aldrig i semifinalerna mot Skövde Saints.

Även om Skövdetjejerna bara vann första matchen med 2-0, så var det inte mycket att snacka om när det väl avgjordes med 17-11 i den andra matchen. Förvisso låg Skövde-tjejerna till en början under med 2-8, men när man väl la i en högre växel syntes det vilket lag som hade mest att ge.

– Vi justerar, så fort vi ser att de börjar bli trötta så kör vi bara på, säger Saints spelande tränare Priya Mohlén.

Priya Mohlén berättar att det var skörden av bra fysträning man såg mot Enköping.

– Vi springer mycket runt sjön och tränar fysiken, det är det som avgör.

Nyckelspelare avgjorde

En stor avgörande faktor var amerikanskorna Katie McEachern och Brooke Langeloh som visade vilken kvalité som finns på andra sidan Atlanten. För när de väl fick träff på bollen var det ungefär samma kraft som när en häst sparkar.

För andra året i rad väntar alltså SM-final för Skövde Saints, en sits Skövde Saints är känner igen. För med sina åtta SM-guld har man överlägset flest titlar. Senaste guldet tog man så sent som ifjol när man slog Leksand med 3-1 i matcher, ett motstånd som väntar i år igen. Enda skillnaden i år är att man inte har hemmafördel utan kommer få spela dem två första matcherna på hemmaplan, avgörandet blir alltså i uppe i Dalarna.

– Det blir tufft, de är ett bra lag, så är det bara. Men vi har gjort det förut, så det finns inget som stoppar oss nu, säger Priya Mohlén.

Även om man inte kommer ha hemmafördel mot Leksand så finns det en faktor som kan komma att bli avgörande. Leksand har nämligen ingen amerikansk pitcher, den som kastar bollen, medan Skövde Saints har två. Kvalitén på pitchers från Amerika är nämligen så hög att man endast får låta dem kasta i två av finalmatcherna.

Klart för europaspel

Noterbart är att Skövde Saints, i och med avancemanget, även är klara för europaspel. Något som man har haft som ett delmål.

– Vi blir så glada över att få spela i Europa igen, det är så nyttigt att få spela mot dem bra lagen.

  • Andreas Johnsson