07 sep 2016 08:35

07 sep 2016 08:35

Skön comeback för Wendt i blågult

FOTBOLL: Spelade från start i kvalpremiären mot Nederländerna

Oscar Wendt var tillbaka i landslaget och spelade hela matchen i VM-kvalpremiären mot Nederländerna.
– Jättekul på alla sätt och vis, säger Wendt till TT.

Wendt hade inte Erik Hamréns förtroende och senaste landskampen spelade han den 14 juni förra året, men nu har Janne Andersson tagit över som förbundskapten och då var också Oscar Wendt tillbaka på vänsterbacken i det blågula landslaget.

– Jag har inte tänkt någonting på det som har varit tidigare, eller att jag ska bevisa någonting. Jag vet vad jag har gjort tidigare och jag vet vad jag har gjort vecka ut och vecka in hemma i Tyskland. Jag vet vad jag kan, så jag gick bara in för matchen på samma sätt som jag gör varje vecka.

Han spelade hela matchen när Sverige på tisdagen inledde VM-kvalet med att spela 1–1 mot Nederländerna på Friends Arena i Stockholm.

– Jättekul att vara tillbaka och att få spela. Känns skönt att vi har fått vår första pinne i detta VM-kval, fortsätter Wendt till TT.

Snyggt mål

Sverige tog ledningen med 1–0 i slutet av den första halvleken efter ett läckert mål av Marcus Berg. I den andra halvleken var det dock Holland som hade övertaget, skapade flera chanser och dessutom kvitterade till 1–1.

– Vi gör det helt okej ändå. Vi möter ett väldigt bra Holland som är väldigt duktigt, som har bra med kvaliteter offensivt. Vi försvarar oss bra och Robin (Olsen) är fantastisk i målet, säger Wendt.

Den svenska backlinjen med Wendt på vänsterkanten fick bekänna färg, men efteråt var han ganska belåten med försvarsspelet.

– Jag tycker, sett till att vi har ett helt nytt lag i princip och bara har tränat ihop i sex, sju dagar, att vi gör det helt okej. Framför allt en stor eloge till alla grabbar för det jobb vi lägger ner i 90 minuter. Det kan du inte säga någonting om; vi kämpar och krigar för varandra som idioter hela matchen. Sedan är det klart att det finns områden vi måste förbättra, fortsätter vänsterbacken som til vardags spelar med Borussia Mönchengladbach i tyska Bundesliga.

Och under Janne Anderssons ledning vill Wendt bli bofast i det svenska landslaget

– Ja, självklart. Jag vill inte bara vara med en gång, förhoppningsvis är jag tillbaka nästa gång igen, säger han till TT.

Wendt hade inte Erik Hamréns förtroende och senaste landskampen spelade han den 14 juni förra året, men nu har Janne Andersson tagit över som förbundskapten och då var också Oscar Wendt tillbaka på vänsterbacken i det blågula landslaget.

– Jag har inte tänkt någonting på det som har varit tidigare, eller att jag ska bevisa någonting. Jag vet vad jag har gjort tidigare och jag vet vad jag har gjort vecka ut och vecka in hemma i Tyskland. Jag vet vad jag kan, så jag gick bara in för matchen på samma sätt som jag gör varje vecka.

Han spelade hela matchen när Sverige på tisdagen inledde VM-kvalet med att spela 1–1 mot Nederländerna på Friends Arena i Stockholm.

– Jättekul att vara tillbaka och att få spela. Känns skönt att vi har fått vår första pinne i detta VM-kval, fortsätter Wendt till TT.

Snyggt mål

Sverige tog ledningen med 1–0 i slutet av den första halvleken efter ett läckert mål av Marcus Berg. I den andra halvleken var det dock Holland som hade övertaget, skapade flera chanser och dessutom kvitterade till 1–1.

– Vi gör det helt okej ändå. Vi möter ett väldigt bra Holland som är väldigt duktigt, som har bra med kvaliteter offensivt. Vi försvarar oss bra och Robin (Olsen) är fantastisk i målet, säger Wendt.

Den svenska backlinjen med Wendt på vänsterkanten fick bekänna färg, men efteråt var han ganska belåten med försvarsspelet.

– Jag tycker, sett till att vi har ett helt nytt lag i princip och bara har tränat ihop i sex, sju dagar, att vi gör det helt okej. Framför allt en stor eloge till alla grabbar för det jobb vi lägger ner i 90 minuter. Det kan du inte säga någonting om; vi kämpar och krigar för varandra som idioter hela matchen. Sedan är det klart att det finns områden vi måste förbättra, fortsätter vänsterbacken som til vardags spelar med Borussia Mönchengladbach i tyska Bundesliga.

Och under Janne Anderssons ledning vill Wendt bli bofast i det svenska landslaget

– Ja, självklart. Jag vill inte bara vara med en gång, förhoppningsvis är jag tillbaka nästa gång igen, säger han till TT.