09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

HK Country arrangerar Valle Open

HANDBOLL: Möter div 1-lag i egen träningsturnering

HK Country värmer upp inför kommmande säsong med att spela Valle Open på hemmaplan.
– Det ska bli roligt och spännande, säger Countrys tränare Henrik Schneider.

Country, som ramlade ur allsvenskan ifjol, arrangerar en egen cup i helgen och ska i Idrottshallen mäta krafterna med fyra andra div 1-lag – Vinslöv, Kroppskultur, Sollentuna och Kungälv.

– Det blir intressant att se hur vi står oss mot de andra lagen, säger Schneider som har många nya spelare i truppen jämfört med förra säsongen.

– Än så länge är det fortfarande ett lag som ska formas och spelare som ska hitta sina roller. Det är ganska mycket som kvarstår och jag tror inte vi kommer bli klara den här helgen, men vi kommer nog att ta ett steg på vägen.

Vinslöv spelade precis som Country i allsvenskan förra säsongen och då vann Vinslöv båda matcherna. Den här säsongen spelar de i olka div 1-serier. GF Kroppskultur kvalade till allsvenskan i våras medan Sollentuna var ett bottenlag i division 1 norra förra säsongen. Dem möter för övrigt Country i seriepremiären. Det femte laget i Valle Open är Kungälv som avancerade från division 2 i fjol.

Alla lagen möter alla under helgen och det blir således fyra matcher per lag. Country spelar mot Kungälv och Kroppskultur på lördagen samt Vinslöv och Sollentuna på söndagen.

HK Country: Simon Wetter, Adam Lind, Max Skoog, Oskar Bengtsson, Viktor Kjellén, Mattias Obermüller, Andre Lundin, Filip Alexandersson, Jonathan Ericsson, Christoffer Ericsson, Kristoffer Otter, Niklas Gudmundsson, Jakob Sundelius, Ludvig Lind, Jakob Lundin.

Country, som ramlade ur allsvenskan ifjol, arrangerar en egen cup i helgen och ska i Idrottshallen mäta krafterna med fyra andra div 1-lag – Vinslöv, Kroppskultur, Sollentuna och Kungälv.

– Det blir intressant att se hur vi står oss mot de andra lagen, säger Schneider som har många nya spelare i truppen jämfört med förra säsongen.

– Än så länge är det fortfarande ett lag som ska formas och spelare som ska hitta sina roller. Det är ganska mycket som kvarstår och jag tror inte vi kommer bli klara den här helgen, men vi kommer nog att ta ett steg på vägen.

Vinslöv spelade precis som Country i allsvenskan förra säsongen och då vann Vinslöv båda matcherna. Den här säsongen spelar de i olka div 1-serier. GF Kroppskultur kvalade till allsvenskan i våras medan Sollentuna var ett bottenlag i division 1 norra förra säsongen. Dem möter för övrigt Country i seriepremiären. Det femte laget i Valle Open är Kungälv som avancerade från division 2 i fjol.

Alla lagen möter alla under helgen och det blir således fyra matcher per lag. Country spelar mot Kungälv och Kroppskultur på lördagen samt Vinslöv och Sollentuna på söndagen.

HK Country: Simon Wetter, Adam Lind, Max Skoog, Oskar Bengtsson, Viktor Kjellén, Mattias Obermüller, Andre Lundin, Filip Alexandersson, Jonathan Ericsson, Christoffer Ericsson, Kristoffer Otter, Niklas Gudmundsson, Jakob Sundelius, Ludvig Lind, Jakob Lundin.