09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

Bowlinglag återuppstår

BOWLING: Skövde AIK BK har dragit igång verksamhet

Efter mer än 30 års uppehåll återuppstår Skövde AIK bowlingklubb. Klubben begår seriepremiär i helgen och ska spela sina matcher i den nya hallen Ten Lanes i Skövde.
– Jag har mycket Skövde AIK-rötter i mig och då kan det vara roligt att ha ett lag med det namnet, säger initiativtagaren Mikael Kyrk som även driver hallen.

Skövde AIK BK.

Det är den nyaste bowlingklubben i Skövde.

Mikael Kyrk som startade den nya bowlinghallen Ten Lanes är även aktiv inom fotbollen med Skövde AIK.

Då fick han idén att väcka liv i bowling för den rödvita klubben.

Skövde AIK bedrev bowling fram till mitten av 1980-talet och nu 30 år senare återuppstår alltså verksamheten igen.

– Vi börjar om från början. Jag är SAIK:are och det var därför jag tog initiativet. Jag förankrade det med fotbollens styrelse och med gamla AIK och det tyckte dem var jätteroligt. För att vi inte ska tära på varandra så är vi två fristående föreningar men har vänskapliga band mellan varandra, säger Mikael Kyrk.

Nu startar klubben med ett lag i division 3 nordöstra Götaland och på lördag begår de premiär hemma mot Jönköpings BS/Boys F.

– Vi har ett blandat lag bestående av mig, mina söner och några bowlare som har slutat men som jag har fått i gång igen. De har blivit sugna när vi har fått en ny hall. Det är också några spelare som i princip är helt nybörjare och aldrig har spelat förrän några månader tillbaka, berättar Mikael Kyrk.

– Det är en stor mix i laget och vi har inga krav på oss alls i början. Vi bygger på sikt men vi ska i alla fall inte komma sist i den här serien, det tror jag inte. Det är för tidigt att tala om att vi ska vinna serien. Vi bygger från grunden och ska sakta men säkert försöka bygga upp något. Sedan vill vi också försöka få bowlare som har lagt av och börjar få suget tillbaka att börja igen. Det är vår tanke, utvecklar han.

I hallen kommer även Skövde Korpen att bedriva sin nystartade bowlingverksamhet.

– De vill vara här och tycker att det finns bra förutsättningar för dem här och för att kunna ruska liv i den nedlagda korpen i bowling. De börjar om från början men det blir upp emot tio lag under den första säsongen och sedan får det växa till sig, säger Kyrk som tycker att han har fått bra ruljangs.

– Vi har fått en bra start. Det känns jättebra. Det är kul att flera lag spelar här. Det är också anmält ett lag för pensionärsligan också. De ska börja spela här framöver i höst.

Flera lag premiärspelar

Det är inte bara Skövde AIK BK av våra lokala lag som begår seriepremiär i helgen. I samma serie deltar även Team Skövde BC, Hjo BK, Hjo BK och de har också seriepremiärer i helgen.

I division 1 norra Götaland huserar BK Kyrk och de begår i helgen seriepremiär borta mot IK Sterling från Göteborg. De möter även IFK Göteborg på lördag.

I division 2 norra Götaland återfinns BK Kyrk F och de premiärspelar hemma mot Vimmerby BK F.

I division 2 Västra Svealand återfinns BK Ös På från Tibro som inleder mot Arvika West BK och BK Jösse F borta i Arvika. I samma serie spelar även Team Tibro BK och de börjar med matcher mot BK Bågen och BK Trix på bortaplan i helgen.

I damernas division 1 södra Svealand spelar Tibroklubben ÖsPå Dam och de börjar borta mot BS Kulorna i Karlskoga på lördag.

Skövde AIK BK.

Det är den nyaste bowlingklubben i Skövde.

Mikael Kyrk som startade den nya bowlinghallen Ten Lanes är även aktiv inom fotbollen med Skövde AIK.

Då fick han idén att väcka liv i bowling för den rödvita klubben.

Skövde AIK bedrev bowling fram till mitten av 1980-talet och nu 30 år senare återuppstår alltså verksamheten igen.

– Vi börjar om från början. Jag är SAIK:are och det var därför jag tog initiativet. Jag förankrade det med fotbollens styrelse och med gamla AIK och det tyckte dem var jätteroligt. För att vi inte ska tära på varandra så är vi två fristående föreningar men har vänskapliga band mellan varandra, säger Mikael Kyrk.

Nu startar klubben med ett lag i division 3 nordöstra Götaland och på lördag begår de premiär hemma mot Jönköpings BS/Boys F.

– Vi har ett blandat lag bestående av mig, mina söner och några bowlare som har slutat men som jag har fått i gång igen. De har blivit sugna när vi har fått en ny hall. Det är också några spelare som i princip är helt nybörjare och aldrig har spelat förrän några månader tillbaka, berättar Mikael Kyrk.

– Det är en stor mix i laget och vi har inga krav på oss alls i början. Vi bygger på sikt men vi ska i alla fall inte komma sist i den här serien, det tror jag inte. Det är för tidigt att tala om att vi ska vinna serien. Vi bygger från grunden och ska sakta men säkert försöka bygga upp något. Sedan vill vi också försöka få bowlare som har lagt av och börjar få suget tillbaka att börja igen. Det är vår tanke, utvecklar han.

I hallen kommer även Skövde Korpen att bedriva sin nystartade bowlingverksamhet.

– De vill vara här och tycker att det finns bra förutsättningar för dem här och för att kunna ruska liv i den nedlagda korpen i bowling. De börjar om från början men det blir upp emot tio lag under den första säsongen och sedan får det växa till sig, säger Kyrk som tycker att han har fått bra ruljangs.

– Vi har fått en bra start. Det känns jättebra. Det är kul att flera lag spelar här. Det är också anmält ett lag för pensionärsligan också. De ska börja spela här framöver i höst.

Flera lag premiärspelar

Det är inte bara Skövde AIK BK av våra lokala lag som begår seriepremiär i helgen. I samma serie deltar även Team Skövde BC, Hjo BK, Hjo BK och de har också seriepremiärer i helgen.

I division 1 norra Götaland huserar BK Kyrk och de begår i helgen seriepremiär borta mot IK Sterling från Göteborg. De möter även IFK Göteborg på lördag.

I division 2 norra Götaland återfinns BK Kyrk F och de premiärspelar hemma mot Vimmerby BK F.

I division 2 Västra Svealand återfinns BK Ös På från Tibro som inleder mot Arvika West BK och BK Jösse F borta i Arvika. I samma serie spelar även Team Tibro BK och de börjar med matcher mot BK Bågen och BK Trix på bortaplan i helgen.

I damernas division 1 södra Svealand spelar Tibroklubben ÖsPå Dam och de börjar borta mot BS Kulorna i Karlskoga på lördag.