09 sep 2016 12:13

09 sep 2016 12:13

SLA-lopp och genrep väntar i helgen

HANDBOLL: Allvaret närmar sig för IFK Skövde

På lördag springer IFK Skövdes handbollslirare SLA-loppet och på söndag är det genrep inför premiären i Handbollsligan när LIF Lindesberg gästar Arena Skövde.

Skiftande uppgifter och tränaren Patrik Liljestrand kommenterar:

– SLA-loppet tycker jag det är självklart att vi skall ställa upp i, även om det inte är så allvarligt, men det finns säkert de som vill utmana sig lite extra där också. Sedan vill jag se skärpa och en bra insats mot Lindesberg.

När det gäller laget mot Lindesberg så är Endrit Abdullahi, Charlie Röxner och Anton Ullman inte aktuella. Endrit rehabtränar efter en meniskoperation och de två andra dras med skador. Sedan är det även Axel Magnusson ett osäkert kort efter en smäll mot knät. Sedan har Max Broman var sjuk i veckan.

– Det finns några frågetecken, men vi får avvakta och se hur läget är, säger Liljestrand.

I övrigt finns det inget som stör och det blir även värdefullt för Felix Kasch att få en match till i IFK-dressen inför premiären. Han blev klar i veckan.

– Känns bra att få in honom, säger IFK-tränaren.

IFK Skövde spelar sin premiär mot Sävehof i nya Partille Arena på lördag den 17 september. En match som är invigning och det väntas bli en riktig fest där över 3 000 biljetter redan har sålts till arrangemanget där först Sävehofs damer möter Team Eslöv.

IFK Skövde: Michael Andersson, Erik Alverus, Pål Ahlmark, Alfred Ehn, Max Broman, Christopher Hedberg, Axel Dahlman, Adam Samuelsson, Lukas Nyman, Jesper Jälfors, Martin Pedersen, Rasmus Wremer, Victor Röxner, Jack Thurin, Kristian Svensson.

Skiftande uppgifter och tränaren Patrik Liljestrand kommenterar:

– SLA-loppet tycker jag det är självklart att vi skall ställa upp i, även om det inte är så allvarligt, men det finns säkert de som vill utmana sig lite extra där också. Sedan vill jag se skärpa och en bra insats mot Lindesberg.

När det gäller laget mot Lindesberg så är Endrit Abdullahi, Charlie Röxner och Anton Ullman inte aktuella. Endrit rehabtränar efter en meniskoperation och de två andra dras med skador. Sedan är det även Axel Magnusson ett osäkert kort efter en smäll mot knät. Sedan har Max Broman var sjuk i veckan.

– Det finns några frågetecken, men vi får avvakta och se hur läget är, säger Liljestrand.

I övrigt finns det inget som stör och det blir även värdefullt för Felix Kasch att få en match till i IFK-dressen inför premiären. Han blev klar i veckan.

– Känns bra att få in honom, säger IFK-tränaren.

IFK Skövde spelar sin premiär mot Sävehof i nya Partille Arena på lördag den 17 september. En match som är invigning och det väntas bli en riktig fest där över 3 000 biljetter redan har sålts till arrangemanget där först Sävehofs damer möter Team Eslöv.

IFK Skövde: Michael Andersson, Erik Alverus, Pål Ahlmark, Alfred Ehn, Max Broman, Christopher Hedberg, Axel Dahlman, Adam Samuelsson, Lukas Nyman, Jesper Jälfors, Martin Pedersen, Rasmus Wremer, Victor Röxner, Jack Thurin, Kristian Svensson.